Vår toastmaster är en supertalang!

Inte alla vars Toastmaster från ens bröllop utnämns till att vara en supertalang! Det tyckte jag var coolt när jag igår insåg att Thomas Torounidis blivit utsedd till en av Veckans Affärers 101 utvalda supertalanger år 2010! Verkligen jätteroligt för honom och det tycker jag verkligen att han är värd. :)
Här är en artikel där han blir intervjuad av en tidning i Gävle där han tidigare läst ekonomi angående utnämningen:

http://gd.se/nyheter/gavle/1.2685455-gavlestudent-en-supertalang


Här har vi han, den grekiske supertalangen ;)

Hola y Buenas Noches!

I brist på annat och för att jag tycker att det är så roligt så har jag börjat lära mig lite spanska på egen hand. :) Vasse har ju sagt att de är rätt dåliga på engelska i staden, så det är väl lika bra att sätta fart med språkinlärningen. tur att jag tycker att det är så roligt med språk, så det går av bara farten här hemma i soffan. Basicfraser, lite glosor och enkla verb har jag hunnit med en så länge. Hittade en jättebra och pedagigisk sida via youtube som heter Spanishdict.com. Där finns klipp ifrån en lärare som håller kortare lektioner och massa bra sätt att lära sig språket på. Tydligen fungerar det lite som ett forum också så att man kan ta hjälp av spanskspråkiga om man vill. Men så avancerad har jag inte blivit än. ;) Kul är det i alla fall!

Allra helst eftersom jag mest sitter hemma och väntar på att posten skall komma varje dag. Haha, sitter här i vardagsrummet och spanar ut för att se när den gula postbilen kommer och stannar till utanför. Har nu i tre dagar väntat på att två olika intyg som jag skall skicka in till a-kassan skall dimpa ner i brevlådan. Idag kom det ena och det andra väntas komma först imon eftersom de skickat det via Fredriksdal. Så nu måste vänta på att posten eftersänder intyget hit. Gud skall veta att det inte är lätt att sammanställa allt material som a-kassan vill ha när man pluggat på tre olika universitet och när arbetsgivaren inte fattar hur de skall fylla i sitt intyg. Det har de nämligen fyllt i tre gånger nu, eftersom det blivit fel varje gång. Men, men imon så bör min ansökan kunna vara komplett och då kan jag äntligen skicka in den. Det känns ju väldigt prioriterat eftersom för varje dag som går in ansökan kommer in desto senare kan jag flytta ner till Spanien. Så jag blir nog kvar här 3 veckor till nu i alla fall...
Här är första lektionen som jag lyssnade på spanishdict.com:


Lugn söndag med smågodis

Söndagen har varit lungn, ja hela helgen har egentligen varit väldigt lugn och skön. Härligt. Har behövt återhämta mig efter det hektiska tempo som 2011 har rivstartat i. I fredags var det tacomys hemma och igår var vi på landet med farmor. Det blev en härlig dag med promenad med solen som sken i ansiktet och god lunch. På kvällen var vi bort bjudna på middag till några vänner till familjen. Jag var chaufför, så jag vaknade utvilad på söndagmorgon.
Ringde mannen via skype och sa godmorgon kl.11. Då hade han inte vaknat än. :)

Sedan har jag spenderat dagen med att komplettera uppsatsen det sista innan jag skickade in den sista verisionen utav den. Tog sedan en promenad till torget för att köpa smågodis till kvällen tv-maraton. Först handboll, sedan bästa solsidan och morden i midsomer. Nice! Imon skall jag göra upp med a-kasse ororsmolnet som ligger över mig. Sen är det vara att vänta och se vad som händer. Hoppas som sagt på snabba besked så att jag snart kan boka min biljett till södern. Caio for now.


Goooodis!!! Finns det nåt godare än smågodis?

Pensionärsvarning utfärdad

Jaha, då har man gjort något som man aldrig trodde att man skulle göra. Okej, jag behöver kanske inte vara så dramatisk, men idag har jag i alla fall sett ett avsnitt av det ultimata pensionärsprogrammet Gokväll på SVT1. :)
Tipset kom från min underbara morfar som så snällt påpekade sist vi sågs att kvällen program skulle göra ett besök i San Sebastian. Då var jag ju bara tvungen att kolla!!! Wow, tänkt att snart flyttar jag dit. Lite overkligt. Det var fina bilder från staden och mat var ämnet som stod i centrum. Pintxos på diverse barer och den lokala jästa cidern prövades. Låter som något jag skulle kunna vänja mig vid. Hoppas att saker och ting skall lösa sig smidigt här hemma nu så att jag snart kan köpa mig en biljett till landet i söder. Inte minst för kärlekens skull...



Den baskiska cidern som jag måste prova


Pintxos i långa rader, me likee!!


Då var man civilekonom då!

Jag överlevde opponeringen. Det trodde jag nog i och för sig också att jag skulle göra, men inte med sådan bravur. Opoonenterna var rätt nöjda med vår uppsats i stort, men hade såklart förslag på förbättringar, precis som var handledare. Men nu till det viktiga uppsatsen blev GODKÄND!!! Helt fantastiskt underbart kändes det! Nu skall vi göra lite justeringar de närmsta dagarna innan vi bestämmer oss för att den är helt klar och därmed går att lämna för bindning till biblioteket. Så när det är gjort kan jag alltså titulera mig civilekonom eftersom alla kurser nu är klara och jag kan ansöka om en kandidatexamen i ekonomi. Min plan gick alltså i lås. På 2,5år har jag då snart min akademiska examen i hand och jag har hunnit med att njuta 7 månader i Florida dessutom. Sweet!


Kanske skall gå med i civilekonomernas förbund någongång...

Söta Syster S åker...

Förbereder mig inför opponering idag som skall vara imon eftermiddag. Är inte så roligt, men måste ju bli gjort.
Jättetråkigt att jag inte kan säga hejdå till Syster S på flygplatsen imon på grund av det. Så det fick bli ett hejdå och lycka till igår kväll efter avskedsmiddagen som vi hade här med delar av släkten.
Tänk vad stor och modig min lilla söta syster är! Jag önskar dig all lycka till i Paris och hoppas att du kommer ihåg att du alltid kan höra av dig till mig oavsett. Saknar dig redan...


En bild från Orlando...

Uppsatsen inlämnad!!

Då var i alla fall uppsatsen inlämnad. Det kändes otroligt skönt att faktiskt kunna skicka in den, kl.23:58 i tisdags, med två minuters marginal. Otroligt att det skall till sådan tidspress på slutet för att skicka in en uppsats som man haft 10 veckor på sig att skriva. Varför det blev som det blev är dock en annan historia som jag knappt själv har fått perspektiv på ännu.

Under gårdagen tog jag det väldigt lugnt och sov länge för att försöka återhämta kroppen från hela den här prövande tiden med att färdigställa uppsatsen. Den blev inte fantastiskt bra och vi misstänker att komplettering väntar, men att ändå ha lämnat in uppsatsen på sista möjliga dagen för uppsater skriva under hösten kändes likväl som en delseger. Nu väntar opponering och så skall jag göra ett försök på en tenta i en grundkurs i nationelekonomi på tisdag också. Så den dagen blir en mastodontdag! Sedan är förhoppningen att det också skall lösa sig med a-kassa och annat så snart som möjligt. Men det är en djungel...

Idag skall jag åka in till stan och fixa en massa småärenden som inte blivit gjorda den senaste tiden. Dessutom blir det en fika med en god vän och sedan en välbehövlig ryggmassage som jag bokade i sista minuten igår.


Semlorna som vi smaskade i oss igår, de första för året!

Ett inlägg från Halland :)

Bloggar ifrån Hallands län idag. Familjen minus Vasse befinner sig i sommarstugan i Morup. Jag har ätit tacos så att jag nästan behövde syrgas efteråt (skumt efter bara 1,5 mjuka tacobröd?) och sedan såg vi slutet på let's dance. Vasse lämnde jag på flygplatsen imorse kl. 06.30. Ruskigt tidigt!! Fick ett sms vid 13.30 tiden om att han kommit fram men att inflygningen varit lite dramatisk med mycket turbulens och dessutom hade han haft huvudvärk från lufttrycket eftersom han nyss varit så förkyld. Stackaren. Hoppas att han får gjort lite på jobbet i helgen och snart känner att han kommer i fas....precis som jag, fast här hemma i Göteborg då.


Mannen äter glass på sicilien för 1,5 år sedan, gulligt. :)

Blev väldigt opepp på kontoret idag

Idag åkte jag trött men ändå rätt pepp till Chalmers (vårt tillfälliga kontor) för att avsluta arbetet med uppsatsen. Jag hade gått och tänkt att nu är det bara tre dagar kvar, sedan är det dags att lämna in den och fastän att jag visste att det skulle bli tight om tid för att hinna med så ville jag inget hellre än att få det överstökat nu. Är såååå trött på den här uppsatsen (och min uppsatsmedskribent) vid det här laget.

Väldigt peppade jag möttes i alla fall av en inte lika peppad medskribent som i princip var beredd att kasta in handduken och tyckte att vi kunde lämna in vid ett annat tillfälle. Öh...eller inte?!?!...sa jag. Fick så snällt förklara att om en månad flyttar jag till Spanien och vet inte riktigt när jag kommer tillbaka till Sverige premanent, så nu får den här uppsatsen nog se till att bli klar. Hela dagen har gått åt till att skriva och vi har lyckats fjäska till oss ett par extra dagar innan uppsatsen behöver lämnas in nu. Tyvärr innebär det att vi nu måste ha slutseminarie den 18 januari, när jag på förmiddagen skall skriva min sista tenta och på eftermiddagen hade tänkt att säga hejdå till Syster S på flygplatsen, suck. Inte mycket att göra. Får välja uppsatsämne och medskribent lite noggrannare nästa gång bara....ooops, förresten det blir ingen nästa gång! ;)

Här kommer lite bilder från annandagsmyset hemma hos mormor och morfar, det kanske kan pigga upp en tråkig dag som denna:)


Typiskt att man skall blunda på alla kort...


Det ligger nog i blodet...hehe...kolla Syster S!


Mormor var dagens kock som fixade smarrig dansk fläskstek


Bakom mig skymtar morfars alla tomtar, 124 stycken har han!


RSS 2.0