I min skönhetssalong

Det första du gör i din skönhetssalong innan omvandlingen tar fart är att blanda samman ingredienserna till toningen. Du kan följa anvisningarna på förpackningen om du vill, men det blir mer spännande om du inte gör det ;)

Glöm inte att skaka ordentligt när du är klar! Fortfarande med säkerhetskapsylen på såklart =O

För dagen valdes den här färgen som spanjorerna kallar Rubio oscuro, Mörk blond. Om du vid inköp av toning väljer mellan två olika toner så skall du alltid välja den ljusare av dem två, eftersom slutresultatet oftast blir mörkare än vad du tror. Allt enligt förpackningen =D

Sedan behöver du ett stycke hårmodell som gärna skall vara osminkad och ha rätt flottigt hår, så att före- och efterbilderna blir så slående olika som möjligt. Glöm inte att vi pratar projekt uppfräschning här!

På med ett par sjukt, svettframkallande plasthandskar och ha ett milt ansiktsvatten på några pads redo för eventuella dislokaliseringar av hårtoning.

Därefter börjar en sjuhelsikes, ansträngade appliceringsarbete av toningen där du med armbågarna i vädret försöker att inte skvätta ner hela salongen. När du arbetat upp en riktigt fet mjölksyra i armarna och masserat in toningen ordentligt, så att det ser ut så här:

Då är du klar och låter toningen verka 20min samtidigt som du gör en insats på salongen genom att diska och hänga tvätt.

Sedan sköljer du ut all färg ur håret i det bekväma handfatet. Vill du kan du till och med passa på att ge dig själv lite hårbottenmassage om du känner att du vill motionera rygg- och nackmusklerna lite extra.

I blött tillstånd ser sedan det nytonade håret ur så här. Innan du stänger salongen för dagen kan du också passa på att ge dig själv lite extra omtanke inför den sista fotograferingen. Nämligen i form av detta:

Bort med det gamla och in med det nya. Fräscht är ledordet!

Sedan blåser du håret på modellen, klär henne och lägger en för dagen passande makeup. Lovade jag inte ett slående olikt resultat mellan före- och efterbilderna kanske?

Det kan också vara en god idé att ta några efterbilder hängandes ut ur ett fönster för att fånga det där reflekterande dagsljuset som du knappast finner inne i en salong.

Ja, följer du dessa steg i rätt ordning så kan DU också få till en uppfräschning av din kalufs precis som hårmodellen i den här salongen. Lätt som en plätt.


Kommentarer
Postat av: Sandra

Vad fint det blev med den nya färgen!! Snart är det väl dax för mig också att skaffa ny hårfärg! Fin sminkning också, I LIKE!

2011-08-22 @ 19:18:02
URL: http://parole.blogg.se/
Postat av: mintekopp

Tjusigt!! Du blev riktigt snygg i håret!

2011-08-22 @ 19:26:31
URL: http://www.mintekopp.se
Postat av: Malin K

Haha, du är rolig du! :) Jättefint blev det!

2011-08-22 @ 20:23:17
Postat av: Att vara någons fru

Ha ha härligaste före- och efter jag sett!

2011-08-22 @ 20:36:43
URL: http://attvaranagonsfru.se/
Postat av: Linda

arbetstiderna är helt underbara :)



vad fint det blev. hur gör du för att klippa ditt eget hår? :)

2011-08-22 @ 21:55:06
URL: http://llinda.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0