Internet bestallt och mycket promenerande

Forsta helgen i SS har varit valdigt harlig. Vi har promenerat massor runt i staden, lagat god mat, druckit mycket vin och bara myst. :) Igar var vadret riktigt nice efter lite regn pa lordagen, skulle tippa pa ca 20 grader i solen och inte ett moln pa himlen fanns det heller. Da tog vi pa oss promenadskor och gick langs med floden som loper genom staden ner mot havet. Vattnet hade dragit sig tillbaka ganska rejalt sa det var mycket strand att ga pa. Vi satte oss pa nagra stenar som ar en del av den skyddande muren mellan vikarna (det finns tre strander i staden) och darifran hade vi bra utsikt over alla surfare i vattnet, en kvinna som forsokte lara sig att paddla kajak i de hoga vagorna samt hundar och barn som lekte pa stranden. Det var obeskrivligt gott att kanna den varma solen varma min frusna nordsjal i min svarta skinnjacka! Kameran lamnade vi dock hemma denna gang, men Vasse har tagit massa fina bilder fran stan som jag far lagga upp vid tillfalle.

I alla fall var det hur mycket folk som helst ute och flanerade i det fina varvadret. Verkar vara liv och rorelse i staden for jamnan far jag saga. Vasse visade vart han bodde nar han lanade gastlagenheten innan och det ar en bra bit bort fran dar vi bor nu. Hur som helst sa promenerade vi runt dar med och sedan slog vi oss ner pa ett torg i den gamla delen av staden for att vila fotterna lite och slacka torsten. Vasse drack ett glas vitt och jag tog en cola. En 20cl cola kostade 3.30 euro, vilket var tre ganger sa mycket som Vasses vin, sa nu blir det till att halla sig till vin pa restaurang hadanefter. Haha, jobbigt ;)

Idag har det regnat har och varit ratt gradaskigt vader faktiskt. De verkar kora efter nagot slags varannandag vader har, tycker jag an sa lange. Laste i en guidebok om Baskien igar(som Vasse fick i julklapp)att Baskien far lika mycket regn per ar som vastra Irand. Hm, skulle tro att det ar en del det :) Men ar det sa har fint vader inemellan sa skall vi nog overleva. Kommer man dessutom ifran "Bloteborg" sa ar man ju van...

Vasse har bestallt internet idag sa det skall komma en router till hans jobb snart, forhoppningvis denna veckan. Yeey! Da har vi forhoppningsvis internet hemma snart. Annars har vi tillsammans besokt den spanska arbetsformedlingen har idag for att forsoka fa mig inskriven. Det var en pars, men nu har det nog lost sig. Far beratta mer om det i nasta inlagg....

Nu skall vi snart bege oss hem fran universitetet for att ata middag. Vasse lagade sin beromda Pasta Bolognese igar som jag ser fram emot att ata. Det ar nog den enda kottfarssasen i varlden som jag faktiskt gillar.

Kramar!

En uppdatering :)

Sitter vid en dator pa Vasses kontor, sa tyvarr finns det inget svenskt tangetbord. Ville bara uppdatera lite kort och saga att jag har kommit fram till San Sebastian. Det blev en lang resa som paborjades kl.05.00 i torsdags morse och ungefar kl.15 var jag framme hos mannen som kom och motte mig vid busshallplatsen med andan i halsen ;) Igar blev det en liten tur ner pa stan, lite handling av mat och nagra glas rott vin till kvallen. Manga intryck sa har direkt och det kanns positivt. Framforallt solen som skint sa fint och den behagliga temperaturen pa 18 grader (!) har gjort ett bra intryck. :) I morse promenade jag med Vasse till jobbet. Det var en vacker promenad pa ca 40 minuter som gick forbi havet och en vacker park. Tyvarr hade jag inte kameran med mig, sa ni far halla er till tals med lite bilder an sa lange. Har halsat pa de flesta av Vasses kollegor idag, druckit kaffe med alla "tanterna" som jobbar med det administrativa har och hunnit traffa tva skandinavier som ocksa jobbar pa universitet. Det har alltsa varit en bra start och pa mandag skall vi fa hjalp med att fixa internet till lagenheten. I helgen blir det nog till att botanisera sig lite mer i staden och vi har en inplanerad middag med Vasses italienska professor, Giorgio, och hans fru pa lordag eller sondagkvall. Men mest ser jag saklart bara fram emot att fa spendera en helg med bubben! Antligen ar vi tillsammans igen. Sa harligt! Jag aterkommer med fler inlagg nar vi fixat internet. :) Adios!

Redo för "mitt nya liv"

Får nog ändå säga att jag nu känner mig väldigt redo för Spanien. Frågan är om Spanien är redo för mig? Är beredd på kulturkrockar,språkförbistringar,avundsjuka spanjorskor och konstiga matkombinationer på stadens restauranger. Men det är nog inget som ett glatt göteborgshumör, 28kg bagage ifrån Sverige och ett språkhuvud inte kommer kunna tackla. Har ställt klockan på 05.00 imon bitti. Ruskigt, okristligt tidigt är det.

Nu vänder jag blad och åker ner till Spanien för att starta "mitt nya liv" (citat en god vän :). Vad det innebär det vet jag inte ännu. Men när man stänger en dörr så brukar det öppnas ett fönster och tur är väl att dörrar går att öpnna på nytt. Vill ni se vad vi har för oss så är detta stället att titta in på med jämna mellanrum. Denna gången blir det nämligen ingen resdagbok. Så ni får hålla till godo här.

Hörs igen när jag har hittat internet i Spanien. Kramar till alla goingar!


En härlig bild från vår helg på Salt och Sill får representera det
svenska, vackra som jag nu lämnar för nåt nytt och spännande.


Sorterat och klart.

Var nöjd med att jag fick gjort så mycket igår. Åkte till vinden ovanför lägenheten och hämtade sista lasset med grejor. Kom hem och sorterade allt i lådor och bestämde vart som skulle lagras vart. De mesta sakerna tror jag faktiskt är Vasses. Han har en väldigt bra förmåga att samla på sig saker, men så har han ju också levt lite lägre än jag ;). Hihi...vi får ta en dag och gå igenom allt igen tillsammans, men för nu så ligger det mesta i säkert förvar under villan i Partille. Gött det. Det blev en promenad på eftermiddagen i ett kylslaget och vackert vintrigt Partille. Sedan lagades middag till härliga vänner som var på besök under kvällen. Testade ett nytt recept igår med fläskytetrfilé, diverse grönsaker och en sås med chili-paprika creme fraische. Det var inte så dumt faktiskt.




Det snörar sinnes ute och det är mycket nu...

Det snöar sinnes ut just nu. Fick en smärre chock i morse när jag klev upp och såg att det låg 10cm snö på gatorna utanför huset. Gulp...mer snö? What? Bästa sättet att inte tänka på det borde således vara att bege sig in till stan och slå sin ner på ett vinhak med Miss Ländin. Åtminstone är det var jag har planerat för kvällen. Skall bli mysigt. Det gäller att passa på nu när dagarna här hemma sakta men säkert sinar. Det verkar dock inte bättre än att spontanfesten på lördag blir inställd för det är så få som verkar kunna komma. Lite skönt på ett sätt tycker jag för nu är det mycket att fixa med innan jag far.

Har inte nämnt detta innan men vi har bestämt oss för att sälja vår lägenhet. Japp, vår fina lägenhet som vi köpte tillsammans jag och mannnen våren/sommaren 2007 skall ut till försäljning. Anledningen är helt enkelt att nu är rätt tid att sälja (tror vi) och det är rätt komplicerat och dyrt att ha den kvar. Därför är det lite extra hektiskt nu inför resan eftersom vi skall hinna med att tömma vinden, fixa lite små saker i lägenheten och sedan skall en fotograf ta bilder så att vi kan lägga ut den. Detta plenerar jag hinna innan jag åker om en vecka. Resten får mina kära föräldrar hjälpa till med. Det blir såklart en lite halvmeckigprocess att sälja lägenheten när vi bor utomlands, men det är tur att jag har unga och hjälpsamma försäldrar som kan ställa upp. Så nu håller vi tummarna för att allt skall klaffa med förberedelserna. I övrigt skall jag hinna gå igenom tre garderober med kläder, packa resväskorna, hålla/medverka på tre avskedsmiddagar, färdigställa ansökan till IAF och lite annat smått och gått i farten. Hm, vet inte hur jag alltid lyckas med att ha fullt upp jämt?


Här sitter mannen på vår balkong i lägenheten...ja, det var ett tag sedan ;)

España here i come!

Det är knappt så att jag kan tro det själv, men idag har jag faktiskt bokat en flygbiljett till San Sebastian. Underbart är det! Den 17 februari kl. 07.40 lyfter planet från Landevetter och räkna med att jag sitter på det. Fick klart med ersättningen från a-kassan idag så nu är det bara en sista ansökan till den internationella a-kassan som skall göras, men det skall jag hinna. Vasse skickade lite fina bilder som han tagit i helgen med vår nya kamera och det gjorde mig ju inte mindre sugen på livet i Spanien. Men mest ser jag bara fram emot att få dela vardagsbestyren och närheten av min man. Nästa vecka har vi bott på varsitt håll i sex veckor. Det är aldrig kul att vara ifrån varandra oavsett hur lång tid som går men nu känns det som att vi kan det här med distansförhållanden i perioder...










Första joggingturen 2011 :)

Är mycket stolt över mig själv för att jag idag tog på mig löparkläder och gick ut och joggade i det fina vädret. Eftersom det kom snöblandat regn igår så fick jag hålla mig till bilvägar för det var allt för halt på trottoarerna. Det var dock inga problem för jag joggade ner förbi Kåsjön och lite runt i villakvarteren så det var ingen risk för att bli överkörd. Mitt friskiskort gick ut vid årsskiftet och sedan dess har jag inte haft nåt gymkort. Jag har försökt att gå ut och promenera lite när vädret och min fullspäckade kalender tillåtit, men helt ärligt så har det inte blivit så ofta. Därför kändes det otroligt bra att få komma ut en sväng idag. Förhoppningen är att försöka jobba upp i alla fall lite grundkondition innan jag flyttar ner till Spanien där jag tänk promenera, jogga och utnyttja dess friluftliv en del.

Just nu gräddar jag en skaldjurspaj i ugnen som skall bli dagens middag. Det är ett nytt recept som jag testar idag som verkar smarrigt. Kräftstjärtar och dill kan ju dock aldrig bli fel. Två av mina favoriter! Testar också en GI pajdeg gjord på hälften vetemjöl, hälften grahamsmjöl och olivolja. Skall bli mycket intressant att se hur den smakar. Är nämligen inte alls förtjust i vanlig "ljus" pajdeg gjord på smör och vetemjöl. Tycker den passar bäst med söt fyllning helt enkelt. Jag får återkomma med hur pajen blev när den bjudits ikväll. Tjingeling!


Här har vi försökskaninen, skaldjurspajen ;)

Söndag med dubbelfika

Idag skall jag försöka klämma in två fikor på stan med två olika sällskap som är i Göteborg över helgen bara. Det kommer bli mysigt! I ett av sällskapen ingår också en liten tjej på 4,5mån. :) Lite jobbigt bara att ingen av sällskapen kan ge mig några tider så att jag vet hur jag skall få ihop det. Slutar förmodligen med att de vill ses precis samtidigt...ja,ja..

Helgen har annars varit väldigt lugn. Ungefär som vanligt då ;). Fina Miss Läändin var med nere i Morup igår när jag rattade morfars silvriga toyota ner mot Halland. Det blev en mysig dag med god frall- och semlefika och solen sken faktiskt, även om det blåste halv storm emellanåt.

Igår kväll tittade vi på första deltävlingen i Melodifestivalen och vi diggade "In the club" med Danny jag och Miss lääändin. Den skall vi spela på vår fest nästa vecka som vi skickade ut inbjudningar till igår på Facebook. Det var längesedan det var fest på Guldpokalsgatan och vi ville gärna dra ihop lite folk innan jag flyttar ner till Spanien. Hoppas att det är många som kan/vill komma så att vi blir ett gött gäng då! Vi har såklart redan börjat planera snacksen....;)


Fest hos Linda 2009...


Så här såg Miss Läändin ut då :)


Och så här såg jag ut....

Helgen i den Kungliga Huvudstaden

Det blev en riktigt lyckad helg i den kungkluga huvudstaden måste jag säga. Även om Miss Läändin aldrig verkade vilja sluta jobba på fredagen och även om vi nästan missade planet på Landvetter så får helgen toppbetyg! Det absolut bästa var helt klart lyxen med att få flyga upp till Stockholm på en timme istället för att kuska runt på nåt tåg i 3,5h utan att veta om, när och hur man skall komma fram. ;) Dessutom hade vi snälla Barre som kom och hämtade oss direkt på flygplatsen och som sedan agerade chaufför och guide hela helgen, så det var en rakt igenom helbekväm semester.

Fredagkväll överraskade herrarna (Barre och hans inneboende bror) med att bjuda på trerätters med lax till huvudrätt. Mycket trevligt initiativ tyckte vi och vi stannade hemma i soffan hela kvällen och pimplade vin i massor. På lördagmorgon fick vi träffa herrarnas föräldrar som var på genomresa och efter frukost bar det av till helgens stora höjdpunkt, Vasamuséet! Det har jag velat besöka länge och nu blev det då äntligen av. Det blev några timmar där och vi var alla rörande överens om hur coolt det var att se det där välrestaurerade skeppet som legat under vatten i 300år innan det hittades. Efter muséet tog vi oss ner på stan och det blev semlefika och shopping. Vädret var kallt men soligt, vilket gjorde att vår humör var på topp.

Lördagkväll blev det först lite häng i soffan, en taxi till Barres kompis och sedan finmiddag på stan. Fantastiskt goda föremiddagendrinkar drack vi där. Stället var specialiserade på Tequiladrinkar och ja, de visste vad de gjorde! Jag drack en fantastisk mangomargherita och sedan blev det tryffelrisotto med pinjenötspanerad fårost till middag. Mums! På söndagen sov vi länge och åt Barres mammas hemlagade tacopaj till brunch. Sedan bar det av till en underbar utkiksplats som hette "Fåfängan" där man såg stora delar av Stockholm ifrån olika väderstreck. Dagen avslutades med lite mer shopping och lunch på McDonalds innan det var dags att ta planet hem igen.

Kort och gott en välbehövlig och skojig lill-semster!


Jag på fredagkvällen i Barres lägenhet


Barre redo för museum och en dag på stan


En installation utanför Nordiska Muséet som vi diggade!


Vasaskeppet! (Svårt att ta bra bilder för det var så mörkt där inne)


Linda testar en dykarklocka, modell 1600-tal


Så fina utsmyckningar i båtens akt...


Fikatime!


Lattemums!


Linda tog en hallonmilkshake


Linda festsnygg inför kvällens middag


Tacopajs brunch


Linda och Barre uppe vid "Fåfängan"


Fantastisk utsikt!


Här blundar jag visst, men titta på utsikten!


RSS 2.0