Ett bakslag...till slut.

Jag har tänkt både en och två gånger att vad smidigt det har gått med bröllopsplaneringen ändå. Det mesta har flutit på rätt bra när vi väl bestämt oss för vad det är vi vill ha. Det är nästan så att jag har tänkt att det har gått lite för enkelt och att snart måste det ju komma ett bakslag. Idag kom det. =(

Bandet som vi hade bokat upp för att spela på festen har fått förhinder och har därför bokat av. Neeeej! De som verkade vara så duktiga och som dessutom kunde spela allt från pop/rock till schlagers och balkaninspirerad musik. Det är väl bara att inse att de kanske var lite för bra för att spela på vårt bröllop. Nu har de istället bokat upp två andra gig den helgen, som betalar summor vi kan se oss om efter i stjärnorna. Inte mycket att göra, men likväl verkligen synd.

Nu hoppas jag att vår musikansvarige (ja, vi har en sådan) kan lyckas skaka fram ett nytt band som kan underhålla oss. Men nu är det bara 4 veckor kvar så det kan ju bli tajt om tid....men jag håller tummarna för att det skall lösa sig till det bästa.

Kavaj till dam modell äldre och mer lull-lull

Efter en megalång dag i skolan där vi suttit och försökt sy ihop vår inlämningsuppgift som skall in i morgon kl.11(och den är fortfarande inte klar), så mötte jag iaf upp mamsen, papsen och farmor istan. Uppgiften för den sena eftermiddagen bestod i att försöka hitta lämplig klädsel för den äldre damen att trivas i på bröllopet. Vi lyckades okej med uppdraget, men det finns ju en del lösa trådar kvar om man säger så. Allt vi fick tag på var en kavaj. Visserligen en väldigt fin kavaj som satt som en smäck, men med den skall vi nog kunna bygga en fin brölopsfestoutfit vad det lider. Nu skall det bara till ett par byxor och en vit blus också, sen blir Farmor snygg som en ärta. =)

Själv köpte jag lite mer lull-lull (lånat ord ifrån Simon och Thomas från TV3) till bröllopsfesten. Känns som jag inte köpt nåt annat än saker till bröllopet  sen jag kom hem. Men, men....once in a life time....ser dock fram emot att få lite mer pengar på fickan till annat när bröllopet är över...


Dagens lull-lull inköp. Men jag bjuder bara på en smygtitt.....

Bara för att jag vill, bara för att jag är värd det...

Är så jäkla omotiverad till att plugga idag. Hade verkligen tänkt att sitta ett par timmar på dagen idag och läsa till min tenta i ekonomistyrning om exakt en vecka, men tyvärr har jag ingen motivation idag. Istället har jag mest segat mig, köpt godis, skrivit lite på festprogrammet och  kollat på tv. Väldigt skönt, men väldigt icke produktivt i studiesyfte. Nåja, jag får ta igen det imon kväll istället och under nästa vecka.

Ikväll har jag bara en sak jag vill göra nämligen. Åka ut till Hingen Island och hänga med underbara miss Lääändin. Vi skall drick rödvin och äta tapas, like in the good old days. Gött! Jag packar mig en väska snart och checkar in på pensionat Guldpokalen för en natt, bara för att jag vill, bara för att jag är värd det.


Nåt sånt här hoppas jag att vi smaskar på ikväl!

Blommor, lite mer blommor och just det....blommor!

Eftermiddagen/kvällen spenderades på Blomsterlandet där det pratades, blommor, blommor och mera blommor! Man skall visst ha en brudbukett också när man gifter sig....jasså? Av någon anledning är det just det här med blommorna som jag har haft tveklöst svårast att bestämma mig för genom hela bröllopsplaneringen. Däremot gick det på ett kick att bestämma meny, klänning och håraccessorar. Det märks kanske vad jag är mest intresserad av...;)

Det är ju inte bara vilka blommor som skall bestämmas, sen skall det ju väljas form, färg, omfång och stil också. Dessutom skall man lyckas välja blommor i rätt säsong med. Kan ju villigt erkänna att jag hade spanat på en och annan blomma som bara finns på våren/sommaren...Nej, blommor kommer nog aldrig bli min starka sida. Jag tog med mamsen som smakråd också, men hon bytte åsikt var 5 minut kändes det som....så hon hade nog också svårt att bestämma sig...hehe...

I alla fall kändes det otroligt skönt och väldigt tryggt när vi gick därifrån. Nu har jag lämnat över hela ansvaret till den duktiga floristen (som jag känner sedan innan). Hon är så gullig och jag har sett buketter hon bundit innan. Jättefina verkligen! Så hon har mitt fulla förtroende att smycka vårt bröllop med helt enastående blomarrangemang. Dessutom skall jag få se en liten provbukett innan...det ser jag fram emot!

Här får ne se några brudbuketter i vitt skilda stilar, bara för att illustrera hur mycket man har att välja mellan! Galet, jag säger Galet!







Psst...ingen av dessa bilder ser ut som den buketten jag valt....hihi....


Vi har fått en präst!

Idag fick jag äntligen svar från Svenska Kyrkan om vem som skall viga oss om 39(!) dagar. Lotten har fallit på en Hans Lundaahl som är präst i Buråskyrkan i Johannebergs församling. Självklart har jag gjort min research redan och googlat upp den äldre mannen som finns tillgänglig på Facebook. Han har 5st barn och 5st barnbarm, han säger sig leva varje dag påtagligt tillsammans med Jesus (låtsatsvän?), bor i Rävlanda och han är en utav de 3200st präster som år 2005 skrev under en lista på att de inte tänker välsigna homosexuella par. Okej...det här låter ju som att det kan bli riktigt intressant. ;)

Jag hoppas på att han ändrat uppfattning om att välsigna homosexuella par under de senaste 5 åren som gått. Jag läste någonstans att det är flera präster som har dragit tillbaka sitt namn ifrån listan. Så jag hoppas att han är en av dem. Annars måste jag säga att det skulle kännas så där att vigas av en homosexuellfientlig präst. Hallå 2010 är här, kom in i matchen!

Det kommer i alla fall att bli ett mycket intressant möte, tror jag, mellan Hans Lundaahl och min naturvetenskapligt orienterade icketroende blivande man. To be continued...


Vår präst som skall viga oss!

En seeeg dag efter en lyckad gårkväll

Seeeg dag har det varit. Och så skönt! Lagom svårstartad efter gårdagens inflyttningsfest och utekväll som var superlyckad, så bjöds jag på smarrig frukost hos mitt natthärbärge. Mycket trevligt var det!

Dagen har jag spenderat i soffan mestadels. Läste hela GP, hela Aftonbladet (i tidningsformat) samt en häntextra tidning, samtidigt som jag såg på "Toddlers and Tiaras" på Discovery Travel and Living-kanalen. Det är kvalitetshäng i soffan det. Fast "Toddlers and Tiaras" kunde jag nog varit utan. ;)

Sedan har jag faktiskt varit lite bröllopsduktig också. Jag har mailat till Johannebergs Församling och frågat före tredje gången i ordningen vem som skall bli vår präst på vigseldagen. De har fortfarande inte gett mig nåt besked och nu skrev jag lite surt att enligt brevet ifrån Carl-Johans Kyrkan så skall vi meddela prästens namn senast en månad innan. Så nu har de alltså 11 dagar på sig att komma upp med ett namn. Tjuvkikade lite på Johannebergs församlings hemsida vilka präster som de har i tjänst. Alla var män. Liten besvikelse då jag hade gärna haft en kvinna. Nej, jag är inte feminist men tycker att kvinnliga präster överlag brukar vara trevliga. Sedan fanns det en präststudent med på listan också. Tänk om vi får honom. Det hade jag kunnat tänka mig. Han är säkert ung och lite nytänkande....

Nu är jag hur trött som helst så det blir nog bara till att slänga ett öga på valvakan innan sängen kallar.

So long!

Höst utanför, sommar i mitt hjärta

Regnet öste ner i morse, syndafloden flöt förbi utanför huset och vinden ven så att träden nästan vek sig. Det är höst i Göteborg. Nu råder det ingen tvekan längre. Inte för mig i alla fall. SMHI har ju sitt eget sätt att se på det med temperaturer som måste befinna sig under en viss nivå under en viss period o.s.v för att det officellt skall kunna klassas som höst. Jag blickade ut fem sekunder och konstaterade rätt snabbt att sommaren pyst all världens väg. Det är höst utanför mitt fönster, men sommar i mitt hjärta. Snart kommer ju min älskling hem och jag drömmer mig bort till sol och kortbyxor i Florida för en stund. Bara tre veckor kvar nu tills han är här.

Har suttit och pluggat i soffan under eftermiddagen. Dagens lektion var inställd. Det blev jag varse om när jag ensam stod utanför föreläsningssalen med vått, ledset paraply och gummistövlar. Det är min kursbok som går under namnet "gula sidorna", eftersom den ser ut som telefonkatalogen, som har dissekerats under filten idag. Den andra kursboken som jag fick hem i veckan måste jag reklamera. Helt otroligt när jag slog upp boken så såg jag att innehållsförteckningen och de tre första kapitlen saknas. Boken börjar mitt i en mening och med ett diagram. Suck. Hur kan det få hända att de trycker fel? Det måste ju vara massa böcker som ser så här illa ut nu. Kan inte låta bli att tänka på vad det måste kosta för dem som gjort fel. Undra om tryckeriet har en bra försäkring mot sånt? Jag vet lite nördigt ekonomitänk där, men så tänker jag efter en eftermiddag med näsan i ekonomiboken. Trevlig höst


Här är den roliga...ehm...kursboken som jag måste reklamera =(


Kolla! Ingen innehållsförteckning och den börjar ju mitt i en mening!

Snuvigt värre

Så har man åkt på sin första förkylning för hösten då. Inte alls oväntat när sommarens ljumna vindar och Floridas heta sol numera har bytts ut mot typsikt Göteborgs höstväder. Snålblåst och lätt regn.

I föreläsningssalen på Handels sitter var och varannan och snörvlar och hostar. Avsaknaden på bra ventilation gör att man formligen känner hur förkylningsbakterierna hoppar på en. Dessutom har jag ju jobbat två kvällar på Gamla Ullevi denna vecka och där blåser det alltid kallt oavsett väder. Man behöver ha mössa och vantar på sig redan i september.

Och det var ingen fotboll som värmde heller. Öis-Sundsvall 0-0 i torsdags inför en publik på 1500 personer. Herregud, det kändes som att det var fler personal (läktarvärdar, poliser, väktare m.m.) än åskådare ju! Allsvensk fotboll i Göteborgskt höstklimat när den är som allra tradigast faktiskt.

3 timmar utomhus inuti Gamla Ullevis betongfundament gick åt till att stampa lite värme i tårna, prata strunt med kollegorna och att hålla koll på att arenans alla rökare höll sig i skinnet. (Det är ju rökförbud på hela arenan). Inte allt för hårt jobb alltså ;).

På denna bild var det deto fler åskådare på Gamla Ullevi. Så vill vi ha det!

Morgonstund har guld i mun...

Imorse var jag uppe med tuppen och körde mamsen till tåget. Sedan gick jag inte hem och la mig i den gosiga sängen igen, trots att jag hade en föreläsning som började först kl.13. Nejdå, jag tog på mig träningkläderna och grabbade tag i ett par gåstavar. Underbart var det att få andas in lite tidig morgonluft runt Prästtjärn samtidigt som jag lyssnade på Lena Olvings (vice vd på Saab) sommarprogram i P1. Det är fasiken helt perfekt att lyssna på en sommarpratare som man laddat ner till mp3 när man är ute och promenerar. 45 min bara flyger förbi! Väl hemma efter promenaden tog jag mysfrukost i soffan framför Nyhetsmorgon. Det händer inte ofta kan jag säga. Skönt!

Annars är jag lite störd över att jag skickat iväg två bröllopsplanerings relaterade mail för ett par dagar sedan och ännu inte fått nåt svar. Grr...går ju inte att gå vidare med sakerna om jag inte får nån info tillbaka. Men, det kommer väl...Fick i alla fall prata med en kille från bandet som skall spela på festen igår. Kändes bra att får stämma av lite. Kan ju dock erkänna att jag inte riktigt vet hur de skall få plats på scenen i festlokalen som är rätt liten. Bandet består av hela 7 stycken medlemmar nämligen. Jisses är inte det typ en halv orkester?? Ja,ja...om inte annat kommer det åtminstone finnas ett band som spelar på festen, men det kan ju hända att bruden får gå osminkad och att ingen tårta kommer att serveras om inte jag får svar på mina mail snart!


Så heter bandet som skall spela på festen. Har hört att dem skalla vara
riktigt bra!

Mycket att läsa i dessa tider...

Skolan har satt igång på riktigt nu känns det som. Vi har en föreläsning varje dag denna veckan och i princip hela resten av kursen. Där emellan skall vi få i hop två praktikfall i grupp, innan allt skall krönas med en salstenta den 2 oktober.

Som vanligt när man läser en 7,5 poängskurs så trycker de in så mycket saker de kan på de 4 kursveckorna. Precis som att de glömt av att vi bara har 4 veckor på oss och inte det dubbla. Jag har sett detta fenomen förr och tro mig det brukar inte se vackert ut i slutet av kursen. =) Alla blir så fokuserade på att få in sina praktikfall i tid eftersom det krävs för att bli godkänd och då blir det lätt så att de inte hinner tentaplugga. Resultatet brukar bli väldigt många underkända på tentan sen. Men vi får se, jag kan ju ha fel....säkert....

Än så länge så tycker jag att det känns skoj. Det är en intressant kurs (Kandidatkurs i Ekonomistyrning) och jag har börjat läsa i den digra kursboken på 850 sidor samt det tillhörande kompendiet på drygt 100 sidor. Sen har jag ytterligare en kursbok beställd. Kan inte vänta på att den också skall dimpa ner i brevlådan ;)

Så denna vecka blir det mycket plugg och förhoppningvis lite träning med då vi skall köpa kort på Friskis nu i eftermiddag. Det är ju så mycket lättare att gå och träna på anläggningen man tänkt träna på hela tiden om man faktiskt har ett kort där...hehe...som sagt idag skall det fixas!


Jag i Orlando när jag hade rumänskalektion vid poolen. En kurs helt utan kursböcker!!!

Ett steg framåt

Är så nöjd. Nu har vi verlkigen tagit ett steg framåt i förberedelserna inför bröllopet. Jag fick hjälp igår att skära till och vika alla pärmarna till festprogrammen, så nu är det klart! Det blev jättefina verkligen. Nu ser jag väldigt mycket fram emot att få göra dem helt klara efter att o.s.a är färdig och inte minst att få duka med dem till bröllopsmiddagen. Skoj, skoj och tack, tack för hjälpen!

Igår på dagen blev det en rejäl cykeltur också som inkluderade fika utomhus vid Bertilssons stuga. Det var fina grejer det! Riktigt bra lår- och rumpträning också. I like ;)

Nu måste jag sätta fart med middagen som skall serveras om en timme då morföräldrarna kommer på besök. Alltid lika trevligt att få träffa dem.

En dag bland kullersten

Göteborg är en bra vacker stad när den väljer att visa upp sig från sin allra finaste sida. Dagen fördrevs till stor del i Haga, en av stadens mysigaste kvarter. Haga Nygata är som balsam för själen. Kullerstenarna som breder ut sig mellan de låga, gamla landshövdningshusen inbjuder att sitta ner på någon av alla uteserveringar. Det är Cafétätt, mycket barnvagnar, kanelbullar stora som tefat och alldeles, alldeles...underbart. En blid sol dök upp framåt eftermiddagen och det värmde våra frusna själar då vi klätt oss efter gårdagens väder, när solen sken som aldrig förr.

En lunch, en kanelbulle av normal storlek och en cappucino senare så var vi redo för att möta upp mamsen som kom från jobbet. Det blev sommarhusinredning inhadlad på trendiga Port House där hela presentkortet gick åt och sedan visade jag upp en servis på Cervera som jag haft ett gott öga till ett tag nu. Kanske en presentidé till bröllopet där?

Syster S och jag trivdes med att vara lediga fredag eftermiddag och vi kände mest för att gå in och kolla runt i uppsjön av alla mysiga småbutiker som kantar Göteborgs gator i centrum. Vi kunde nog ha kommit hem med lite av varje, men något som vi verkligen kom hem med och som vi fick släpa med oss hela dagen var en vacker detalj till bröllopet som bara är så fin! Jag har lagt in en liten hintbild här nedan och jag kan ju bara säga att nu är vi väl rustade för ett sent höstbröllop...let it rain...let it rain...let it rain...om det måste. =)


Dagens underbara inköp!


Vackra Haga Nygata...


Kvalitetsfika...mm...Kim Andersson


Vackert så det förslår

Hurra Hurra för världens bästa!!

Det är visserligen många i min umgängeskrets som jag tycker är värda titeln världens bästa, men när jag skriver "Hurra Hurra för världens bästa" just idag, så tänker jag inte på någon annan än den underbara blivande mannen. Idag blir han 33 år ung och jag har självklart ringt och väckt honom med skönsång. Lite jobbigt var det bara att behöva vänta ända till kl.14 på eftermiddagen innan jag kunde ringa...men då var ju klockan 8 på morgonen där, så jag kunde ju inte ringt så mycket tidigare. Men gissa om det kliade i fingrarna hela förmiddagen. Jag ville bara slå den där välbekanta sifferkombinationen och få gratulera den jag håller så mycket av. Synd bara att den stackarn fortfarande är krasslig i halsen och låter som en skadesjuten sånsk kråka, men jag hoppas att han ändå får firat sin dag lite grann. Grattis min hunk ;)


Här är en bild från när vi bodde i Orlando...mysfrukost på Starbucks...


Skolpremiären avklarad

Idag började då skolan igen. Nu blir det åter igen tider att passa, uppgifter att lösa under tidspress, enorma kursböcker att ta sig igenom, och förhoppningsvis skall man hinna lära sig nåt också. ;) Allt det där har bara känts så långt borta eftersom jag mer eller mindre varit ledig från all skolstress i 7 månader nu. Så nu är det bara på det igen som gäller!

Kan tilläga att jag idag också var mycket nära att bli ihopparad med en äldre tunnhårig man som verkade rätt nördig. Ve och fasa vad nära det var. Puh, vad skönt att jag lyckades ta mig ur det! Nu har jag istället fått en härlig grupp att skriva mina praktikfall tillsammans med och en annan aspirant till parhäst för c-uppsatsen som känns som att han har potential.

Linda och jag gjorde stan efter skolan och åt lunch inne på ett café trots att solen sken så starkt utanför. Det var nästan för varmt att sitta ute faktiskt. Klockan 14 hade vi ett spännande möte hos en hårstylist som jag bokat in. Hon verkade duktig så jag skall återkomma och sen får vi se om det blir hon som får fixa håret till bröllopet. =)

Dagen avrundades med en smaklig räksallad med senapspotatis och ett glas iskallt vitt vin. Mycket gott!


RSS 2.0