En afton i vitt och rött

Vilken folkfest vi fick uppelva igår när vi besökte Pamplona! Jag hade aldrig kunnat föreställa mig så mycket folk, liv och rörelse på en och samma plats. Alla glada, sjungandes och allmänt tjoandes i ett hav av rött och vitt, som man traditionsenligt klär sig. Kändes svårt att greppa att de håller på så där i 10 dagar...mellan den 5-15 juli är San Fermín och de verkade sannerligen inte spara på festivalkrutet! Vi hade en härlig dag och kväll tillsammans och det känns som man fick ett minne för livet. Nästa år får vi stanna lite längre, sova en natt och uppleva högtiden än mer. Tydligen skall det vara ett fantastiskt fyrverkeri varje kväll vid midnatt, men då hade vi redan tagit bussen tillbaka till San Sebastian så det missade vi tyvärr igår. Likaså med tjurrusningen, som de bara kör vissa dagar och då kl.08.00 på morgonen....men vi såg videos från årets rusningar på plats och det såg rätt häftigt/skrämmande ut. Sedan promenerade vi såklart de historiska gatorna upp där loppen äger rum.

Vasse och de andra i sällskapet köpte varsin röd scarf när vi anlände till Pamplona. Tradtionsenligt skall det vara ;)

Parad med stora dockor...

Ja så här stora var dem och inte var de snälla heller...de sprang runt och slog barnen (inklusive mig) med skumgummisläggor. Hm, tydligen en spansk tradition det med som skall bringa lycka.

Våra vänner hade dressat sig enligt klädkoden :)

Till och med Filippa hade fattat vilka kläder det var som gällde. Haha, tejpen med "väldigt ömtåligt" var det någon som gick runt och satte på folk.

Helena i en av de mysiga gränderna

Mycket folk var det

Pusskalas ;)

 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0