Då har man börjat i skolan igen då

Jepp, igår var första dagen på spanskakursen som jag skrivit in mig på. 1,5 timme gick jättefort och läraren var väldigt bra tyckte jag. De andra i gruppen var två yngre killar, en från Australien och en från Frankrike, och sedan var det en kvinna på 39år från Scotland. Så kanske ingen drömgrupp om man vill möta nya vänner, men lektionen gick bra i alla fall och det är ju huvudsaken. Har bara inte fattat att jag skall gå dit varje dag nu....hehe...ett tecken på att man haft allt för lite att göra allt för länge nu ;) Så i eftermiddag är det dags igen. Fast just idag är det egentligen bara ett ställe som jag helst vill vara på och det är på bästaste Martins student i Göteborg! Tänkt att den lilla söta fisen tar studenten idag. Fy fan vad du är bra!

Här hade det ju varit passande att lagt upp någon bild från när jag själv tog studenten 2004 men tyvärr har jag inga såna bilder i datorn. Istället för ni hålla till godo med några bilder från söndagens beachnöje:




Thomas var duktig och försökte surfa. Med betoning på försökte ;)

På väg hemåt efter några sköna timmar under den klarblå himlen.

Mannen i nyinförskaffade shorts och linne. Snyggt :)

En kul helg och roliga jobb man minns...

Det har varit en kul helg så det är inte undra på att man känner sig lite seg nu. Om några timmar är det dags för min första spanskalektion. Hjälp! Men skoj skall det bli...tror jag? Får rapportera om hur det gick imon :) Igår stannade våra middagsgäster ända till kl. 01 så det var väl ett tecken på att alla trivdes. Förrutom Bo, Vasses handledare, så hade vi även bjudit in Thomas och Yvonne (danskarna) på middagen. Fisksoppan som Vasse lagat var jättegod! Vi avverkade flera flaskor vin, gin och tonic, kaffe samt whisky...och samtalsämnena var många och varierande. Vi kom bland annat in på roliga jobb man haft någon gång i livet :) Thomas hade exempelvis monterat toalettborstar på ackord åt en företag, Vasse hade kört hemglassbilen med väldigt roliga väginstruktioner att följa, Bo hade lastat potatis med en truck på Estrella i nåt halvmörkt rum dagarna i ända och Yvonne hade packat tysk glass i 3gradig värme med våta kläder en dag...haha...ja, väldigt roligt hade vi åt dessa historier. Själv fick jag berätta om när jag sålde fosfatcement med fantastiska användningsområden för att fästa kronor eller en brygga, under en fackmässa för tandläkare i 4 dagar. Detta är nog mitt knasigast jobb hitills i alla fall! Utan att ha någon som helst kunskap om varken fosfatcement eller andra tandtekniskadetaljer så gick det trots allt rätt bra för mig på den där mässan. Kvick som man är så snappade man ju upp lite internt tandläkartugg under de första mässtimmarna och sedan var man igång ;)

Lördagens hamburgegrillning hemma hos Thomas vart också riktigt lyckat. Kann nämnas att Mexico, Kanada, Tyskland, Sverige, Italien och Danmark var representerade i lägenheten. Universalspråket engelska överbryggde landsgränserna och vi fick testat en lokal kanadensisk favorit, att blanda öl med tomatjuice. Usch och fy! Ingen hit vill jag lova. Huh... Lite lustigt också att vi hittade två nya grannar som för en månad sedan flyttat in några våningar under oss i samma uppgång där på festen. De är också fysiker och jobbar i huset bredvid Vasse. Yvonne hade bakat en grymt god cheesecake som vi fick smaka till efterrätt och som var gjord efter ett recept från en bar här i San Sebastian. De brukar tydligen alltid gå dit och äta cheesecake så en dag fick de receptet på en dvd där krögaren också, nångång på 80-talet, har spelat in recept och anvisningar på hur han gör diverse andra maträtter. Haha...en liten kul grej. Champions Leauge finalen såg vi på en bar i Gros där det var bra stämning och en hel del folk. Efter det blev det en öl på ett verkligt ölhak innan vi lommade hem så nöjda i tysta natten.


Thomas mysiga vindslägenhet var jättefin!

Vasse och Yvonne i köket. Vasse inhandlade dessa nya gröna byxor i helgen och var helnöjd med dem :)

Mojitos!

Här preppas det för burgartillbehör...

Och här har grillen startats. Det är Thomas som grillar och den italienska killen som hänger på balkongräcket.

Hamburgerrow! Skönt att stå upp och äta i solen, lite som vid en bardisk ;)

Och här ser vi en som hugger in!

Värdparet Thomas och hans flickvän Yvonne

De odlar diverse gott på sin balkong och här ser vi en rackare som är på G

Sedan blev det kaffe och kaka i köket. Det här är tjejen ifrån Mexico som alltså är vå granne nu :)

Cheesecaken från himlen

På baren. Alla ser väldigt koncentrerade ut...

Men vi var mest glada!

Mannen och en G&T

Morsdag

Idag är det Morsdag och då är det klart att man skall uppmärksamma och fira sin mor. Har ju en helt underbar mamma som alltid ställer upp och som man kan skratta så härligt tillsammans med. Fina mamma! Saknar dig nu när jag bor så långt borta...men i sommar skall vi mysa igen! Så en riktigt fin Morsdag vill jag önska dig från Spanien och dessutom grattis på namnsdagen!


Mamma i Key West förra året


Ni kanske har tröttnat...

...på att se bilder från våra tapasmiddagar, men en sak är i alla fall säkert. Vi har inte TRÖTTNAT på att äta tapas till middag! Oj, oj vad gott det är med serranoskinka som fullkomligt smälter i munnen, rödvin som kittlar smaklökarna gott och ost som rundar av så härligt. Om vi inte var tapasfrälsta redan innan så har vi sannerligen blivit det nu. Det är helt enkelt världens bästa snabbmat! Igår orkade jag inte gå och handla på eftermiddagen för att laga nån stor middag. Så istället för att köpa hem pizza som ät så lätt hemma i Sverige...så blev det tapas som snabblösning. Enkelt, fantastiskt gott och med hög mysfaktor dessutom.



Det här är guds gåva till människorna. Och som jag sa igår kväll: "Serranon slår Prociutton alla dagar i veckan!"


Lite fredagstrött...


Buffelmozzarella med jungfruolivolja direktimporterad från Milano och balsamico från Modena som också inhandlades i Milano...jag säger bara mm, så gott!

Mannen var på bra humör

Nu sitter vi i vardagsrummet hopkrupna med varsin dator och bara slappar. Bra musik strömmar ur högtalarna, frukostbrickan står kvar på bordet och ute skiner solen på en klarblå himmel. Så skönt med första helgen hemma på ett tag nu, så vi bara njuter :) Snart får vi dock vakna ur vår lördagskoma och gå och handla för kl.17 skall vi grilla burgers med lite vänner från Vasses jobb. Sedan skall vi se Champions Leaugefinalen på nån bar i stan tillsammans. Trevligt! Förrutom hamburgetillbehör så skall ingredienser till en mustig fisksoppa inhandlas. För det är vad vi tänkt bjuda Vasses handledare från Chalmers, Bo Hellsing, på när han kommer till San Sebastian i mon. Tyvärr är ju alla mataffärer stängda under morgondagen så därför måste allt inhandlas idag. Undra om man någonsin kommer att vänja sig vid det här med stänga mataffärer på söndagar...oftast brukar det ju innebära att vi inte har nåt att äta på söndagar. Hehe...

Hoppas ni också har en härlig helg i pipen!

Två skira godingar

Här kommer som utlovat bilder på min shopping från Milano. Det blev två skira godingar, tillsammans med lite mer praktiska (och tråkiga att visa upp) plagg såsom leggings, svart linne, svart t-shirt...ja ni vet basplagg bara, som fick åka med hem i resväskan. Men dessa två lyckokast blev jag i vart fall väldigt nöjd med och de skall användas flitigt under de ljumna sommarkvällarna som faktiskt redan är här...:)




Måste bara påpeka hur besviken jag blev på innerhållet i mitt kinderägg från igår:



Vad är det här för överraskning egentligen? Tycker synd om barnen nu för tiden...det var bättre förr ;) Lite komiskt att jag inte ens fattar vad man skall ha den till...inte ens när jag kollar på bruksanvisningen. Vad skall jag ha webcameran till liksom? Nån som fattar?




Igår var man pigg...

och då såg man ut så här innan man gav sig ut på en joggintur...




Känner mig inte överdrivet snygg i keps kanske, men den är såååå skön att ha när solen steker och man är ute och joggar. Funktion över fashion helt enkelt. En liten rolig sak som hände igår när jag joggade nere vid promenaden som löper längs med havet var att hela jag fick mig en oväntad dusch. När jag kom joggandes så såg jag dels att det var lite blött på marken och dels att vågorna var rätt stora. Så när det var en våg som började rulla in mot muren så sprang jag ut lite från muren för att jag liksom kände på mig att det kunde skvätta upp. Och det gjorde det, som det gjorde! Över hela mig! Hehe...gjorde kanske inte så mycket eftersom jag var rätt varm vid det laget ändå, så det kändes rätt uppfriskande. Men värre var det för de många turisterna som promenerade förbi och blev minst lika blöta. hihi....en väldigt rolig syn.

Annars njöt jag av gårdagen för fulla muggar. Vi hade 30 grader varmt så jag och stranden hängde tillsammans. Blev till och med ett dopp i det blå. Inte lika kallt längre. Börjar närma sig 17 grader i vattnet nu :) Direkt efter beachen mötte jag upp Vasse på Peppes Bar som blivit en liten favorit. De har så goda pintxos där, plus att de har vitt vin för 1 euro och öl för 2 euro ;) Vi avslutade dock pintxosmiddagen med varsin G&T...vilket kan vara en av anledningarna till att jag känner mig så seg idag. Eller också är det bara vädret...för idag är solen som bortblåst och vi har lätt regn och en mjölkfärgad himmel. Detta baskiska väder alltså. Nu skall jag titta på någon play-kanal på nåt program som förmodligen knappt är värt att se, men en rätt skön avkoppling emellanåt kan jag tycka. Och så skall jag dricka te och äta ett kinderägg. Vet inte när jag åt kinderägg senast? När jag var 10år kanske...men ibland så blir man sugen på de mest knepiga saker.


Vasse på Peppes Bar

Mycket folk var det i omgångar. En hel del äldre, blandat med barnfamiljer och ungomar.



Stora G&T för 6,5 euros. Vasse räknade till 11 sekunder när bartendern hällde upp ginen så det var ingen dålig en!

Jag ser sådär strandfräsch ut. Not!

Vitaminboostar

Har fått dille på frukt! Gissar att detta sug är nån slags motreaktion till alla onyttigheter som slank ner först i Paris och sedan i Milano. Nu vill jag bara äta massa fräsch, saftig och solmogen frukt. Och det finns det gott om här. Dagens frukost bjöd flingor med skivad banan och jordgubbar, apelsinjuice, te och ett fat med grapefrukt och kiwi. Kändes nyttigt och verkligen som en vitaminboostare. Solen skiner stark på himlen idag och inte ett moln syns ännu. Älskar när solen gläntar in genom fönstrerna i sovrummet och vardagsrummet. Så vackert! Så energiberikande! Lika bra att gå ut och samla på sig lite D-vitamin i solen idag också då för att hålla i vitaminplussen från frukosten :) Ikväll blir det pintxos och lite vin men mannen på stan...




Relativt pigg man på morgonkvisten...

Underbar, skir morgonsol in genom sovrumsfönstret.

Stoooor sooool!

Fräsch som en nyponros på morgonen ;)

Varför denna jäkt helt i onödan?

Jäktade som bara den innan för att få dagens middag, som blir soppa, färdig innan jag skulle träffa Marta på stan. Hackade grönsker och chorizo i ultarapid, slängde ner allt i kastrullen, fräste runt och hällde på passerade tomater, grönsaksbuljong och smaksättning. Sänkte plattan, pustade ut, torkade svetten från pannan och var redo att småspringa ut ur lägenheten när jag insåg att jag hade tagit fel på tiden. Det var en hel timme kvar tills jag skulle behöva gå...så nu sitter jag här med datorn och frossar i lite god frukt som mellanmål. Jordgubbar och bigaråer. Två favoriter. Gott!

Har fått klart att med min spanskakurs idag också. På måndag kommer jag börja en semi-intensiv kurs på en lite mindre språkskola som ligger tvärs över gatan bara. Himla praktiskt. Så under några veckor framöver så kommer jag att öva spanska i en grupp om 4 pers mellan kl.17-18.30 på eftermiddagarna. Skall bli skitskoj!!



Hur glad blir man inte...

när en sån här fin bukett dyker upp vid ens dörr en tisdag förmiddag??



Wow! Säsongens blommor i starka färger inuti en glasvas med rosa rosett, pryder nu vårt matbord i vardagsrummet. Tack snälla mamma och pappa för den vackra buketten! En födelsedagspresent så här i efterhand som jag verkligen inte förväntat mig :) Jag såg nog lite chockad ut när blomsterbudet kom med den stora buketten. Trodde att de var till grannfrun nu igen...så när jag något förvirrad frågade: "para mi?" "till mig" så nickade blombudet ivrigt. Åh, vad jag skall njuta av denna tjusiga bukett nu som luktar så fantastiskt gott! Men nu saknar jag er ännu mer...tur att det inte är allt för långt kvar tills vi ses!




Italiensk bildkavalkad

Absoluta favoriten och höjdpunkten på resan för min del var helt klart lördag-söndag i Stresa. Vilket ställe! En liten ort/by uppe i bergen där serpentinvägarna ner var smalare än smalast och där panoramautsikten över Lago Maggiore var helt fenomenal! Vi bodde på ett jättetjustigt hotell med sjöutsikt som Giorgio bokat för oss och där hade vi nog kunna stannat ett par dagar till lätt. Ute i sjön ligger flera små öar som man kan åka båt ut till, men tyvärr så räckte inte tiden till för detta denna gång. Vilken perfekt anledning att komma tillbaka ;) Efter en skön lunch på en veranda i skuggan så gick vi på jazzkonsert i det gröna på eftermiddagen/kvällen. Väldigt duktiga musiker var det som körde på över en timme utan paus. Vi satt och gungade med och eftermiddagen kändes lite magisk, insvept i alla dofterna från växterna i trädgården som konserten hölls i. På kvällen blev vi riktigt uppassade på en restaurang där Girgio och Carmen såklart kände ägarna som ville göra allt för att vi skulle trivas. Bubbel, nybakt pizzabröd, skaldjurspaella (ja, lustigt nog i italien), vitt vin, husets egna sorbetdessert, marsalavin och en kaffe på det så kunde vi rulla hem sedan. Men på väg ut ur restaurangen skulle de ha oss till att, på ståendes fot, prova husets grappa också. Det var bara att svepa ;) I grappan låg någon typ av ört som vi med hjälp av restaurangens ägare försökte namnge, men den slutgiltliga förklaringen blev "medicinalört" =)

Så efter ännu en storstadsweekend så befinner vi oss åter på spansk mark. Känns som att en storstadsweekend i veckan är lite maffigt i längden kanske, men vad roligt det är med såna här semestrar tycker jag! Sevärdheter, promenader, god mat och dryck och sedan börjar det om liksom. Hehe...blev en hel del caprese med buffelmozarella under helgen. Herregud vad gott det är! I brist på öppna matbutiker i San Sebastian igår när vi återigen kom hem till ett tomt kylskåp på en söndag, så fick det bli en caprese igen. Ett perfekt sätt att låta smaken av Italien stanna kvar ett litet tag till...;)


Utsikten ifrån balkongen i Milano och fina bilder från när det började skymma. På bilden uppe till vänster ser ni Giorgio och Vasse när de sitter på spårvagnen på väg till universitetet.


Första kvällen åt vi middag i ruskigt mysiga Navilgi. Vilket romantiskt kvarter!


Doumo (katedralen) by night nere till höger. Cool reklam för absolut vodka (Heja Sverige!) som täckte fasaden på ett helt hus och andra fina byggnader och monument i nattskrud.


Lite av vad jag såg när jag turistade på egenhand. Blev lunch i en trädgård och besök vid ett slott bland annat. Statyn uppe till vänster är för övrigt Leonardo da Vinci =D


Mm...för denna utsökta glass alltså! Åt minst en om dagen under hela helgen. Cocosglass och mangosorbet var nog höjdarna. Sen skulle jag ju lätt kunna leva på croissanter och cappucinos dessutom...


Vår lilla promenad in till Stresas lilla centrum bjöd på dessa ljuvliga vyer. Hade svårt att fatta att det var en sjö och inte hav för den var så stor sjön.


Lunch på verandan vid en restaurang precis vi sjökanten. Lasagne för mig och mixad grill för Vasse. Här blev vi sittandes ett tag...:)


Varmt som i en gryta...

Herregud vad det är varmt i Milano just nu! Tror bestämt att vi har haft 30 grader idag. Puh! Jag har strosat runt i mysiga kvarter och gått lite i butiker idag. Vasse håller sin presentation på universitetet kl.14.30, så nu borde den vara klar och sedan tar han metron ner till stan för att möta upp mig :) Jag hoppas att det har gått bra för honom och att han får bra respons efteråt. Planen är att gå till en outlet nu innan de stänger för dagen och se om vi kan hitta nåt fint. Jag köpte en snygg, svart blus idag som jag blev väldigt nöjd med och igår blev det en långärmad tunn, vit blus. Får visa bilderna sedan när vi kommit hem ;)

Igår var vi på en fantastisk middagsbjudning hemma hos Giorgio och Carmen i deras hur en bit utanför Milano. De var så snälla och körde oss fram och tillbaka. Vi var inte tillbaka på hotellet förrän kl.00.30. Vi drack bubbel i deras trägård och sedan blev det 4 rätters middag med kaffe på det. Det var så gott och vi var så sjukt mätta när vi gick. Jag till och med spräckte byxorna när jag skulle hoppa in i bilen efteråt. Hehe...men till mitt försvar kan jag tillägga att det var ett par väldigt gamla och slitna par byxor ;) Men är ändå rädd att det blir till att ligga i hårdträning när man kommer hem sedan efter denna långa semester om man skall kunna visa sig på stranden i sommar...

I natt blir sista kvällen här i Milano för imon åker vi till Stresa. Skall bli riktigt roligt att få se det också innan vi åker hem på söndag.

Trevlig helg på er!!

På universitetet i Milano

Sitter just nu i en ljummen datorsal rakt över Professor Giorgios kontor på universitetet och uppdaterar bloggen. Vasse och Giorgio har lämnat mig här med lite internetuppkoppling mot att dem får prata fysik pa rummet en stund ;) Giorgio har varit så orolig hela tiden för att de pratar för mycket fysik nu när jag är med, för han vill inte att jag skall ha tråkigt här. Så sött. Resan hit gick bra även om vi verkligen fick springa till bussen i morse för att klockan i köket gick fel när vi åt frukost. Ibland är det farligt att bo för nära bussterminalen. Man tar sig lätt friheten att vänta in i det sista med att gå ner och köpa biljett innan bussen går...men, men nu är vi här i ett hett och soligt Milano i alla fall. Inne på Girgios rum var det 28 grader när vi kom dit nyss, så jag undrar hur varmt det är ute...

Giorgio mötte upp oss på stationen och sedan tog vi en taxi till hotellet. Lämnade av väskorna och promenerade in mot centrum. Vi bor verkligen bara 10 min från Doumo (den stora katedralen) så det är supercentralt! Med Giorgio som privatguide blev vi sedan lotsade genom stadskärnan och dess sevärdheter för att sedan slå oss ner for en lunch precis bredvid operahuset La Scala. Behöver kanske inte nämna att maten var mycket tillfredställande på detta lite finare ställe. Jag åt stekt risotto milanese (visserligen inte så traditionellt med stekt risotto men gott), Vasse åt någon fisk som såg väldigt fin ut och Giorgio åt den läckraste capresen jag någonsin skådat. Ah, man glömmer nästan vilka matperfektionister italienarna är ibland! Efter lunch blev det glass till dessert och åter igen en smaksensation. Cocosglassen var inte av denna värld och passionsfruktssorbeten var inte långt borta från perfekt den heller. Oj, oj...och resan har bara börjat! Imon är vi hembjudna till Giorgio och hans fru på middag och det tror jag kan bli riktigt trevligt. Eftersom Giorgio hörde att jag är väldigt förtjust i risotto så skulle han be Carmen laga det imon. Snacka om att man blir bortskämd här! När fysikerna har fått prata av sig lite här så tror jag att vi drar oss ner mot stan igen. Sen får vi se vad Milano har att erbjuda oss ikväll :)

Just nu lever vi jetsetliv

Som Syster S benämnde det så lever vi lite jetsetliv här under maj månad. Först var det alltså Paris förra helgen och nu flyger vi till Milano imon förmiddag. Känner i och för sig att jag inte är särskilt "jetsetig" av mig annars (inte mycket blingbling, privatjet och minihundar här inte) så visst kan maj få vara den månad då jag leker jetseter för en stund ;) Har försökt sitta och läsa på lite på nätet idag om vad som är värt att se och uppelva i Milano. Tycker nog att jag har fått en hyfsad bild av vad jag kan roa mig med medan mannen jobbar.

Han skall hålla en presentation på universitetet i Milano på fredag eftermiddag där han skall presentera några resultat ifrån sin forskning. Fram tills dess kommer han nog behöva ha lite tid på sig att förbereda sig, så den mesta tiden på dagarna får jag roa mig själv i storstaden. Känns inte som att det kommer bli allt för tufft dock :) De har bokat ett centralt beläget hotell till oss så det är gångavstånd till det mesta. Siktar på lite shopping, katedralen som visst är tredje störst i världen, planlöst flanerade och så skall jag dricka många cappucinos! Vasse har ju bott i Milano innan (6mån) så jag räknar även med att han har några guldkorn att visa upp.

På lördag åker vi till Stresa som är en vacker stad vid Maggiore sjön, som jag tror ligger norr om Milano. Där kommer den italienska professorn och hans fru att möta upp oss (de har ett sommarhus där) och så skall vi gå på en konsert med klassiskmusik på eftermiddagen/kvällen. Misstänker att det också kommer förtäras mycket god mat och dryck vid detta tillfälle, som under övriga resan såklart. Drömmer redan om krämig risotto, ljuvlig buffelmozarella och tunn, krispig pizza. Skinkan har jag svårt att se att den skulle slå var spanska serranoskinka som ju är det bästa jag vet! Men vad gör det när det finns så mycket annat gott att äta. Jag har inte varit i Italien på två år nu, då på Sicilien, så jag längtar verkligen!

Det var ju bara det där med att packa resväskan igen då...




Har fått ner en del i alla fall. Frågan är bara om det är "rätt" grejer som är med. Skor har jag inte kommit till ännu. Alltid det svåraste!

La vie á Paris del2


På väg med tåget till Slottet i Versailles för en riktig heldag. Sandra visar upp kartan
över Paris tågsystem :)

Jag på tåget efter att ha ätit croissant och vindruvor till frukost

Så var vi framme vid det pampiga slottet. Inte så myckety folk i kö utanför faktiskt, men det kändes ändå väldigt trångt på sina platser inne i slottet. Vi hade små högtalare som guider där inne och det fanns mycket fint att titta på. Så otroligt pampigt och påkostat! Guld och, fina tyger och målningar precis överallt. Tror vi gick runt där inne i ca 2 timmar.

Och sedan gick vi ut till den enorma slottsträdgården. Jisses, vad stor den var! Vi hade med oss fyllda baguetter som vi åt som lunch i parken och solen bara sken. Det fanns golfbilar att hyra (30euro/h) som man kunde åka runt med där inne i trädgården, men vi var för snåla för det. Så vi gick och vi gick och vi gick. Blev tvugna att pausa på en gräsplätt ett tag och sniffa lite historiska vindar som svepte förbi.

Inne i trädgården visade det sig att det låg flera byggander som använts av diverse kungligheter genom åren. Vi var även inne i "The Grand Trianon" som användes som ett mer avslappnat alternativ till det stora slottet, men det var ju nästan lika pråligt det tyckte vi. Mycket starka färger på textilierna. I denna byggnaden undertecknades förövrigt freden i Versailles som blev till efter första världskriget. Tänk att man varit där liksom! Vi var också borta och såg Marie Antoinettes stuga som hon lät bygga som sitt sätt att komma ifrån slottet, men där kunde man inte gå in och titta. Hela det området var väldigt annorlunda mot övriga trädgården och kändes mer som man kommit till landet.

Marie Antoinettes stuga

Massa fiskar i dammen utanför stugan. Alla samlades där det kastades ner mat, såg nästan lite äckligt ut när det var så många stora fiskar på en gång.

Så här trött ut såg Vasse på tåget hem efter vår megalånga dag av promenerande i Versailles.
Men häftigt var det!

Till middag på kvällen blev det tacos på en alternativ och skitcool restaurang i centrala Paris.
Det var inte mycket mer än en bardisk med ett kök bakom, fanns bara ett vanligt bord där inne och längst bak i restaurangen fanns en gömd barlounge. Där var det tydligen väldigt hippt och svårt att komma in berättade Syster S. Vi nöjde oss med goda tacos, Sol-öl, guacamole och nachos. Allt smakade himmelskt!

Ölen bredvid en väldigt picante salsa som man skulle ringla över tacosen

Köket där maten förbereddes framför gästerna

Dagen efter började med frukost på ett bageri i närheten av där Syster S bor.
Mm, för nybakta, smöriga crossianter och baguetter med färskpressad juice och café au lait!
Vi var rätt sega allihopa efter gårkvällen som innebär hemmafest hos en kompis till Syster S och sedan utgång till en närliggande bar. Men turistas mer skulle det!

Lördagen var en skön dag i Paris tyckte jag, även om vi gick mycket då med. Vi besökte några second hand butiker, bokhandeln Shakespeare & co, åt lunch på en restaurang bredvid Notre Dame och besökte Paris förmodligen vackraste godisaffär. Den var så fin att man inte fick lov att ta godis själv, men en stor lakritsrem att dela blev det i alla fall. Notre Dame var vi aldrig inne i för det var ju en del kö och vi hade annat på schemat då. Vi mös runt i några riktigt härliga gränder och köpte macarons i massor också.

En fin bild på mig och Vasse utanför Paris Opera, tycker jag.

Och så en sista bild på lite av de godsaker som slank ner under helgen. Vad vore livet utan mat och annat gottit ;)

Jag hopppas att få komma tillbaka till Paris en dag, även om jag verkligen känner att jag fick sett och upplevt massor. Alltid skönt att resa när man har en så bra guide som bara lotsar en fram i Paris tunnelbanesystem och vet vad som är värt att se och göra. Tack fina Syster S för att vi fick komma och hälsa på dig!

La vie á Paris del1

Här kommer Parisresan i bilder. En bild säger mer än tusen ord och allt det där ;)


Framme i Paris där vi möts av Syster S på metrostationen

I Syster S kök

Här fixas det en sommarfräschsallad som välkomstmiddag

Mm...

Dukat bord i lägenheten

Smarriga tillbehör

Vasse fyller på glasen

Syster S är adorable!

Utsikten från balkongen

Kvällen avslutas på en bar i närheten. Så härligt på uteserveringen fast klockan var 22 :)

Laddar upp med frukost på ett café bredvid Louvre inför en dag med turistande

Filosoferar över livet och spanar bort mot Louvre mätt och gó

Snyggomannen med Louvre i bakgrunden

Bildcollage från Louvre. Vilken byggnad! Så coolt att ha museum i ett föredetta slott. Och Mona-Lisa hon log ännu :)

Här fortsätter vi turista på stan efter besöket i Louvre. Nu styr vi stegen mot Eiffeltornet...

Det berömda tornet var vi ju bara tvunga att åka upp i, fast det var så sjukt högt! Men utsikten var inte illa på 300 meters höjd.

En skymt av triumfbågen medan vi promenerade nerför Champs-Elysée

Sedan blev det tapas på en mysig bar efter att vi mött upp Syster S som varit i skolan hela dagen

Syster S sötare än sötast

...och vi då. Snygg dubbelhaka man har på den här bilden ;)

Imon kommer det foton från resten av resan...

Tillbaka i Spanien med en ny familjemedlem

Vi är hemma igen, hemma i Spanien :) Jag har visst blivit ett år äldre och undertiden hade vi en underbar helg i Paris. Så roligt att få mysa med syster S och flanera runt på Paris gator hand i hand med mannen jag håller kär. Åh, Paris är verkligen så förtrollande vackert som man tänker sig. Vi hade vädergudarna med oss, staden blomstrade och vattnet glittrade i floden. Vi promenerade mil efter mil och jag tog närmare 300 foton under helgen. Jag gjorde verkligen skäl för mitt smeknamn: Paparazzi, men det är ju så roligt med fotografier tycker jag. Både efteråt när man kommit hem och tittar tillbaka och minns, men även bara för att det är så roligt att leka med nya kameran. Fick fångat en hel del fina foton och jag har verkligen släpat med systemkameran på alla utflykter hela helgen. Men dem får ni se ett urval av imon. Just nu ligger vi i sängen och kollar på finalen i Hockey-VM samtidigt som jag uppdaterar mig online. Har fått så många fina födelsedags lyckoönskningar och telefonsamtal idag. Känns fint och värmer i hjärtat.

När vi kom hem till lägenheten från Paris i eftermiddags så stod den här lilla godingen och väntade på mig i hallen! Mannen hade smusslat och handlat den i måndags när jag var ute med tjejkompisarna och sedan haft den gömd i en garderob. När vi lämnade lägenheten med väskorna i onsdags så hade han ställt fram den innan vi gick ut genom dörren så att jag skulle överraskas av den när jag kom hem idag på min födelsedag! Haha, den är ju bara för skön, uppnosig och klassiskt vacker. Vi har spanat på den på Zara Home ett tag nu och sagt den måste ju bara få bli en del i vår familj här hemma. Vi kallar den el taxo española :) Känns legitimit att få ett gosedjur i present även fast man fyller 25år faktiskt, haha. Gillar ju inte "riktiga djur" heller så varför inte? Fick förresten en parfym i present också av mannen igår när vi var inne på La Fayette, som är ett av de riktigt tjusiga köpccentren i Paris. Måste visa bild där innifrån. Helt galet! Parfymen jag fick var Issey Miyakes nya sommardoft med doft av clementin, rosblad och vitt träd förpackat i en söt rosa flaska. Doftar lika ljuvligt somrigt som det låter. Imon kommer bilder och annat om resan men nu skall jag njuta av resten av min dag.


Vår nya familjemedlem


Här i sommaroutfit ;)

Paris är bara några timmar bort

Helt otroligt skönt! Snart, väldigt snart åker vi på semester. Hehe...en semester ifrån semestern skulle man ju kunna säga med tanke på att jag inte jobbar :) Håller faktiskt som bäst på att packa här. Alltid så svårt att veta vad man skall ha med sig för kläder...men vädret ser ju lovande ut så jag packar lätt och tunnt. Har en man här (inte Vasse) i lägenheten som mixrar med vårt varm vatten. Tydligen nåt underhåll som skulle göras här under någon av de följande tre dagarna, så det var ju himla tur att de kom nu innan vi åker. Börjar dock bli sjukt hungrig för jag har inte ätit frukost ännu, så jag hoppas att han är klar snart! Kl. 14.30 går direktbussen här ifrån till Biarritz flygplats och kl. 17.00 lyfter planet. Sedan skall jag bara sväva på små moln hela helgen, äta croissanter, dricka café au lait och rödvin, prova lakritsmacarons, se alldeles för många sevärdheter, rå om mina förmodade skavsår och fira ännu en milstolpe i livet, att fylla 25 år. Tjillivippen!


Närbild på den blivande 25-åringen :)

Fullt i Eiffeltornet och en smaskig sallad

Skulle som sagt boka biljetter online till Eiffeltornet nu innan vi åker för att underlätta men det var visst fullt! Det fanns inga tillgängliga tider att välja på varken för torsdagen eller fredagen...och då har de ändå tider från 09.00-23.00. Hm....misstänker att det kommer vara allan mycket folk där under torsdagen när vi skall dit då. Men, men vi har ju inte bråttom i och för sig. Sandra går i skolan till kl. 20.30 på torsdag och då är planen att vi skall först besöka Louvre, måste ju bara se det där leendet som alla pratar om, och sedan var tanken att ta oss an tornet. Så det är väl bara att ta på sig de bästa stå-i-kö-och-sola-samtidigt-kläderna och se glad ut :) Är mycket peppad inför resan nu i alla fall och ser grymt mycket fram emot att fördriva tiden på Paris gator och torg denna veckan. Och vädret verkar bli strålande! Jippi!

Nu förtärs en utsökt kycklingsallad med bladspenat, buffelmozzarella, cocktailtomat, parmesan och solrosfrön efter en joggingrunda i solen. Strax tänkte jag gå ner och plugga spanska på stranden. Vasse har varit så snäll och tryckt ut min spanska lärobok i pappersformat nu så att jag slipper sitta vid datorn och plugga. Det är nice för det innebär att jag kan sitta ute i solen istället. Gött mos!...eller nej, god sallad var det ju ;)






Latinorytmer i vår stad

Måndag förmiddag och solen skiner genom fönstret här i vardagsrummet. Läderfåtöljen här har blivit min nya favoritplats. Den är så skön och ser man ut också ;) Skall visst bli lika fint väder idag som det var igår och jag tvekar inte en sekund på det. Väldigt härligt med andra ord! Igår var vi på stranden i fyra timmar och njöt. Hade snacks, frukt och vatten i vår snygga kylväska som vi fick i påskas med oss så vi hade laddat upp för riktigt strandhäng. När vi kom dit så visade det sig att det var fotbollsturnering för barn på stranden. De hade satt upp flera planer med mål och ritat linjerna i sanden. Såg himla skoj ut och vi kollade någon match. De är ju för härliga i den åldern när de spelar. Är verkligen allt eller inget som gäller på plan! Föräldrarna till barnen och vad som såg ut att vara halva släkten var så klart där och hejade på också. Blev till och med lite spanskt hetsigt mellan två föräldrar på kanten...så där á la tuppfäktning ni vet, hehe.

Till middag blev det återigen burgers, med samma framgångs recept som ifrån i lördags. Cream cheese på hamburgare är inte dumt alltså! Och Vasse stekte gullök (rödlöken hade blivit dålig så den fick vi slänga) i balsamico som också var grymt gott på humburgaren måste jag säga. Har lagt in en bild här nedan på hur resultatet från helgens hamburgerfrossa blev :)

Söndagskvällen bjöd annars på latinska rytmer från Café Doka som vi besökte för första gången på inrådan av min svenska tjejkompis som bor här. Hon och hennes kille är danslärare och han var dj på det här stället igår. Vi kände oss kanske lite malplacerade i lokalen eftersom vi inte dansar salsa, men det var ändå skoj att vara där. Kan väl tilläggas också att det var liksom inte sån där "bara hoppa in och hänga med i gunget"-salsa heller utan det var verkligen pardans med avancerade turer. Så vi höll oss lite i skymundan ;) De flesta som var där och dansade var dessutom elever från dansskolan och det blev en dansuppvisning också. Vasse fick hälsat på två rumänska killar som var där med och som är elever på dansskolan. Dessa rumäner finns överallt! Vi drack några öl och sedan fick vi skuts hem i Annelis bil. Skönt att få vila fötterna lite efter allt barhäng ;) En liten annorlunda kväll för oss som berikade och nyanserade bilden av San Sebastian tyckte jag. Fick dessutom höra i bilen på väg hem att det där cafét var ett riktigt ETA-ställe tydligen, där många som kommer dit och som jobbar där sympatiserar med ETA. Mer vill vi kanske inte veta, men jaha, där ser man.

Annars kommer här lite bilder ifrån i fredagskväll också. Vi gick ut på stan, tog en promenad och en drink före middagen här hemma. När vi satt på uteserveringen gick en av sekreterarna från Vasses jobb förbi, hon hade varit på bio. Vi sa att det är lustigt ändå att vi inte springer på fler vi känner här lite oftare så där på stan. Har bara träffat vår frisör innan, sådär av en händelse. Mycket märkligt för så stort är det inte här.

Nu skall jag köpa biljetter till Eiffeltornet som vi tänkte åka upp i på torsdag när vi kommit till Paris. Syster S tipsade om att köpa biljetter på nätet innan, så slipper man förhoppningvis de långa köerna. Smart! Sånt gillar jag. Tänk om två dagar är vi i Paris! Måste börja packa snart....



:
Vasse mumsar på det bästa han vet








Fotboll på stranden!


Grymt snyggt hus bara ett stenkast ifrån oss, på väg ner mot stan


Här på uteserveringen vid San Vicente kyrkan satt vi och tog en drink i fredags


Belåtna fredagsnjutare


På promenad vid havet efter drinken


Svårt att få bra bilder utan blixt på kvällen, men tycker ändå att känslan fångats!




The Burger

Suckers for burgers

Nej, det är väl knappast någon hemlighet att vi är omåttligt förtjusta i hamburgare. Ett arv från tiden i Florida skulle jag tro, även om vi var starkt gillande redan innan dess. När vi igår blev uppmärksammade på en blogg om en svensk kille som precis påbörjat en 6 veckor lång rundresa i USA för att provsmaka de bästa hamburgarna, så snöade vi verkligen in på ämnet. När han avslutat sin resa skall han förövrigt öppna en egen hamburgerestaurang i Stockholm, den hade man ju velat besöka alltså! Vi läste alla blogginlägg han gjort so far igår och hamnade även in på andra sidor med folk som älskar hamburgare. Vattnades i munnen som attans, så inte helt oväntat blir det alltså hamburgare till middag idag :)

I förmiddags gick vi ner till marknaden där bönderna säljer frukt och grönt för att handla lite dagsfärska ingredienser. Vi såg karl johanssvamp och var tvungna att köpa två stora, fina svampar. De kostade 320kr kilot, så inget man köper i mängder, men två svampar blir alldeles lagom i en krämig pasta med vitt vin, grädde och vitlök imon. I mataffären fixade vi resterande ingredienser till hamburgarna så som bröd, cream cheese och självklart köttfärs. Lite fräckt att man kan få nymalen köttfärs rätt över disk där. Såg hur de valde två stora fina köttbitar som sedan kom ut som köttig, vacker köttfärs. Då vet man att det är äkta vara! Toppingen med cream cheese och stekt rödlök som det skall bli på burgarna ikväll fick vi inspiration till ifrån den här hamburgebloggen (Flippin' burgers för Magasin Morberg) med killen som reser runt i USA nu. Dock skulle man enligt receptet haft färsk, hackad jalapeño på också, men det finns inte att frambringa här. Så det får bli en annan gång. Funderar på att slänga på serranoskinka på dem också....ja, vi får se vad vi trollar fram i köket. Mm...burgers!


Det var mycket folk som handlade på marknaden i förmiddags


Tomaterna ser goda ut. Blev tomater, potatis, vitlök och karl johansvamp för vår del idag.


Vasse vid köttdisken i mataffären.


Shoppingkorgen. Notera donutsen som ligger överst :) De satt bra till frukost


En blick av fiskdisken i mataffären. Kanske inte bästa bilden. Men de gillar fisk och skaldjur här, finns
så mycket att välja på!

Stort tack till våra hjältar där hemma!

Vill passa på att skicka ett stort tack och en jättekram till våra hjältar där hemma som hjälper oss att flytta denna veckan! Vi fick ju sålt vår lägenhet som vi haft i Göteborg under 3 år under mars månad och på måndag skall överlämningen ske. Innan jag flyttade ner hit i februari så försökte jag att förbereda så mycket det gick inför den här flytten. Jag och pappa tömnde exempelvis hela vinden vilket blev 4 stora lass med grejor som sedan sorterades och magasinerades hemma i mors och fars villa. Men allt går ju faktiskt inte att förbereda och nu är alltså tiden för att tömma och städa ur lägenheten här. Vilken tur man har som har så unga föräldrar som orkar med detta och en vän till familjen med skåpbil :) Har även hört att farmor skulle hjälpa till med att torka ur skåp och packa ner glas. Hoppas att det har gått bra för er våra hjältar och att ni kan luta er tillbaka med ett glas vin ikväll, precis som vi kommer att göra, utan ryggskott och med hälsan i behåll. Tänker på er fina, fina ni!

De góa kvällarna

Kvällarna är så jäkla góa här i San Sebastian just nu. Igår hade vi 24 grader kl.19.00 efter en dag med sol och moln lite blandat. Promenerade till Vasses jobb på eftermiddagen/kvällen för att mötas upp och promenera tillsammans hem. Jag hade inte varit ute på hela dagen så jag bara kände att jag måste ut. Få luft och sträcka på benen. På väg hem stannade vi till vid Palats Miramar som är en av de vackraste platserna här i San Sebastian, med utsikt över stränderna och hela bukten. Runt palatset ligger en park och vi satte oss ner i gräset och bara njöt en stund. Så vackert, så rofyllt. Inte en tillstymmelse till kyla i vinden som försiktigt smekte oss, gräset som kittlades under fötterna och solen som speglades i vågarna nere på stranden. Gud, ibland är det så vackert här så att det värker i hjärtat! Brukar säga det ofta till Vasse och ibland tyst för mig själv.

På vägen hem stannade vi till på Lukas delikatess och handlade med proviant i dryckesväg och sedan blev det ett stopp för att få med oss två maxade kebaber hem till sängen. Där dracks det cider och mölades kebab  medans vi såg de resterande avsnitten av The Kennedys.














En slö onsdag

Har känt mig extremt slö idag och inte orkat göra så mycket. Ibland har man bara såna dagar. Joggade visserligen lite i förmiddags och efter lunch blev jag sittandes med datorn medan solen sken utanför. Efter en kort nap bestämde jag mig för att dra mig utanför lägenheten i alla fall. Det blev ett stop i godisaffärern, ett annat ärende och sedan tog jag en promenad i omgivningarna runt omkring oss. Skönt och riktigt varmt var det.

Nu tänkte jag börja med middagen. Vasse har sagt att han skall träna ett av sina monsterpass när han kommer hem, så min plan är att fixa klart maten nu och sedan hinna se ett nytt avsnitt av den nya serien jag börjat följa. Band of Brothers heter den och handlar om amerikanska soldater under andra världskriget. Vasse har sett serien innan och därför tipsat om den. Skall tydligen vara jättebra säger han. Har som sagt bara sätt ett avsnitt, så vi får se om den tar sig. Sedan blir det väl till att slötitta på Champions Leauge på TV. En skön, slö onsdag. Här kommer lite bilder från min eftermiddag:










Om en vecka

Japp, om en vecka så åker vi till Paris för att hälsa på Syster S och för att fira min 25-års dag. Skall bli fantastiskt roligt verkligen. Paris har varit lite av ett drömresemål för mig länge så jag kan knappt bärga mig tills jag skall få möta denna förtrollande stad. Kollade in en blogg igår med en tjej som skriver för Damernas Värld som tagit massa fina bilder från sin Parisresa och blev inte mindre sugen! Här skall turistas till max, strosas i blommande parker, drickas vin och ätas ost, kyssas högst upp i eiffeltornet, och promeneras i skymningen. Kanske har jag en allt för glorifierad bild av Paris från diverse romantiska filmer, men jag hoppas inte det. Vill att det skall bli en galet trevlig helg i den franska huvudstaden och det tror jag säkert att det kommer bli. Vad passar dessutom bättre än att åka dit och få en personlig guide med sig hela resan som kan visa en runt och hjälpa till att hitta de verkliga smultronställena? Har hört att Syster S är lite av ett proffs på detta nu efter diverse besök. Hoppas hon orkar med ett till ;)...för snart kommer vi!!


Parissymbolen nr.1. Tydligen är det 300 meter upp. Galet högt!

Det här med vädret alltså....

Det känns som att man kommer ha sitt svenska "vädersinne" med sig resten av livet oavsett vart man bor. Exempelvis som den här ångesten som lite lätt byggs upp inom en om man inte är utomhus när solen skiner. Eller som idag när jag skulle klä på mig för att gå ut och handla. Jag kollade ut och såg att det verkade blåsa en del och var molnigt och grått. Med ens kopplar mitt svenska vädersinne denna bild jag ser utanför fönstret till att det nog är lite kyligt ute. Varpå jag inte tar t-shirt och eventuellt kofta som jag brukar ha på mig numera, utan istället väljer t-shirt, trenchcoat och scarf. När jag kom ut och gått en bit upptäckte jag att det visst ändå var 19 grader ute och inte det minsta kallt. Kan säga att jag svettades lite under trenchcoaten där! Speciellt på vägen hem när jag kånkade på två tunga matkassar också. Att man aldrig lär sig liksom. Har väl Sverige och dess väder att skylla på för det.

Igår bekantade jag mig förövrigt med två härliga spanska tjejer härifrån. Fick frågan från en av Vasses sekreterare om jag var intresserad av att öva spanska med hennes dotter samtidigt som dottern får öva sin engelska. Absolut sa jag. Dottern, som är lika gammal som jag, heter Marta och hon hade med sig en kompis som heter Lide. Det blev ett glas vin på en uteservering och sedan satt vi och pratade i nästan två timmar :) Okej, jag erkänner det pratades mest engelska, men det varvades med lite spanska fraser och ord emellanåt också. Jag hade i alla fall en jättetrevlig kväll och det verkade de också ha haft för när vi skildes åt bestämde att vi skulle ses nästa vecka med. Kul! Hade ju varit roligt att få några spanska vänner här också, tycker jag.


Dagens lunch blev en vegeterisk minipizza(köpt) som jag toppad med hemlagad salsa och keso
Blev asgott och väldigt mättande.

En lång gårdag med vinlunch

Igår kändes som en lång dag, för att citera mannen på kvällskvisten, och jag höll med. Vet inte riktigt varför dagen kändes så lång, men tror det berodde på att vi fick gjort en hel del. Gick upp i hyfsad tid, drack lite kaffe och åt varsin persika innan vi båda körde varsitt tufft träningspass. Sedan var Vasse en ängel som dammsög och moppade hela lägenheten. Luktade så fräscht när allt blivit moppat. Efter den öppningen på dagen var vi båda utsvultna och det fick därför bli en vinlunch på stan. Försökte först få plats på den mysiga lilla restaurangen på andra sidan floden, tvärs över från där vi bor, men det visade sig vara fullt. Alla platser på uteserveringen var reserverade. Så vi har ännu inte lyckts prova det där stället. Kanske nästa helg.

Promenerade vidare till ett annat café där vi blev sittande på uteserveringen i typ 5 minuter utan att bli sedda av servitören. Detta trots att vi blängde intensivt medan han gick och plockade glas några bord längre bort. Så då fick det va. Vi lämnade caféet som annars är en favorit att sitta och pimla vin på och hamnade på en uteservering nåt kvarter längre ner. Ett trevligt ställe där vi fick bord längs med gågatan med parken i bakgrunden. Beställa fick man göra inomhus över bardisken och själv bära ut sin dricka, men de kom i all fall ut med maten. Vi blev inte besvikna. Klart prisvärda och samftiga hamburgare med pommes satt som en smäck i kistan. Jag åt en variant med stekt svamp (ostronskivling), stekt ägg, ost och roquefortsås och till det ett glas vitt. Vasse tog också en hamburgare med roquefortsås, men med dubbla köttbitar, dubbelost, tomat och sallad. Två hamburgetallrikar och varsitt glas vin för 17 euro. Skulle gissa att det är typ halv priset mot hemma.

Efter maten päste vi i sanden på La Concha innan de grå molnen fick oss att dra oss hemåt. Men regnet kom lustigt nog inte och när vi senare satt i soffan och tittade ut så sken kvällssolen på nytt. Det blev lite mer vin hemma, Ry Cooder i högtalarna, 4 omgångar Yatsy (jag vann 3 av 4 omgångar) och sedan avslutades kvällen med två avsnitt av miniserien "The Kennedys". Ja, jo...men det var nog en lång dag.


Nöjda miner


Hamburguesas!


Mannen tyckte det var kul att ta kort på snedden. Jag tyckte det var kul att dricka vin.


Parkpose innan vi slappade på stranden

Höghöjdsträning bland de baskiska kullarna

Real Sociedad fixade biffen igår och vann matchen över Barcelona med 2-1! Grattis, grattis. Jag höll mitt löfte och hejade på hemmalaget. Tyckte det var riktigt kul att se underdogen vinna! Matchen sågs dock hemma i sängen på datorn och inte nere på stan. Detta eftersom vi just hade varit ute på ett rejält pass "höghöjdsträning" Vasse och jag. Blev promenadsugna efter en sen frukost igår och bestämde oss för att promenera bort till Vasse jobb, för han hade ändå lite ärenden dit under helgen. Vi tog vägen via strandpromenaden och sedan strosade vi runt i ett kvarter som var nytt för oss. Låg en massa stora, fina hus där, med väldigt olika stilar. 

Systemkameran fick följa med ut igår så det blev en hel del foton tagna som jag nu lagt in i datorn. Suck. Vad tid sånt kan ta ibland alltså. Det skall meckas med sladdar, ladda upp, vändas på bilder, redigeras lite och sedan ladda upp dem på bloggen då....som också tar sin tid. Men, men. Det är i alla fall väldigt kul systemkamera tycker vi. Blir väldigt fina bilder utan större ansträngning faktiskt. Vi är inga proffs...än :)

På kontoret satt jag ute på balkongen och solade nosen medan Vasse fixade sina beräkningar på datorn. Vilket i kort är det han gör när han jobbar. Hehe...i alla fall är det svaret jag oftast får när jag frågar vad han gör på jobbet. På balkongen blev det också en kopp kaffe från nespressomaskinen som de har där. Gott, men starkt tyckte jag. Då sa Vasse att han lagt i två kapslar i den lilla koppen. Inte konstigt att det var starkt!

Nu till höghöjdsträningen. På väg hem från kontoret föreslog jag att vi skulle gå upp längs en slingrig väg upp för kullarna istället för samma väg som vi gick dit. Mannen var med på noterna och vi började klättra. Upp, upp och åter uppåt. San Sebastian ligger på kullar, med en stad emellan ungefär så det är många delar av staden som är rätt kuperad. Det blev en lite längre promenad uppför än vi räknat med men det är alltid kul att se nåt nytt och vilken bra lår- och rumpträning vi fick! Hello Beach 2011! Uppe på kullarna ligger en massa hus och jag kan ju säga att en del av dem här helt magisk utsikt över bukten...så förstår i alla fall liiiite varför man väljer att bo uppe på en kulle. När vi var nästan som högst upp kom en rejäl regnskur över oss. Vi tog skydd under ett träd och väntade ut regnet med några romantiska kyssar. Nästan som på film ;) Sedan fortsatte vår vandring hemåt. Tror vi promenerade ca 2 timmar igår totalt, så inte konstigt att vi inte orkade gå ner på stan för att kolla på matchen sedan. De baskiska kullarna kan verkligen suga musten ur en!


La Concha igår på väg till Vasses jobb


Vattenfyllt här igår. Ibland är det bara sand vid trapporna ner i vattnet. Det är STOR skillnad
på ebb och flod här.


Nyrenoverad gångtunnel mellan stränderna La Concha och Ondaretta som jag tycker blev
riktigt stylish. Allt skall fräschas till här inför sommaren när alla turister väntas.


Coolt hus!!


Vackra skulpturer i parken med dammen, tyckte vi.


Det är här "talangen" jobbar ;)


Här på balkongen satt jag. Flyttade ut en stol och la upp bena på räcket :)




På vägen hem gick vi förbi det här som ser ut som ett slott, men som mest troligt
är ett gammalt kloster. Låg högt upp på kullarna det här....

RSS 2.0