Rofylld julafton med fina klappar

Julen kom och julen gick, ja nästan i alla fall. Nu när annandagen är förbi så känns det lite som att julen är över, även om vi skall träffa miss Ländin imon och byta julklappar. Julafton var rofull, vacker, mysig och god. Jag fick massa fina saker i juklapp och framförallt fick jag och mannen en hel del pengar för att köpa oss en systemkamera som vi blivit lite sugna på. Den inhandlades igår på mediamarkt. :) Wohoo!!

Idag bjöds det fläsksteksmiddag på danskt vis hemma hos mormor och morfar. Både gott och trevligt. Hela stora familjen, som vi kallar den, var där. Alltså jag och mannen, syster S och sambo, mamma och pappa.:) Innan middagen blev det dock obligatorisk reashopping!! Alltid på annandagjul och alltid med mamma och syster S enligt tradition. Jag fyndade en vårjacka, stövletter, en sjal och en skön stickad tröja. Alltså en toppendag!




Obligatoriskt kort på systrarna framför granen


Dukat bord!


Mamma och syster S


Finaste morfar och jag


Momor var på glatt humör


Smarrig vinkokt skinka som mannen lagat, mums!


Paketöppning


Chokladasken i förgrunden...hehe...


Mannen fick bland annat en drös med böcker i julklapp


Julefrid i vårt hus!!!

Nu har Vasse äntligen kommit hem, skönt! Han blev bara en timme sen vilket kändes väldigt överkomligt med tanke på att det ett tag såg ut som att han skulle få fira jul ensam på kontinenten istället. Syster S sambo Mikael lyckades också ta sig hem med flyget från London, så man skulle kunna säga att det var dubbellycka här igår. :)

Igår på dagen han vi med hur mycket som helst. En hel del ärenden i stan avklarades, bland annat uthämtande av nytt pass och inköp av oliver i saluhallen. Sedan kokades en ny omgång knäck, vi bakade en kaka till kvällen middag och klädde julgranen. Ikväll kommer familjen Svensson med barn och respektive, så vi blir 11pers som skall ha uppesittarkväll här tillsammans. Det brukar alltid bli supermysigt!!

Nu är det total julefrid i huset, God Jul till er alla!


Julgranen höjer mysfaktorn i huset med 100%!!!

Punkt för projektet "Bröllop extravaganza i höstskrud"

Idag tycker jag inte att det är roligt att på nyheterna höra om snökaoset i europa! Stängda flygplatser i London, Paris och Frankfurt bland annat bådar inte gott inför mannens hemresa på onsdag. Pratade med honom idag och flygen verkar iaf lyfta från San Sebastian, men sen kanske han ändå blir sittandes i Frankfurt. Usch, och fy så tråkigt det vore...vill inte vänta en dag till nu!

Nu till dagens stora insikt. Insåg precis att vi idag har satt punkt för projektet "Bröllop extravaganza i höstskrud" som löpt parallellt med vårt liv under nästan 1 år och 4 månaders tid. Den sista räkningen är betald, trycksakerna är utskickade, allt lånat är tillbaka lämnat och gifta blev vi med. ;)

Känns skönt och lite smått otroligt att denna följetång så är till ända och att vi kan sätta en stor fet punkt. Visst har det varit roligt, men samtidigt har det känts lite som att plugga på 150% i skolan faktiskt. Nu är vi tillbaka i normal 100% takt igen, eller ja, så normal vår takt någosin kommer bli tror jag. Tycker alltid att tiden inte räcker till...men när vi väl flyttat till landet "mañana" så kanske pulsen kan bli normal igen...

God Jul kära vänner!


Tidningens bild från Frankfurt flygplats...huja...

Jul, jul härliga jul!

Nu är det en vecka kvar till julafton idag, inte klokt och inte alls fel känner jag. Min kärlek till julen gör sig påmind varje år och jag måste säga att jag njuter för fullt. Älskar känslan av lugn som julen har på mig. Kanske låter det konstigt när de flesta klagar över att det känns så stressigt runt jul, men så känner inte jag. Julen är en sån fantastisk tid med mycket ljus, värme och omtanke. Precis så vill jag ha det. Och massa god mat förstås, men det här med julbord är ju egentligen rätt överskattat få jag säga. I alla fall om man inte äter sill, som jag. Nä, nu mår jag som allra bäst och varje år så tänker jag runt denna tid på allt och alla som jag är tacksam för. Kanske har man Karl-Bertil Jonsson julsaga på julaftonskvällen att tacka för det?

God Jul på er!


Ett foto på mig ifrån Köpenhamn runt juletid för två år sedan...

Sälja eller inte sälja?

Jag måste erkänna att jag har lite problem att bestämma mig för vilka saker jag vill ha kvar från bröllopet och vad som jag skall sälja eller göra mig av med. Nu har jag i alla fall bestämt mig för att försöka sälja den fina pälsboleron, så den ligger ute till försäljning på Tradera nu. =) Den känns det ju inte som att man kommer använda fler gånger i alla fall...Men vad göra men med allt annat? Har ju brudklänning, två par skor, tre par vita väskor, en håraccessoar, ett paraply, kaffekoppar, ja det var nog det som jag kunde komma på nu på rak arm åtminstone. Vad vill man spara egentligen? Har hela tiden varit lite anti att behålla sin brudklänning, jag menar när kommer jag använda den igen liksom? Hehe...men nu känns det bara som ett så stort projekt att sälja den och först måste den ju kemtvättas i så fall. Kanske bättre att låta den vara kvar och hoppas att man någon gång får en dotter som vill gifta sig i den? Men då är den väl förmodligen helt omodern. Suck, jag får väl ta mig en funderare på det där. Håraccessoaren har jag nog i alla fall bestämt mig för att ha kvar, den kan nog komma till användning fler gånger.
Nu väntar sängen....


Pälsen som nu säljs på Tradera...

En helg med plugg

Fredag idag, men dagarna flyter mest ihop när man skriver uppsats tycker jag. Kommer att behöva sitta hela  helgen och jobba med uppsatsen, skall nämligen lämna in en avstämning på måndag och vi ligger inte så bra till just nu. Men jag har i alla fall bestämt med för att åka med mamma och papppa ner till landsstället nu i eftermiddag. Kan ju lika gärna sitta där och skriva som hemma. Så det skall ändå bli skönt. Hinner nog med lite annat skoj också förhoppningsvis. Avslutar med en bild på min nya vy ifrån sängen...


Köpenhamn, en förväxlad väska och en massa snö!

Helgen har sannerligen gått i snöns tecken, men vad gör väl det när man fått spendera de senaste dagarna i den danska huvudstaden tillsammans med sånt glatt sällskap! Det kändes som att det var precis vad jag behövde att få komma iväg lite och bara ha roligt. Inte tänka på den saknade mannen eller på uppsatsskrivande och roligt hade vi!

Vi passade på att uppfinna något nytt på vägen ner till Köpenhamn, nämligen busstapas som fungerade hur bra som helst. ;) Även om vissa passagerare på bussen inte verkade tycka att det var så roligt. Hehe...
Lite drama blev det när vi kom fram till slutdestinationen och Malin insåg att någon tagit hennes bagage från lastutrymmet i bussen. Efter en stunds panik och lokaliserande så fick vi tag på numret till den kvinna som tagit fel väska, hon visade sig dock ha gått av i Malmö. Suck. Kvinnan kom dock senare på kvällen och byte tillbaka väskan så att stackars Malin slapp vara utan ombyte och annat hela helgen. Fredagskvällen blev lugn med lite vin och resterna av tapasen i Kickis hemtrevliga lägenhet som hon delar med två kompisar. Dock var inga kompisar hemma för de var på julfest så vi hade gott om plats att breda ut oss på. =)

Lördagen började förträffligt bra med en brunchtallrik på ett närliggande café som jag kan rekommendera starkt. Pussy Galore hette stället och maten var himla bra tyckte vi alla. Tur att det inte snöade så mycket på lördagen utan det var mer uppehåll så att vi kunde promenera in till centrum. Vi la några timmar på shopping på ströget med omnejd för att sedan slinka in på en bar. Stärkta efter ett par glas öl och vin, samt nachotallrikar så styrde vi stegen mot helgens måste, julmarknad på TIVOLI!! Det var kallt som bara den om fötterna att traska runt där inne i parken, men det var så mysigt att det inte spelade någon roll. Lakritskarameller och spännande mjuk,habanero chili lakrits inhandlades innan vi begav oss hemåt. Vår värdinna Kicki serverade valnötspasta till kvällen och sedan var tanken att vi skulle ta oss ut på stan igen, men så blev det inte. Vi var alla rätt sega efter 10 timmar ute på stan och vissa i sällskapet somnade till och med efter middagen...jag nämner inga namn. Det gjorde dock inte så mycket, vi satt och pimplade i oss allt vin som vi haft med och pratade och pratade och pratade. Härligt med så sköna vänner som man kan prata med i timmar utan att det blir tråkigt.
Summasumarum så var det en störtmysig helg.


Tjejerna gillade busstapasen starkt!


Brunch!!! Mm...


Ett snötyngt Köpenhamn!


Syster S och Marie är laddade för seriös shopping!


Vilket påpälsat gäng!


Ströget i juldekoration


Vattenhålspaus!


Glada tider


Den pampiga entrén in till tivoli


Linda äter crepes med nutella och banan


Den store juleträ...


Frusna själar som ändå håller humöret uppe


Tillbaka i soffan, puh...skönt!


Kicki tar igen sig efter den långa dagen på stan


Dags att åka hem igen

RSS 2.0