För er som har undrat...

...över min jobbstatus här i Spanien så kan jag meddela att det hänt nada ;) Fast idag har jag i alla fall varit och pratar med den trevliga kvinnan på det där rekryteringsföretaget som har lovat att hjälpa mig i mitt jobbsökande här. Det var roligt att träffa henne igen, nu för tredje gången, och hon är verkligen så söt och önskar så att hon hade ett jobb att erbjuda mig...men så var det ju det där med språket då va. Snäll som hon är har hon i alla fall hjälpt mig att skriva ett CV på spanska, så det fick jag kika på idag och imon skulle hon maila mig det. I övrigt har hon varit och rotat i möjligheten att hitta nåt jobb till mig på någon av forskningscentren här och det kan kanske med en stor portion tur kan bli nåt av det i september. Så jag tänker hålla tummarna för det hela sommaren nu! Överlag är det ju en svår situation på arbetsmarknaden för spanjorerna, här som i resten av spanien och många går arbetslösa efter krisen (som de ständigt refererar till). Känns i alla fall som ett steg i rätt riktning att ha skaffat sig ett CV på profesionell spanska. Sen får vi se vart det bär...:)


Stiliga Buen Pastor (katedralen) i hjärtat av San Sebastian by night


Ur en annan vinkel av fotograf Vasse




Surfkurs och solnedgång

Denna veckan är sista veckan vi har för oss själva här innan vi åker hem till Sverige för om 6 dagar får vi besök från Malmö. Det skall bli himla roligt att ha Ola, Helena och lilla Filippa här hos oss i 5 dagar. Sedan när vi åker till Sverige på söndagen om 1,5 vecka så stannar de kvar ett par dagar till då de planerat att åka till Frankrike och se Tour de France. Så nu tar vi det lite lungt och passar på att umgås med våra vänner här. Ikväll skall vi träffa en kvinna från min spanskakurs som åker tillbaka till Nya Zeeland på fredag och en annan tjej från Australien och hennes baskiska pojkvän tänkte också följa med ikväll. Trevligt. Det känns verkligen som vi har hittat lite roliga männsikor att umgås med här så än går det ingen nöd på oss.

Vasse går på surfkurs denna veckan också, men ännu har jag inte varit och tittat på honom när han surfar. Tänkte nog gå dit imon för idag har vi rätt tråkigt väder med regn. Den första dagen var det ju mest basic och lära sig grunderna så det hade väl inte varit så spännande att titta på. Men igår kom han hem och berättade att han lyckats komma upp på brädan nu och tyckte att det var skoj som bara den. Jättekul att han gillar det för det är faktiskt en för tidig födelsedagspresent från mig den här surfkursen om han nu kommer ihåg det ;)

Här kommer lite fina bilder från förra lördagen på La Concha då vi såg en av de finaste solnedgångar jag sett!

En rätt öde strand klockan 22.00 på kvällen, men några till satt och beundrade solnedgången

Så vackert med en stor lysande sol som tackar för idag

En stilig karl i vackert ljus

Sommarfötter i den svala sanden

Här är solen på väg ner i havet...

Två lyckliga åskådare

Och nu var den borta

Då var det bara att traska hem i de nya skorna igen då ;)



Saint Jean de Luz del2

Här kommer fortsättningen på söndagens utflykt:

Vackert pittoreskt

Lite baskisk kultur blev vi också bjudna på

Jag tyckte det såg för härligt ut med alla dessa uppradade Nutellaburkarna i en crepesvagn. Lite som ett konstverk faktiskt

Cool!! Den här bussen hade jag lätt velat köra Spanien runt med :)

Mysiga gågator

Jean-Baptiste kyrkan där Louis XIV (han som lät bygga slottet i Versailles) gifte sig med den spanska drottningen 1660.

En otroligt vacker kyrka var det. Målningarna i taket och på väggarna påminde väldigt mycket om tapeterna vi såg i slottet i Versailles när vi var där.

Det var hur gött som helst att lämna den 40 gradiga värmen utomhus för lite svalka innanför de tjocka stenväggarna

Högst upp i tornet här hade jag kunnat tänka mig att flytta in. Precis vid strandpromenaden låg huset också. Hyfsad utsikt med andra ord!

Blev nästan sugen på en burk sardiner bara för att de var så fint inpackade. Stiligt. Franskt.

Och en sån här fin plåtburk hade jag också kunnat ta med mig hem...

Vi pustar ut i skyggan på en uteservering. Thomas och Vasse körde kamerabattle hela dagen :)

Vasse tog på sig sin tenniskeps mot slutet av dagen för det var fortfarande 33 grader kl.18 på kvällen

Paulina var modig som provade den mekaniska tjuren på tivolit i stan

Det gick riktigt bra faktiskt, men här åker hon av...

På perrongen väntades på tåget till tillbaka till Hendaye efter en lång och VARM dag

Thomas passar på att svalka sig på perrongen

Summasumarum: Saint Jean de Luz är en pittoresk liten kuststad som jag verkligen gillar. Stranden är lite mindre packad än La Concha här i San Sebastian som känns som att den bara blir mer och mer smockad för var dag som går nu. Så det känns bra att denna lilla pärla inte ligger allt för långt bort...dock skall tilläggas att det var väldigt behändigt att göra denna utflykt med en som kunde franska flytande :) Om vi själva skulle åka dit så hade det nog blivit lite klurigare för vi stötte inte på någon som pratade engelska. Men å andra sidan fick jag ju utvecklat min kroppspråksförmåga rätt bra i början när jag bodde här i Spanien, så vi kanske ändå skulle klara oss igenom en dag i Frankrike på egen hand ;)


Värmebölja och Saint Jean de Luz del1

Det är värmebölja i Spanien och vi rann nästan bort igår under dagens utflykt. Minst knappt när jag svettats så mycket utan att träna samtidigt senast. Idag har vi haft 35 grader varmt och jag måste säga att jag föredrar San Sebastian när det är lite med humana temperaturer. Runt 25 grader är perfekt tycker jag. Men åter till gårdagens utflykt till Saint Jean du Luz i södra Frankrike där termometern visade dessa siffror kl. 15:30 på eftermiddagen:

Japp, galet varmt var det och vi sökte oss till skuggan så mycket det gick. Och så passade vi så klart på att fylla på vätskedepåerna så fort tillfälle gavs ;)

Här tillsammans med en utsökt lunch!

Tror baske mig det var den godaste paj jag ätit. Fransmännen kan de!

Det var rejäla öl som serverades också. Här visar Bruno upp sin öl som nästan är lika stor som hans huvud...

Jag och Paulina vid stranden. Nu var vi bra sugna på ett dopp efter en 1,5h resande!

Stranden

Nymålade tår i ljummen sand :)

Mannen leker. Se så lycklig han ser ut!!

När man är 7 personer som är på utflykt tillsammans så kan det vara bra med ett öråd ibland.

Vasse med sin randiga t-shirt passar bra in vid strandpromenaden, vi var ju ändå i Frankrike ;)

Imon skall jag lägga upp lite fler bilder från utflykten. Många fina bilder blev det!

 




Soft var det här

Här är det sotfting på hög nivå som gäller. Vi har legat på en lätt överbefolkad strand och solat lite på mage, lite på rygg och sedan lite på mage igen ;) Spelat två omgångar yatzy och ätit chips. Vi tar det helt enkelt väldigt piano idag. Just nu funderar vi på att gå ner till den lilla uteserveringen på vår gata och ta en Gin & Tonic. Sedan kanske vi provar en hamburgare på något så otippat som en äkta amerikansk diner som vi hittat här i stan. Ibland har man det bra gött helt enkelt. Vi laddar batterierna lite inför morgondagens inplanerade utflykt till Saint Jean de Luz, Frankrike. Vi bor ju bara 20min från franska gränsen och vi har hört så mycket bra om denna lilla mysiga kustort. Det blir vi två samt fyra kollegor från Vasses jobb som tar tåget dit imon. Mycket bekvämt resande och kul skall det bli! Räkna med att vi packar ner bakläder, för imon skall vi få 37 grader varmt här :)


Jag och San Sebastian i solen

Nu känns det verkligen som att sommaren har kommit hit på riktigt. Det blommar runt om i staden är så grönt och fint och temperaturerna är med oss. Så himla vackert att man bara inte kan sitta inne längre. Så idag begav jag mig ut på egen hand innan spanskalektionen för lite kvalitets tid bara jag och San Sebastian. Tog en liten promenad i kvarteren närmst oss och slog mig ner på en uteserving för lunch. Det blev riktigt hett i solen och jag njöt för fulla muggar av vinet, kroketterna och underhållning som bestod av den senaste boken jag satt tänderna i. Nu läser jag på spanska till och med! Fast jag har läst boken (Flyga drake) på svenska innan så lite vet jag ju faktiskt vad den handlar om. Mycket pedagogiskt va? Tja, vill man lära sig så gäller det att ligga i. Nu lagar jag middag och snart skall vi möta upp några vänner på stan för en drink. Som sagt det går inte att sitta inne idag...

Dessa blommorna tycker jag är svinsnygga, men har inte en aning om vad de heter...

En riktigt fräckt byggnad inte långt ifrån oss. Ser ut lite som ett kyrktorn, tycker jag.

Här har vi en favorit gata som heter Reyes de Cátolicos som leder fram till den stora katedralen. Här finns det många härliga uteserveringar och hit går vi på 3 minuter :)

På denna lilla sidogata det en av de vackraste torgen i San Sebastian (tycker vi) slog jag mig ner idag.

Och här är lunchen. Orkade dock inte äta upp alla kroketterna som kom på tallriken, men två glas vin slank ner ;)

 


Valborgsvibbar i midsommartider

Midsommarfrukost blev det i alla fall idag med solmogna jordgubbar och ovispad grädde. Delish!


Ja nu firas det midsommar hemma i stugorna så kransarna ryker. Själv äter jag frukost och kan inte sluta le åt det fina vädret vi har idag. Helt underbart! Hoppas att ni också har fått fint väder denna speciella dag. Det blev väldigt lyckat igår kväll när vi gick ut för att träffa lite folk från min språkskola. Vi började på en bar där vi tog några öl och stackars Vasse hamnade lite utanför till en början eftersom de flesta pratade spanska med varandra. Men när vi lämnade den baren för att gå vidare mot gamla stan så blev det lite mer engelska, haha då hade väl de som bara kan lite spanska tröttnat. Jättekul att träffa lite nytt folk och även bekanta sig mer med några vi träffat innan. Det är folk från väldigt blandade länder så som Frankrike, Nya Zeeland och Australien vilket är hur kul som helst!

Det visade sig att spanjorerna firade San Juan igår vilket också är en högtid för att fira att det är den ljusaste dagen på året, alltså lite som midsommar, fast firandet de hade gav mig klara valborgsvibbar. De tände eldar på stranden med diverse bråte i så det låg en rökdimma över större delarna av centrum. Sedan fick vi höra att när elden slocknat och bara glöden finns kvar så skall man tydligen hoppa över glöden tre gånger för att rensa själen och bringa lycka. Intressant :) När vi var klara i gamla stan så gick vi ner till surf beachen för att kolla in dessa eldar och det såg skitcoolt ut! Har aldrig sett så mycket folk, mestadels ungdomar, nere på stranden efter midnatt heller. Med poliserna som patrullerade runt för att se till att allt gick lugnt till så ringde åter igen valborgsklockorna i mitt huvud. Hur som helst blev det en riktigt lyckad kväll och vi fortsatte till ytterligare en bar, där vi än en gång blev serverade en galet stark G&T, innan vi vandrade hemåt tillsammans. Summa sumarum lite nya vänner, väldigt mycket röklukt i kläderna och mycket öl, vin och G&T i magen. Ja, lite som valborg fast i midsommar tider ;)


Eldarna på stranden. Här syns bara två stycken med det var massor!


Vasse och de andra som var med. Fantastiskt bra kort va? ;)


Fick i alla fall ett kort med oss båda på från kvällen


Vem hade tid att kolla in i kameran när det fanns så mycket annat spännande att titta på?

En midsommar som känns som för en evighet sedan...

I dag råkade jag ramla över det här gamla kortet och tyckte att det passade så bra att visa nu i midsommar tider. Vi ser så små (unga) ut här! Inte klokt vad tiden går...det känns verkligen som en evighet sedan vi firade den svenskaste av alla midsommarfiranden nämligen i dalarna :) Det var sommaren för fyra år sedan, år 2007, som vi hälsade på våra vänner där. På kortet sitter vi, numera äkta makarna, och väntar på att de skall resa midsommarstången iklädda traditionella sverigedräkter ute vid en hembygdsgård någonstans i närheten av Falun. Det var tider det!

Nu har jag förövrigt organiserat en liten utflykt tills på lördag och det verkar som att några av våra vänner är sugna på att följa med. Berättar mer om det imon för nu är det dags för spanskalektion och efter det skall vi klasskamrater gå ut och ta några öl.


En annorlunda midsommar...igen

Dukat bord till Midsommar -09 med Daniel och Marie. Vår senaste traditionellt firade midsommar.

Då var det midsommar igen och för andra året i rad så firar vi inte denna högtid svenskt, traditionsenligt som sig så bör. Lite trist kan tyckas. Midsommar är ju ändå midsommar som man brukar säga och för nåt år sedan hade jag nog faktiskt tyckt att det var rent utav katastrof att missa denna viktiga dag/afton. Att inte sitta i nån trädgård någonstans och dricka snaps, bli myggäten och klämma alldeles för många färskpotatisar med gräddfil och gräslök. Men när vi nu närmar oss vår andra midsommar utomlands så måste jag säga att det känns inte så farligt. Det känns helt okej. Det är ju dessutom i princip samma mat man äter alla högtiderna i Sverige, så vi kan nog ta igen det en annan gång när vi kommer hem ;) Det skulle väl vara umgänget som man saknar då. Ha en heldag med kära vänner. Ja, det saknar jag!

 

Så åter igen blir det alltså en alternativ midsommar för oss och vi har faktiskt inte bestämt vad vi skall göra ännu. Vädret skall bli strålande i helgen så förhoppningvis blir det en liten utflykt till någon ny strand på lördag kanske. Men jag vill ändå passa på att önska alla ni som skall fira på hederligt vis en riktigt fin midsommar imorgon och hoppas att vädret är med er! Ät inte för mycket sill bara, för då mår man så dåligt dagen efter ;)

Förra året firade vi midsommar helgen så här, på Coco Beach, Florida. Kanske blir det en repris någonstans längs ut med Kantabriskahavet i år?

 

 


Oops...jag gjorde det igen...

Jag kan verkligen inte laga wok i ansenliga mängder. Varje gång det skall wokas till middag så slutar det med att vi har middag till ett helt kompani. När Vasse kommer hem från jobbet brukar jag fråga om han inte såg några hungriga grannar i trapphuset som var woksugna :) Tur är väl det att det är så gott med wokat. Tror att det är alla goa, krispiga grönskarna som jag går i gång på! Idag blev det en kinesisk inpirerad wok med casewnötter, ett berg av diverse goda grönsaker, hönsbuljong, vitlök, cayenepeppar och kinesisk soja. Smaskens! Nu blir det wok morgon, middag och kväll fram till helgen ;).

Wokat var det här!


Fotoredigering när tid finnes ;)

Sitter och degar med varsin dator i vardagsrummet just nu. Det är så härligt och sitta här när mörkret gör sitt intåg med fötterna på fotpallen och knappra på lite pistagenötter. Bara jag och mannen, som det skall vara. Jag har roat mig med att leka lite med ett redigeringprogram (inte supersvåra Photoshop) utan ett mycket enklare verktyg som heter picnik nu ikväll och det verkar riktigt bra faktiskt. Inte alls komplicerat och man kan lägga på lite coola effekter och annat. Det här med redigering av bilder är ju faktiskt lite av halva grejen när man nu har skaffat sig en systemkamera tycker jag. Skulle så gärna vilja vara grym på redigering, men tycker inte att den lilla, lilla kurs i Photoshop som jag läste på gymnasiet har varit mycket till hjälp alltså. Och det tar ju sån tid att lära sig! Ja, ni hör...jag är inte den som gillar att sitta och knepa och knåpa med sånt där. Har liksom inget tålamod. Vill att det skall funka direkt och att jag skall veta precis hur man gör. Eller allra helst ha en manual att följa :). Men kanske kan det dyka upp lite fina redigerade bilder här så småningom om jag tar mig tiden med detta program lite. Men som alltid gäller devisen när tid finnes...och nu tänker ni säkert men herregud du måste ju ha hur mycket tid som helst på dig nu? Men nej det tycker jag inte att jag har. Dagarna bara svischar förbi och i ärlighetens namn är det massa saker jag skulle vilja göra men som jag aldrig får gjort. Gissar att det kallas en kombination av överambitiös och lathet. Överambitiös i vad jag vill hinna med och lathet i att inte prioritera nya saker framför det jag helst gör. Men allt har sin tid, även fotoredigering.

Visst blev det fint detta fotot med lite rosa/rött skimmer över det...a la 60-tal? :)


Värmebölja på väg in ?!?

Herregud, nästa vecka verkar det vara en riktig värmebölja på väg in över San Sebastian. Mannen kom hem och gjorde mig uppmärksam på detta då han kollat vädret för nästa vecka. Inte klokt med förväntade 33 grader mitt på dagen under måndagen och tisdagen. Så varmt har vi aldrig haft det här innan! Som högst har jag nog sett 25 grader varmt på prognosen...sen har det ju varit några grader varmare så HUR VARMT kommer det då inte vara nästa vecka liksom? Det får bli många bad och mycket glass då. Mannen skall ju dessutom mycket lägligt gå en surfkurs då och jag tror han klarar sig utan våtdräkt ;)

33 grader, Wicked!


En försmak av sommaren

Ja, igår fick vi verkligen en försmak av sommaren när vi kom ner till La Concha, som är den största stranden här i San Sebastian. Det såg så otroligt härligt ut med det turkosblåa havet och klarblå himmel, men vad folk det var! Snacka om att bilden var ett överfyllt La Concha som de flesta vi mött här har målat upp blev lite mer tydlig och verklig för oss. Vi har ju legat på stranden sedan i mars och tyckt att vi har världens bästa strand helt för oss själv nästan ;) Men det verkar snart bli ändring på detta...tur att vi åker bort några veckor i juli, men vi misstänker att det kommer bli som värst med trängseln i augusti förmodligen. Då har i princip alla i Europa semester och många kommer nog vilja besöka vår lilla pärla precis som San Sebastianborna själva. Skall bli intressant att se hur det blir...

 

Vi hade det trots trängseln hur gött som helst på stranden, lagom varmt och solmogen frukt med oss. Lite mycket tång i vattnet var det dock på grund av höga vågor och att det blåste massor dagen innan. I dag gör vi en favorit i repris och tar lite lunchhäng på Ondarettastranden, som ligger närmst Vasses jobb. Inte mycket att orda om när termometern visar 25 grader för dagen...Jihaa!

Ett lite mer fullt La Concha än vad vi är vana vid...

Ser ni alla människorna som strosar vid vattenbrynet!!

Snygga mannen tog det hela med ro och såg lite laidback ut samtidigt

Och så blev det Yatzty på det ;)


En ofrivillig rockkonsert och något efterlängtat

Gårdagens stund på stan tillsammans var mysig. Mannen hittade dock inga badbyxor som föll honom i smaken, istället var det jag som köpte nåt fint som jag spanat på ett tag nu och varit så sugen på att köpa. Vi drack kaffe på en uteservering och sedan gick vi in i affären som jag haft ögonen på länge. En helt ljuvlig butik med snyggt kontorsmaterial som lyxiga pennor och massa skrivböcker i läckra pastellfärger. Det var just en sådan skrivbok, inbunden i läder med blanka blad som jag haft ögonen på. För nu skall jag börja med min receptsamling igen! Har en bok någonstans bland alla nerpackade attiraljer hemma med recept som jag samlat, men den är ju inte här och den är inte gjord av skinn och lila ;) Därför tänkte jag börja samla recepten vi lagar här och sedan fylla på med de bästa från boken hemma för att få en komplett samling till slut. Något för barnbarnen att ta del av sedan;)

Innan vi skulle gå hem sedan så bestämde vi oss för att gå och fylla på kylskåpet lite. När vi kom fram till mataffären som ligger mitt i stan så märkte vi till vår stora förvåning att gatan fram till katedralen hade förvandlats till ett minifestival område med en storscen, ett soundchecktält och ett öltält. På scenen spelade ett för oss okänt rockband som var rätt bra faktiskt så vi köpte varsin öl i tältet (2 euro styck, billigt!) och sedan blev vi ståendes där och diggade ett tag. Rätt skönt faktiskt! Men man såg på folket som kom gåendes hur förvånade även de blev över att plötsligt ha hamnat på en rockkonsert i lilla, mysiga San Sebastian. Vi tror att det var en av de stora butikerna här, Fnac, som anordnade eventet av någon oklar anledning. Hm, kanske inte världens bästa marknadsföring med andra ord...Kul med konsert i alla fall, men som sagt väldigt oväntat. Stackars de butikerna som ligger precis bredvid bara för de spelade väldigt högt så jag kan tänka mig att man blir rätt trött på det snabbt om man måste jobba i en butik bredvid....

Nu har vi mölat äggröra, bacon och stekt svamp. Vasse väckte mig kl. 10.30 i förmiddags och tyckte att nu får vi allt gå upp om vi skall hinna njuta av stranden idag också. Så rätt han hade :) Snart tar vi strandväskan och beger oss ner till playan. Jag har dessutom en ny svensk tidining att läsa, Elle tror jag att det var, som fina Sara lämnade kvar när hon var här. Lycka!


Mycket snajsigt paket kom skrivboken i också, tror jag det för det priset! Har nog aldrig köpt en sån dyr skrivbok förrut, men så kommer ju min receptsamling bli en liten gulpklimp också ;)








Kärlek :)



Skönsång för ett födelsedagsbarn och foton från veckan

Nu har vi tagit helg här hemma. Veckans härliga besök ligger färskt i minnet och det var trevligt som bara den. Alltid lika roligt att få visa upp denna mysiga stad och vad den har att erbjuda. Kan tillägga att gästerna höll med om att detta måste vara en av Europas finaste stränder. När vi gick längs strandpromenaden på kvällen i solnedgången så smälte nog alla lite och kände att guuuud vad vackert det är här! Mm, La Concha har lite den effekten på folk (och oss i synnerhet) när det är ljummet ute och ljuset är magiskt. Lyckat också att vi fick bytt foton med varandra innan gästerna åkte hem så nu har jag massa fina kort att visa från veckan som gått. Annars är det ju oftast bara nåt man säger att vi måste byta kort sedan, men så blir det aldrig av. Och ni vet ju att jag gillar det här med foton, så där blev jag nöjd :)Tyvärr blev jag inte så nöjd över att ha blivit snuvad på fotona från den första dagen med Syster S och henns kompisar för Syster S var fotograf, men hade ingen sladd med sig till kameran. Men jag hoppas få tag på dem en annan dag...

Planen idag är annars att ta oss ner på stan för lite shopping. Mannen är sugen på nya badshorts så det är målet, men kanske hittar man nåt mer fint? Ett glas vin på en uteserving skall vi nog också hinna med för solen skiner just nu och det ser härligt ut! Vi ringde vår vän Lillis i morse när vi åt frukost också för att gratta på födelsedagen traditionsenligt med skönsång á la "Vad är det för en dag...". Det uppskattades av födelsedagsbarnet  eller ja, barn och barn...farbror snart ;) och började smida planer för att ses i sommar när vi kommer hem till Svedala. Får se bara om de gör oss den äran i Göteborg eller om vi tar oss en sväng till mysiga Falun. Det återstår att se, rackarns att de skall bo så långt bort!

Det blev en del soffhäng också när gästerna var här. Många flaskor vin, öl och G&T samt yatzy och allmänt tjöt om livet. Härligt. Vi fick dessutom en intressant inblick i hur läkaryrket är "egentligen" eftersom både Anders och Jesper är snart nyexaminerade läkare. Inte illa!

Underbara strandpromenaden som tog gästerna med storm!

Haha..Vasse ser ut som att han jobbar på baren som serverar de godaste musslorna i stan. Ett av många pintxosstopp i Gamlastan under onsdagskvällen...

Mera mat och mys. Minihamburgarna är lika obligatoriska på pintxosrundan som nystekta kroketter. Lovely!

Här börjar klockan bli mycket...cheesecake var sista matstoppet och sedan blev det en G&T på en uteserving tills de stängde kl.02. Vi var rätt nöjda sedan vill jag lova!

Vi trotsade förmidaggens regnväder och ägnade eftermiddagen med att "möta Jesus" på toppen av berget Urgul. Det var svettigt som bara den att trampa uppför i kvavt väder och 20 grader varmt men upp kom vi. Vi hade dessutom en gissningstävling på hur högt över vattnet statyn stod som jag kammade hem :) 103m över havet är det förövrigt för den som är intresserad.

Sista kvällen gjorde vi tapasplock hemma i lägenheten som var grymt gott. Lite smaskig serranoskinka inhandlades i vår delikatessbutik på gatan och sedan fyllde vi på med chorizo, aioli, bröd, manchegoost och ett helt hav med färsk frukt. Alla blev så mätta så vi orkade bara röra oss till soffan sedan ;)


Surfers

Nu går diskmaskinen och tvättmaskinen varma här hemma. Själv har jag just satt mig ner för att vila lite efter att ha dammsugit och våttorkat alla golven i lägenheten. Det tar på krafterna att ha besök i en hel vecka. Både under och efter besöket, men oj vad skoj det har varit! Imorse åkte fina Sara och hennes pojkvän Jesper tillsammans med Jespers kompis Anders med tåget till Biarritz. De hade nog mer packning med sig än jag någonsin sett för tre personer! Killarna kitesurfar nämligen och hade med massa utrustning och grejor som de använde i Barcelona. Här i San Sebastian kan/får man inte kitesurfa (tror vi i alla fall) så de testade vanlig surfing istället. Vasse provade också, liksom Sara medan jag förnöjt satt på stranden och tittade på. De kämpade på bra tyckte jag. Sara och Vasse var ju helt nybörjare så de lyckades väl så där medan de andra killarna som hade mer vana var jätteduktiga. Synd bara att vinden mojnade efter 2 timmar och med den så försvann vågorna. Så sen blev det ingen mer surfing den dagen. Om två veckor skall Vasse gå en surfkurs i 5 dagar så då kommer han säkert att få lite mer kläm på det. Men våtdräkt tyckte han inte om min vackra (surf)karl, så jag hoppas att det blir lite varmare i vattnet på 2 veckor så att han kan köra utan. I vart fall så lovar att sitta på stranden då med och vinka uppmuntrande, serva med proviant och dokumentera upplevelsen i bilder.


Vasse tar på sig våtdräkten åt fel håll och fick göra om, gör rätt...hehe...du får bjuda på den älskling ;)

Sara är väldigt peppad inför surfingen och får hjälp att ta på våtdräkten


Vasse i vattnet


Här har han dumpat våtdräkten och ligger och guppar på brädan väntandes på en bra våg...och så mycket mer spännande än så blev det inte...tror han kom upp lite halvt på brädan nångång, men det kommer.


Här kommer Anders stående på sin bräda. Han var väldigt duktig.


Och här kommer Jesper...


Den här gubben med paddel tyckte jag hade en skön stil ;)


Surfposer som kämpat hårt


Sara och Jesper såg också snygga ut som surfers

Ändrade planer...

...blev det visst för Sara och hennes vänner som är på väg till oss just nu, istället för på torsdag som det först var sagt. Om en halvtimme skall vi gå och möta upp dem vid tågstationen och sedan skall vi ha roligt några dagar tillsammans här. Vädret ser väldigt trevligt ut så det blir säkert kanon. Idag sa vi hejdå till Syster S vänner som åkte tillbaka till Paris, men Syster S är kvar tills imon förmiddag. Det har varit så kul att ha henne här igen!

Idag har vi legat på stranden för vi har haft sol och 25 grader varmt. Syster S brände sig lite lätt på ryggen och jag fick lite extra färg i pannan. Men ack så skönt det var att ta igen sig lite på sandstranden. Det är klart det bästa med att bo här i alla fall, närheten till stranden. Tillskillnad från Orlando där vi var tvugna att köra till havet 45minuter med bil. Här är det bara att promenixa ner om vädret tillåter, om så bara för en timme om man suktar efter lite D-vitamin.  Underbart!

Nu är det dax att hämta nästa gäng med gäster, återkommer med en uppdatering om jag hinner imon eller på torsdag annars kommer säkert lite fina bilder på fredag när vi blivit ensamma här igen. Tyvärr har jag inga bilder att visa er från gårdagen för Syster S var kameraansvarig och hon har ingen sladd med sig till kameran så att jag kan föra över bilderna till min dator. Buuuh! Jag har ju en så gammal dator också som saknar möjligheten att sätta in minneskortet direkt. Men, men..



Ser ut som jag har en skridskoskada :(

Pratade just med Syster S och hon är på väg hit! Yeey! Hon åker från Biarritz om en liten stund med tåget tillsammans med två kompisar. De har snart spenderat en vecka i den franska kuststaden och tänkte passa på att "göra San Sebastian" en snabb sväng också innan de åker hem igen på onsdag. Väldigt roligt tycker vi :) Söta Syster S ringde precis och frågade om vi ville ha nåt från mataffären i Frankrike och det enda jag kunde komma på sådär på rak arm var Créme Fraische, som tyvärr inte alls finns att få tag på här. Så snart kommer en stor burk av denna krämiga, syrliga vara levererad till dörren. Underbart! Här skall göras äkta äggröra och gottas med tacos framöver vill jag lova.

Just  nu sitter jag och äter frukost, lite senare än vanligt på vardagar eftersom det blev en joggingtur i morse. Turen gick rätt bra trots en smärre incident här i morse som slutade med blodutgjutelse och en svordom. Tror så här i efterhand att jag bara ville göra mig till och visa för fina skridskoSara och kompani som kommer hit på onsdag eller torsdag att jag har en gammal konståkningskada på låret att visa upp....i alla fall ser det ut så nu. Olyckan var framme när jag lite smidigt skulle trycka mig förbi sängen och det inåtvända, öppna fönstret i morse för att hämta en sak på nattduksbordet. Aj, aj, aj. Vassa kanter på det fönstret! Det blev ett tydligt jack/rispa rakt över låret somn gjorde att jag svor till och sedan blev ståendes med papper tryckt mot såret en stund. Sedan blev det till att sätta på ett plåster och dra på sig träningskläderna. Vad skall man göra? Allt för mina gäster vet ni ;) Det blir med andra ord besök hela veckan lång här. Skojsigt! Sara, hennes pojkvän och ett annat par är i Barcelona nu och sen planerar de att resa hit över helgen för att flyga hem på sönag igen. Mycket trevligt initiativ tycker vi.

Hej, hopp! Ingen mer tid att spilla nu. Måste avsluta frukosten, snygga till mig och göra ett ryck innan gästerna kommer.


Min snygga skridskoskada...

Aj.

En dansant natt

Igår försiggick för oss två mycket trevliga aktiviteter här i San Sebastian. Den ena var knappast en skräll men lika efterlängtat som alltid. Lååång helgfrukost som bara blev längre och längre och plötsligt var det eftermiddag och vi hade inte gjort så mycket mer än ätit, läst tidningen och slö surfat. En vana trogen numera på helgen och det är ju bara sååå skönt. Under dagen pågick en outröttlig sms-kommunikation med vår svenska vän, Jens, som bor lite utanför San Sebastian angående kvällens aktiviteter. Från början var det sagt att vi skulle med honom och hans vänner till en Sideria och så diskuterades detta fram och tillbaka via sms tills vi blev varse om att Sideriaplanerna hade ändrats till antingen ölfestival i Hernarni (också utanför San Sebastian) eller pintxoshäng i gamla stan. Men det blev efter en lång dags sms:ande inget utav det. Det rann lite ut i sanden för att Jens vänner hade varit i Frankrike över dagen och tog evigheter på sig att bestämma sig för vad de ville göra.

Så när klockan var 21 igår kväll bestämde jag och Vasse oss ändå för att gå ner till gamla stan och ta några pintxos själva. Vi hörde av oss till en australiensisk kille som vi träffade på Riojaresan för att se vad han hittade på och han var också ute i gamla stan med sitt lag (han spelar landhockey här). Kul tyckte vi, så efter några glas och några pintxos mötte vi upp honom på ett ställe som vi trodde var en bar, men som visade sig ha varit en bar under kvällen men som nu hade förvandlats till nattklubb. Så igår blev det verkligen till att skaka rumpan måntro. Det var rätt bra musik och det kom bara mer och mer folk in  på den här lilla baren. Tror dansgolvet var typ 3meter brett och 6meter långt så det blev rejält svettigt vill jag lova! Men vi hade jätteskoj i alla fall och vi träffade en del roligt folk. Lätt trötta kom vi hem kl.02.30 och då stekte jag crocettas till nattamat. Därför har vi inte varit särskilt påhittiga idag heller :) Vasse skall snart iväg och spela tennis 2h med Thomas, vår danska vän. Och jag funderar på om jag skall gå ut och jogga lite eller inte...hm, vi får se.

Imon kommer troligtvis syster yster hit igen på besök och eventuellt två kompisar till henne. De är i Biarritz denna veckna nämligen och funderade på att komma hit en sväng också eftersom det är så nära. Så vi får väl se om den lilla minikopian av mig dyker upp här imon.


På den här vägen brukar jag jogga...runt berget längs med vattnet. Förmodligen en av de vackraste bitarna av stan, tycker jag i alla fall.


Utsikten som sagt.

Filmrecensioner, som utlovat!

Slöande och mera slöande i vardagsrummet idag. Vi gick upp sent och har suttit och njutit av en alldeles underbar lördagsförmiddag som nu verkar ha övergått i eftermiddag. Vasse tog sig an frukosten idag som blev mer av en brunch och jag gillar det! Själv fick jag mig en dagsfärsk spansk tidning i knät och sedan blev jag sittandes i fåtöljen här i vardagsrummet medan jag doftade mumma från köket. Så gött att bli lite uppassad och lördagen kunde inte ha börjat bättre.

Igår var det alltså biomarathon och jag har ju utlovat recensioner av filmerna, så här kommer de:

Midnight in Paris- Första filmen vi såg igår kväll
Klart sevärd! Jag bara mös i biostolen över de vackra miljöerna från Paris, som verkligen gör filmen så förtrollande härlig. Paris som utgångpunkt för berättelsen tillsammans med återblickar till 1920-talet respektive 1890-talet som huvudkaraktären (spelad av Owen Wilson) besöker om nätterna gjorde att filmen tilltalade mig. Så roligt att se de vackra kvinnorna i tidstypiska kläder och frisyrer som dricker litervis med champagne ur vackra kupade glas. Blev rejält sugen på champagne under filmen kan jag meddela! Handlingen är ju lite surrealistisk där huvudpersonen kan resa tillbaka i tiden, men en stor portion humor gör att det hela blir rätt underhållande. Huvudpersonen som skriver på en novell får möjlighet att ta sig sig tillbaka till en svunnen tid och träffa storheter som Hemingway, Picasso, Fitzgerald m.m. Det gör nästan inget att man inte förstår alla skämt (eftersom man kanske inte är så bevandrad i litteratur och konst som man skulle kunna önska) för det är bara så härligt att se en lite annorlunda film med vackra miljlöer där allt inte behöver vara så logiskt. Lite som Moulin Rouge fast utan sången skulle man kunna säga. Ja, den här filmen tycker jag att ni skall se om ni har tid över en kväll. Stor mysfaktor!

X:men - First Class - Andra filmen vi såg igår kväll
Godkänd är mitt slutbetyg för denna film. Klart bättre än jag förväntat mig, där handlingen trots allt är rätt underhållande och där man faktiskt inte behöver ha sett tidigare filmer i serien för att hänga med. Klart roligast i filmen är när de unga mutanterna får träna sina övernaturliga egenskaper, det bjöd på några sköna skratt, men i övrigt är filmen rätt förutsägbar (som oftast när det handlar om att rädda världen). Man behöver inte vara nåt geni för att räkna ut hur den skall sluta precis...men som sagt väl godkänd fredagsunderhållning ändå.

På bion träffade vi en svensk kille och hans flickvän som var med på resan till Rioja förra helgen. Lite komiskt att de också skulle gå på bio just igår. Så de slog sig ner bredvid oss och sedan blev det en drink mellan filmerna på en uteservering. De såg dock bara en film, så när det var dags för film nr.2 så sa vi hejdå. Kan tillägga att drinken vi drack (G&T) var mer eller mindre ren sprit! De snålade inte med ginen där vill jag lova. Faktiskt ett under att jag höll mig vaken under hela film nummer två...hehe...


Den här goa brunchen fixade fina mannen i morse medan jag läste tidiningen i fåtöljen, härlig arbetsfördeling ;)


Stoor frukost...me like!!

Biomarathon väntas

Ikväll tänkte vi gå på bio jag och älsklingen. Det blir samma biograf som förra gången, den där ödsliga, utan popcornstånd och med det intressanta valet av pausmusik inför filmen. Men det är ju trots allt den enda biografen med engelskt tal som finns här så så får det bli :) Eftersom det bara visas två filmer på denna biograf just nu så bestämde vi därför att det får bli biomarathon. Vi ser båda filmerna efter varandra helt enkelt ;) Tror vi får en 35min emellan bara där vi kan gå ut och ta ett glas vin eller en kopp kaffe. Filmerna vi skall se är "Midnight in Paris", en romantisk komedi som verkade supermysig tyckte jag som nyligen varit i Paris och Xmen: Första klass. Den senare är jag väl inte superintresserad av eftersom jag inte sett de andra X-Men filmerna, men mannen tyckte den verkade intressant, så jag har lovat att vi skall se den också. Men då filmen startar kl.22 och karaktärer med superkrafter som bl.a. är mutanter och tankeläsare skall rädda världen på 2h och 10min så finns det en överhängande risk för att jag kommer att somna i biostolen. Men jag skall göra mitt bästa för att hålla mig vaken och alert på historien så att ni sedan kan få en liten recension av båda filmerna. Det har utlovats kebab innan biomarathonet och det låter ruskigt gott med tanke på att jag är jättehungrig just nu. Hm, måste fixa nån lunch...hoppas ni får en bra avslutning på veckan. Vädermässigt har ju vår vecka inte varit så mycket att ha, men nästa vecka blir det visst andra bullar. Härligt.


Postern till filmen som jag ser mest fram emot!



Drömmer om veckorna i Sverige...

Idag är det en månad kvar tills vi åker på semester...hem. Ja, jag vet inte riktigt vad jag skall kalla för hem just nu för jag säger hem om San Sebastian, men så fort jag pratar om Göteborg så benämner jag även det som hem. Men i alla fall, den 10 juli flyger vi till Göteborg för tre veckors semester och fantastisk, härlig, svensk sommar! I all fall är det vad vi drömmer om...sitta på solvarma klippor, äta jordgubbar och ovispad grädde i trädgården, grilla massor och vakna upp till sommarljusa mornar redan klockan 04.00. Bah! Ljuva Sverige och västkusten, som jag längtar!

Men mest längtar man ju faktiskt till alla er där hemma, mer än till alla de där andra sakerna. Fast jag skulle nog eventuellt kunna byta bort någon avlägsen vän/släkting mot en påse plockgodis ;) När jag kommer hem skall det frossas i salta balkar, lakritsremmar, sockerbitar, ferraribilar, skolkritor m.m för att inte tala om vad det skall frossas i oliver från Saluhallen. Mums! Ända till 1 augusti blir vi i Sverige och då hoppas jag på att få klämma på så många fina personer som möjligt. Helst flera gånger om! Och så skall vi gå på ett romantiskt bröllop med en lantligtouch i Skåneland som jag ser väldigt mycket fram emot. Precis som jag ser fram emot att få tillbringa lite kvalitetstid på mors och fars landställe vid havet. Ljuvligt skall det bli.  Ja, här sitter jag och drömmer om veckorna i Sverige alltså när jag borde plugga spanska eller gå ut och njuta av solen. Hm, får bli både och nu tror jag.


Fina sommarhuset i Sandkärr men som mest går under namnet "Morup"
Altanen är helt nybyggd och där kan jag tänka mig att hänga om en månad...


Vägen ner till havet ifrån huset

Ett litet framsteg =)

Idag har ett litet framsteg skett när det gäller mig och det spanska språket. För första gången höll jag en liten konversation med en av grannarna i hissen på väg upp till lägenheten. Det ni! Visserligen ingen längre konversation (hur mycket hinner man säga från entréplan till våning 8?) men i alla fall ;) Innan har jag inte vågat/kunnat säga så mycket när man står i den där trånga lilla hissen tillsammans med någon granne, annat än: Våning 8, tack och typ hejdå. Men idag så bara kom det när vi gick genom entréhallen tillsammans för att sedan åka upp till våning 8 resp våning 9 för grannen. Till saken hör kanske också att denna granne var en lite yngre asiatisk tjej och inte nån gamling som stirrade stint på mig (vilket förekommer ibland annars). Den fantastiska konversationen löd ungefär så här:

(Jag) - Har du också varit och handlat mycket mat? (För det hade jag gjort)
(Hon) - Ja, det är så tungt att bära! (sa hon och visade riktigt med hela kroppen hur jobbigt det var)
(Jag) - Varför har du köpt så mycket vatten (det är ju tungt!) dricker du inte vattnet i kranen? (Fast ordet kran kunde jag inte så jag sa bara "hemma i lägenheten")
(Hon) - Jo, det gör jag, men det här är till ett speciellt tillfälle.
(Jag) - Okej, då förstår jag.

Sen var vi framme vid min våning och vi sa hejdå till varandra. När hissdörrarna stängdes bakom mig och jag satte nycklen i dörren till vår lägenhet så infann sig ett litet leende på mina läppar. Jag var så nöjd och segerns sötmna kittlade mina läppar.

Pernilla vs Spanskan 1-0!!


...och nåt annat som kittlade mina läppar i fredags var den här goda och ursnygga peston.
Finns inte mycket som slår hemmagjord pesto alltså!

Regn i paradiset

Idag skall vi få 23mm regn enligt prognosen och det tvekar jag inte en sekund på med tanke på hur det lät utanför när jag klev upp ur sängen idag. Regnet fullkomligt öste ner och när jag drog upp persiennerna för att titta ut på eländet så såg man nästan inte ut för att det regnade så mycket! Just nu verkar det dock ha tagit en paus i intensiteten och regnar bara lite lätt, men idag går jag ingenstans utan paraply vill jag lova! Helst hade jag nog faktiskt inte velat gå ut alls och helst hade jag velat ha mina gummistövlar som är kvar hemma i Göteborg. Verkar som att det fina vädret kommer tillbaka först nästa vecka eller tidigast till helgen, så fram till dess får det bli till att njuta av mysiga hemmakvällar, tror jag. Ikväll planerar jag att laga nåt indiskt vilket jag har varit sugen på det ett tag nu. Nåt med lamm...det skall bli gott!

Igår träffade jag som vanligt på måndagar Marta för att ta ett glas på en bar och prata lite spansk-engelska. Det gick ganska bra tyckte jag och jag återberättade hela resan till Roija som vi gjorde i söndags för henne på spanska. Det som är det luriga är att böja alla verben till imperfekt och andra former för att prata om "saker som har hänt". Resten är egentligen inte så svårt ;) Och när jag och Marta ses så blir det ju mycket av den varan eftersom man ju oftast pratar om saker som har hänt och visst ibland om saker som kommer att hända. Därför måste jag säga att våra träffar på måndagar är ett jättebra kompliment till mina studier på spanskaskolan, där vi ännu inte kommit till såna svåra grejer. Ja, där ser man. Nu fick ni visst en ganska detaljrik uppdatering om hur det går för mig med spanskan också. Jag som bara tänkte meddela att det regnar i paradiset idag.


Jag och mannen i fredags kväll. Så här tänker jag hålla om honom denna veckan om kvällarna, när vi myser inomhus pga av det kassa vädret :)

En utflykt helt i vår smak

Hade ju tänkt berätta om våra planer för gårdagen under lördagen, men det hans helt enkelt inte med. I lördags låg vi nämligen på stranden och sedan spelade Vasse och Thomas tennis. Därefter blev det öl och nån pintxos innan vi fick skynda hem för att duscha och byta om inför kvällen, då vi skulle fira en kompis födelsedag här. Så därför blev det ingen uppdatering inför utflykten som vi var på igår. Men den som väntar på nåt gott...

Igår hade vi bokat in oss på en bussresa till La Rioja, vindistriktet som ligger bara 2h bort från San Sebastian. Det var min språkskola som arrangerade resan och vi köpte in oss på paketresan hastigt och lustigt i onsdags när vi fick reda på att de skulle åka dit. Vi var mycket förväntasfulla inför utflykten eftersom vi pratat om att åka till La Rioja en dag, nu när vi bor så nära och vi blev inte besvikna! Vilken härlig dag vi fick tillsammans med massa nya människor som vi aldrig sett förrut. Även om jag och Vasse höll på att missa bussen från San Sebastian då vi kom dit kanske 5 min innan den skulle gå, men det redde upp sig för som tur var hade jag numret till läraren. Och bussen hade bara hunnit åka runt huset innan de insåg att de saknade några passagerare. Så sedan blev vi ihågkomna hela dagen som "dem som missade bussen i morse". Hehe...

Det blev i alla fall en heldag i det vackra vindistriket och vi besökte en Bogeda, vingård, där vi fick en guidad tur, tilltugg och såklart vinprovning :) Även om guiden kanske inte var direkt grym på engelska så var vi i alla fall tacksamma för att hon försökte ;) Vi fick prova 3st viner som alla var av samma sort men med olika mognadsgrader. Det var ett ungvin, sedan en Crianza (lagras 1år på fat & 1år i flaska) för att avslutas med en Reserva (lagras 1år i fat & 2år i flaska). Behöver kanske inte nämna att Reservan var den godaste :) Men det var verkligen roligt att prova vin av samma sort men med olika mognadsgrader tyckte vi. Då blev det också väldigt tydligt hur mycket godare Reservan är jämfört med de lite yngre vinerna, tyckte vi i alla fall. Ville man för övrigt köpa lite vin och en förrådsplats för förvaring i vinkällaren så var minimibeloppet 300st flaskor för minst 10euro per styck. Då fick man förvarig under 2 års tid och tillgång till rummen i källaren där man kan bjuda in gäster och dricka sitt vin. Hm, låter helt klart intressant om man hade haft 30.000kr över.

Efter vinprovningen blev det lunch/middag på en mysig restaurang en bit bort från Bodegan med bussen. Det var trerätters med kroketter och karamellserad gräslök till förrätt. Efter det lite inlagd söt paprika mellan förrätten och varmrätten.  Både jag och Vasse hade beställt entrecote till varmrätt och sedan avslutades middagen med en glassefterrätt och kaffe. Lagom till att desserten föll regnet över La Rioja, var på vi alla rymde ner till restaurangens bar. Där väntade vi ut regnet innan det var dags för gruppfoto och en tur i en mysig, gammal by som hetter Laguardia. Sedan väntade bussen på oss och jag tror alla slocknade på vägen hem. En riktigt härlig dag som sagt och verkligen en utflykt i vår smak. Det var nog inte sista gången vi besökte vingårdar där...;)


Rader och åter rader av vinrankor såg vi när vi åkte med bussen inne i La Rioja

Läckert!

Här ser vi bergen i bakgrunden som är en av anledningarna till de gynnsamma förhållanderna att odla vin i detta område

Namnet på vingården som vi besökte. I bakgrunden ser man grillarna som var i fullgång med att steka Chuletas, som vi dock inte fick smaka denna gången.

Nere i vinkällaren fanns hur mycket gångar som helst. Hade inte velat komma bort från gruppen där kan jag meddela!

Här är en av ägarnas personliga förråd. Hehe...han hade några flaskor på lager. En av deras mer kända och bättre vinsorter kallas dessutom Martin Cendoya.

Här inne i detta rummet hade de ca 3000st tunnor med vin, mest amerikanska ektunnor men också några lagrades i fransk ek.

Anastasiovinet är det dyraste vinet som de har på vingården och en flaska går loss på 95euro. Vi tog två ;)

Jag blickar ut över vingårdens marker från terassen

Vinprovning och Vasse ser koncentrerad ut :)

Vinerna vi fick prova

Här provas det!

Och sniffas

I byn Laguardia där lunchen/middagen intågs. Rätt skoj att precis efter denna bilden togs så kastade några ungar en vattenbalong precis framför oss. Haha...det gjorde nog deras dag, även om den inte träffade oss så verkade de väldigt nöjda med sitt bustrick.

Vi middagsbordet. Gott och trevligt var det.

Gruppfoto! Vi var 30 pers med på resan



Fredagkväll och jag planerar pesto!

Då var det fredag. Det har varit en lång vecka känns det som. Mycket nya intryck från spanskakursen som gjort att jag varit skittrött varje dag när jag kommit hem därifrån. Men roligt är det! Har lärt mig en hel del nytt under kursens första vecka och dessutom fått möjlighet att nöta gammalt som jag redan lärt mig på egenhand. Veckan har ju också bjudit på en hel del sena kvällar med pintxos och diverse alkoholdrycker så inte undra på att man är lite fredagsseg. Är dock mycket nöjd över att ha joggat 7km innan lunchen idag. Det ni! ;)

Just nu förbereder jag middagen och Vasse kommer hem vilken minut som helst. Ikväll blir det pesto (hemmgjord såklart), som jag har längat! Tänkte att det var bäst att passa på att sno ihop denna ljuvliga gröna sås nu när vi har kvar den goda parmesanen och olivoljan som vi köpte i Milano. Mm...smaskens skall det bli! Till detta serveras fläskfilé och ungsbakade grönsaker. Sedan kan jag tänka mig att slå mannen i nån omgång Yatzy faktiskt. Finns det nåt bättre än FredagsYatzy? Tja, skulle vara SängYatzy, FrukostYatzy och StrandYatzy då ;)

Trevlig helg på er alla! Imon skall jag berätta vad vi skall hitta på för roligt på Söndag, wihii det vankas utflykt!


Gårdagens något rustika lunch, men ack så gott det var. Avokado är ju sååå smarrigt!


Pintxosrunda som var till duga

Det gick fint hos frisören igår när jag skulle leka tolk. Efter mina förklarningar, lite tittandes i en tidning med frisyrer samt med hjälp av en snäll kund på salongen som kunde både spanska och engelska så blev Yvonne till slut klippt och nöjd :) Till lunch åt vi hamburguesas på en uteservering som till en början badade i solsken, men som efter halva lunchen försvann bakom huset. Det blev direkt lite kyligt i skuggen tyckte vi eftersom det var rätt kallt i vinden igår, så när vi ätit upp promenerade vi bort till hamnen för att värma våra frusna själar med glass. Helt underbart var det att sitta där mot muren och känna hur det värmde på bena samtidigt som man kikade ut över det turkosa vattnet. Vackra San Sebastian i sitt esse! Senare på kvällen efter min spanskalektion så blev det en rejäl pintxosrunda i gamla stan. Vi la 20 euro var i en "pott" och sedan gick vi från bar till bar, med Thomas som grym Pintxosguide och bara åt och drack en massa gott. Pengarna räckte nästan till 5 pintxos och 5 drycker (vin/öl) per man. Det slank ner allt från minihamburgare, musslor med vinegrette, de mest fantastiska små ribsen, gambas, lax, oliver och cheesecake. Locket över magen lades med ett sötare än sötast mörkt dessertvin och sedan var vi alla rätt kalas och redo för hemgång. Bo tackade för sig för denna gången och åkte tillbaka till Göteborg idag. Vi andra skall eventuellt hitta på nån tillsammans ikväll igen för då är det Yvonnes sista kväll här.

Har tyvärr inga bilder från gårdagens Pintxosrunda mest för att det är alltid så mycket folk på de där barerna och svårt att ta några bra kort. Men lite bilder från min och Yvonnes dag kan ni få se:


Den här baren finns på tvä ställen istan och är rätt trevlig faktiskt

Yvonne i sin nya frisyr

Hamburguesas

Fantastisk utsikt när man äter en glass ;)

Bananglass och en kula Cappucino satt fint

Lilla jag vid stooora la Concha! En härligt somrig bild tycker jag


Idag skall jag leka tolk

Wiihi, denna veckan känns allt väldigt roligt här. Det är mycket på gång och idag har dessutom solen kommit tillbaka till oss. Trevligt. Om en timme skall jag möta upp Yvonne på stan och sedan har jag lovat att gå med henne till frisören. Det är bara hon som skall klippa sig lite, men eftersom hon inte kan någon spanska alls så har jag lovat att följa med som tolk, stöd, vad vet jag? För så där värst bra spanska och så värst många frisörglosor kan jag trots allt inte ännu. Fast igår fick jag faktiskt beröm av spanskaläraren på lektionen för att han tyckte att jag hade lyckats lära mig mycket på 3 månader bara. Men, gå till frisören utomlands är ju dock ett kapitel för sig. Och med tanke på hur bra det gick när jag själv gick till frisören här så fattar jag inte riktigt varför jag gått med på detta idag.

Så vi får se hur det går...hoppas bara att Yvonne blir nöjd med sin frisyr, hehe. Efter frisören skall vi äta lunch tillsammans och sedan är det spanskalektion som vanligt kl.16. Synd att Yvonne åker tillbaka till Danmark på fredag igen för vi har rätt kul tillsammans, men kanske kommer hon tillbaka om hon inte hittar nåt jobb i Köpenhamn. Ikväll skall vi alla, tillsammans med Vasses handledare Bo gå ut och käka middag i gamla stan. Vi skall gå till det stället som gör orginalet till den cheesecaken som vi fick smaka i helgen. Skall bli gott och spännande!

Over and out for now.


Idag bjuder jag på på ett foto på mig med en lite kortare frisyr än den jag har idag. Fotot är från Sicilien för två somrar sedan...undra om vi åker tillbaka dit i sommar?


RSS 2.0