Blomsterfång och champagnebubbel

Det här med att fira bröllopsdag var inte så tokigt alltså. Vi fick en underbart härlig dag tillsammans med våra kära vänner som var här på besök. Dagen inleddes med mysfrukost och strålande väder utanför. Vi korkade upp champagnen som vi fått i bröllopspresent och som skulle drickas på vår första bröllopsdag. En riktigt rolig bröllopspresent får jag säga. Vi har två flaskor till som ligger och väntar på oss inför vår tredje och femte bröllopsdag :). Kicki och Claus överraskade oss med en jättestor och vacker bukett på vår dag. Tack för det snälla ni!


Bomullsbröllop!

Ett år, så där bara svisch det sa

Kan det stämma, var det då vi sa ja?

Vitkalkad kyrka, krattad grusgång och höstlöv så gula

Frasig klänning, magpirr och skor med otrampad sula

Vackraste stråkar, värmande blickar och vibrerande kärlek

Djupa andetag, leende ögon och ben som sig nästan vek

Ett, tu, tre på kyrkbacken väntade det nya livet

I såpbubblemolnet, hand i hand, kändes allt så givet

Tillsammans skulle vi få fortsätta upptäcka världen

Jag tänkte: Vad skönt att slippa bli ensam på färden

Sedan följde frukt, bubbel, tårta och mat i långa rader

Ackompanjerat av stoj, gråt och gäster så glader.

Kort och gott en dag att minnas i alla tider

Speciellt när två snart blir tre vad det lider!


Pintxosfredag?

Efter en segstartat morgon från min sida där jag blivit sittande med datorn, P3 Morgonpasset och frukosten liiite för länge så har jag nu äntligen börjat ta tag i dagen :) Okej, jag går fortfarande runt i mysbyxor, nattlinne och Vasses varma, goa kofta men jag har i alla fall börjat vika tvätten här hemma ;) Hjälp det får bli bättring och bot här snarast på disciplinen för om 2,5h är ju gästerna här!

 

Så nu skall jag svida om till nåt mer representabelt och trotsa det nedrans regnet. Måste ju handla hem lite gottigheter och frukost inför helgen. I kväll tänkte vi att det blir Pintxos till middag. Lika bra att kicka igång helgen med dessa läckerheter direkt, men då vill det nog till att det slutar regna för annars är det inte så roligt att ränna runt mellan barerna i gamla stan...

Hej hopp vi hörs i helgen!


I morgon välkomnar vi Köpenhamnsbor hit!

Imorgon kommer min tjusiga tärna tillika bästa vän och hälsar på tillsammans med sin stiliga danska karl! Det blir första gången som Kicki kommer till San Sebastian men Claus har varit här innan för några år sedan. Åh, det skall bli så roligt så! Min kära vän bor och jobbar i Köpenhamn numera och eftersom jag bott utomlands ett tag så ses vi dessvärre inte så ofta längre. Så det blir mycket att ta igen på en helg tror jag! Dessutom borde jag kanske plugga på mina danskakunskaper så att vi kan göra oss förstådda i sällskapet, men som tur är finns ju alltid engelskan om det skulle tryta. Fast lite träning på danskan får jag ju med Thomas här för han gillar att prata danska med mig och då svara jag på svenska. Vi förstår i alla fall varandra bra. Återstår att se hur det blir med språkförbistringarna i helgen då...;)


Vänner, sol och gamla bettan gör comeback

Jeihoo! Vasse plockade isär min dator igår med hjälp av verktygen som jag handlat och han fick kämpa som bara den med tanke på att kvalitén på verktygen var si sådär. Men vad kan man begära av ett set med miniskruvmejslar för 20kr? Nu funkar gamla bettan igen och jag har peppar, peppar inte haft något strul med datorn på hela dagen. Nu kokas det Gulaschsoppa till middag och jag har tagit tag i städningen här hemma. Härligt att få veck dammråttorna i hörnen!

Här kommer som utlovat lite fler bilder från helgen som gick :) Vi hade verkligen tur med vädret både på lördagen och söndagen vilket var hur skönt som helst. Kändes verkligen som att man fick samlat på sig lite positiv energi från solens strålar och från fina vännerna som vi umgicks med. Sånt är också viktigt!


En dator som strejkar och hemmafru igen

I helgen började min laptop att strejka big time. Det började med att att den frös till och sedan var man tvungen att starta om den helt. Nu går den att starta men den lägger sig i nåt konstigt läge som gör att man inte ser nåt på skärmen. Mycket frusterande! Så nu har jag lånat Vasses dator för tillfället. Ikväll skall det opereras på min lilla laptop med datorverktyg som jag skall införskaffa i eftermiddag och jag ber en stilla bön redan nu om att den skall vilja starta sedan!

Hur som haver har det varit trevligt i helgen och nu har besöket åkt hem till Sverige igen efter en fantastisk helg med god mat och mycket promenerande i det underbara vädret. Om datorn väljer att samarbeta med mig så kommer det mer bilder från helgen snart. Idag är det åter igen helgdag här och vi är lediga från jobb. Fast Vasse passade på att jobba ändå idag för han var ledig 1,5 dag förra veckan nar besöket kom. Om en stund skall jag och Yvonne, Thomas (danskens) flickvän, som är här och hälsar på 2 veckor promenera till grabbarnas jobb och äta lunch med dem. Det skall bli skönt.

För min del verkar det dock bli mer av den lediga varan framöver för det finns inte mycket kvar för mig att göra på jobbet nu när turistsäsongen i princip är över. Mitt internship som skulle varat i 3 månader har därfor lagts på is nu efter 7 veckor. Lite tråkigt såklart, men samtidigt kan jag ju inte sitta där och rulla tummarna bara. De skulle höra av sig om nåt nytt dök upp men mest troligt har jag alltså blivit hemmafru på nytt. Sicken tur att jag inte ens han med att uppdatera informationen här på bloggen om att jag inte var hemmafru längre :)

Nu är allt tillbaka till det vanliga med andra ord. Förrutom en nedrans dator som strejkar.

Bilbao

Igår var vi i Bilbao hela dagen...som också höll på att bli hela natten eftersom det kl.22 visade sig att vi precis missat sista bussen hem till San Sebastian. Det fick bli Taxi tillbaka, det tog en timme och var jättebilligt (läs svindyrt). Men sova på en parkbänk i Bilbao eller åka snigeltåg i 3h kändes inte som ett alternativ. Så kan det gå. En toppendag hade vi i vart fall och kulturkonot ligger på extremt plus nu efter besöket på Guggenheimsmuséet! Check.


Besök från Helsingborg på intåg

Idag får vi besök här igen. Ja, tyvärr inte av den här stiliga herrn men av hans föräldrar ifrån Helsingborg! Denna gången skall nämligen hans mamma och pappa få roa sig på egenhand :) Det skall bli supermysigt att få två trötta småbarnsföräldrar som checkar in här på vårt lilla "pesionat" idag. Jag har dessutom fått ledigt på fredag så då får vi en extra dag tillsammans. Så imon är det redan helg!

Vad vi hittar på är dock lite mer oklart. Jag har lite tankar om en utflykt till Bilbao eller Hondarribia, men vi får helt enkelt se vad vi känner för. När vi frågade gästerna vad de villa göra så tyckte de att sova länga, äta god mat och mysa på caféer och barer lät bra.

Vi hörs och ses när tid finnes!

Över ett stängsel och fram till ett palats!

Jag älskar att ta promenader. Åh, det är så härligt att andas frisk luft och dessutom nu titta på alla fina träd som vars löv nyligen börjat byta färg och falla även här. Mannen hade egentligen andra planer för söndagen men på något fiffigt sätt lyckades jag få med honom ut på en promenad i solen.

 

Färden gick upp, upp mot en stor park som vi ännu inte hade besökt men som vi hört massa gott om. Det är nog just bara det att den ligger där den gör...efter upp, upp, upp...som gjort att vi inte kommit dit förr. I söndags kände vi oss dock manade att bestiga branta backar utan syrgastuber ;) Efter att ha hittat in i parken genom vad jag starkt misstänker inte var den oficiella ingången (vi fick halvt om halvt klättra över ett mindre stängsel) så blev det åtminstone en underbar liten promenad runt i denna fina, gröna oas. Här kommer lite bilder från strapatsen! (Tagna med nya objektivet!)

Mitt i Parken ligger det här fina palatset där diverse kungligheter huserat sedan 1870.

Fint väder hade vi också på promenaden

Detta verkade vara ett monument över diktatornstiden

En stilig man, men tyvärr lite oskärpt bild. Men han är så stilig så jag tycker att han får vara med ändå ;)

Lite som i jungeln...


Systemkameran har pimpats

Förra veckan klickade Vasse hem ett nytt objektiv till vår systemkamera. Objektivet är ett fast objektiv som skall vara bra för att bland annat fota porträttbilder och i helgen testade vi den nya teknaliteten. Jag är nog inte riktigt vän med den ännu och kommer nog behöva lite tid på mig att vänja mig vid att zoomen är borta...men Vasse tog några fina bilder som jag tänkte visa imon. Ja, tekniska prylar är väl inte min grej egentligen men det här med att fota tycker jag är riktigt roligt. Och jag tycker inte att man behöver vara så insatt i alla tekniska detaljer egentligen, man bara fotar på och märker efterhand vad som funkar liksom.

Tratten som jag kallar den tycker jag i alla fall är väldigt söt :) Ja, ni hör ju vad teknisk jag är. Vet inte ens vad den här tratten är för nåt på tekniska fackspråk...men söt är den för det.


Sommarens sista suck?

Ja, kanske bjöds vi igår på sommarens sista suck. Underbart var det i alla fall!


Att ha lyckats i dubbelbemärkelse

Dagens första prestation bestod av att sova till tio i elva i förmiddags. Oy, yes vi har gjort det igen! Sedan gick vi till slut upp, slänge på oss kläder och gick och storhandlade. Bunkrade bland annt Heniz vita bönor som bara finns att få tag på i en enda butik här i stan :)

Väl hemma blev det lyxig helgfrukost och nu päser vi mätta goa i soffan. En mycket lyckad lördag hitills alltså! Nu skall vi lubba ner till stranden. Kanske sista strandvädersdagen för detta året? 20 grader ute känns i all fall helt okej.


Det är mycket mat just nu...

Min kära vän som kommer hit om inte allt för länge och besöker oss påpekade när jag pratade med hennes sist att det var väldigt mycket om mat här på bloggen. Haha, hon är själv lite mattokig och då främst när det kommer till efterrätter så jag tror trots allt att hon uppskattar  bloggens innehåll mesta dels. Men visst det är ingen matblogg detta egentligen, det råkar bara vara så att mycket runt mitt liv kretsar just kring mat och på senare tid har det visst blivit en hel del inlägg av den varan ser jag...

Så utan att göra anspråk på att vara någon matblogg så kan jag ändå inte låta bli att visa den smarriga desserten som serverades ikväll efter den här inte så tokiga middagen också. Smaskens var ordet!

En kryddstark chili con carne med créme fraishe, riven ost och nachoschips till blev dagens middag.

Och här vi kvällens smaskighet. Plättar gjorda på kokosmjölk med tärnad mango och vaniljglass. En riktigt höjdare, men nästa gång skall jag ta i kokosflingor också för det var i snålaste laget med kokossmaken tyckte jag!



Har ni sett? En macktrio!

Gårdagens dåliga väder och sena brunch inbjöd till en mysig fikabricka på eftermiddagen när himlen var sådär lagom mjölkig och trist utanför. Mannen jobbade lite hemifrån eftersom det var helgdag och jag var helledig så vi kunde fika tillsammans. Så på eftermiddagen satte jag på en kanna te och bredde mackor som fika alternativt sen lunch.

Det var oväntat gott måste jag säga och med lite tända ljus på bordet kändes det sådär underbart höstmysigt. Jag är verkligen ingen person som äter speciellt mycket mackor och kommer i princip aldrig på tanken att man kan ta en macka när man är hungrig. Därför blev jag smått överraskad av mig själv när jag hörde mig föreslå att vi skulle bre mackor till sen lunch och att jag sedan dessutom tyckte att det var så gott. Jag vet inte varför jag är så mackfientligt inställd, vissa personer fullkomligt lever ju på mackor, men för mig har det alltid varit ett B-alternativ till så mycket annan god mat som finns att laga och äta.

Men nu vet i tusan om inte mackorna gör en ny storstilad entré i detta hemmet efter gårdagens succé. Jag kanske rent utav tar mig en till redan ikväll!

Macktrion på bilden ovan hade pyntats med ost, paté och ost med italiensk björnbärsmarmelad. En oslagbar macktrio om ni frågar mig ;)

Idag är vi lediga!

Idag är det helgdag i hela Spanien så vi njuter av en ledig dag hemmavid. Högtiden heter Puente del Pilar och firas visst allra mest i Zaragoza eftersom Santa Maria del Pilar är stadens skyddshelgon. Här i San Sebastian vet jag inte direkt om vi kommer märka av något särskilt firande, men räkna med att gatorna kommer vara fulla av familjer som njuter av en dag tillsammans. Alla mataffärer och butiker är såklart stängda idag, men vi var förutseende nog att fylla på matförråden igår kväll. Jag kan förövrigt upplysa om att det gjorde i princip alla kändes det som för det var fullt kaos inne i matbutiken här i centrum!

Efter att ha sovit ut riktigt ordentligt har vi nu ätit lite engelsk frukost med stekt korv, vita bönor, nybakt bröd, stekta champinjoner och cocktailtomater samt den obligatoriska äggröran. Extremt mätt skall jag nu ta mig an att vika tvätt, sedan får vi helt enkelt se vad den här lediga dagen har att erbjuda!

I detta huset, i trappuppgången bredvid tobaksaffären, bor vi :)


Vardagslunk och glass i frigolitkub

Tisdagkväll och inget särskilt alls har hänt idag. En dag som vilken annan här i San Sebastian har gått förbi och vi kan lugnt konstatera att vi hittat in i vardagslunken här nu. För att pigga upp en annars rätt så trist tisdagskväll blir det snart lyxglass i sängen. Jo, jo. Den lokala delikatessbutiken bjuder glass förpackad i en frigolitkub och som brukar vara en riktig höjdare. Jag skriver brukar för den här sorten har vi inte provat än, det blir premiär nu ikväll, men smaka på orden "Siciliansk citronsorbet". Vit som snö och gissningsvis lika söt som syrlig. En glassort helt i min smak skulle jag tro! Plötsligt känns tisdagskvällen lite roligare, lite mer italiensk också ;)


Eftersuktningar från 4 oktober

4 oktober utspelade sig alltså det komersiella jippot kanelbullensdag, utifall att någon skulle ha missat det. Och nej, det här är ingen protest mot dagen som jag bloggar om nu. Utan jag bara krasst konstaterar att det har byggts upp rejäla eftersuktningar av kanelbullar sedan i tisdags och därför var jag tvungen att baka några snäckor igår. Ja, bara tvungen helt enkelt. Så tvungen att jag fick gå ner och handla kanel, socker och smör som inte fanns i tillräckliga mängder hemma.

 

2 timmar, 25 färdiga bullar varav 3 i magen senare så kunde jag nöjt städa av köket och konstatera att jag nu har 22 kanelbullar i frysen som säkerligen kommer att ligga där till nästa sommar. Det är nackdelen med eftersuktningar av saker och ting. Man hypar så mycket att när man väl ätit några få eller fått tag på det där man bara måste ha, så är det inte så gott eller spännande längre.

 

Undra om jag ändå inte kan lura på Vasse en bulle eller två till jobbet...sekreterarna där är mycket för sötsaker har jag hört ;)


Bolognesen som kom av sig

Söndagen skulle bli den ultimata slappardagen här hemma. Tanken var att vi skulle gå runt och sniffa på en ragu bolognese som skulle få småputtra några timmar och fylla lägenheten med italiensk kärlek, men så blev det inte. Man skulle kunna säga att bolognesen kom av sig lite. Igår när vi var och handlade så fick vi nämligen köpt allt till dagens middag förrutom pancetta och selleri. I morse gick Vasse ner för att handla det som saknades, MEN. Ve och fasa, det fanns ingen selleri att få tag på någonstans!

Buttra och nedstämda bestämde vi oss för att laga en annan pastafavorit här i huset för att ändå rädda upp situationen. Jag tog en långpromenad i det fina vädret och stannade på hemvägen till i den enda lilla butik som har öppet här på söndagar men då fanns det såklart inga champinjoner eller gorgonzola. Suck. Snuvade på bolognesen och den italienska kärleken har vi nu i ren protest och något trotsigt bestämt oss för att det får bli nåt tacosjox till middag idag. Igen. För det var helt enkelt det vi hade hemma.

Dagens positiva är i alla fall att vi fått handlat hem riktigt bra pastasorter. Såna där fina, frasiga påsar med mjölig kvalitetspasta som man kan få lite gåshud av när man stöter på. Nästa gång skall inget få stoppa vår bolognesefrossa!

Ja, ni ser ju själva hur glad man blir av sån här tjusig pasta :)


Matrjosjka, lite som ett klonat kinderägg!

Den här fina, lilla, ryska trädockan som traditionellt kallas Matrjosjka fick åka med hem i mannens resväska. Jag hade faktiskt bett honom köpa med en sån här docka om han såg någon för jag tycker de är så fina! Och mycket mer ryskt blir det liksom inte heller.


Är dock väldigt glad att han sansade sig och inte köpte den första dockan som han pekade på i butiken han var inne i. För det visade sig att just den dockan kostade 900 euro!! Gulp. Jag vet inte vad denna dockan kostade, men jag tror inte att den låg i klass med en resa tur och retur till Ryssland i alla fall!

När man öppnar dockan så gömmer sig där en docka till! Och en till....och en till....lite som ett klonat kinderägg fullt med överraskningar!

Dockparad! 8 små dockor rymdes innuti. Det syns inte så bra på bilden men när man kommer ner till den nästminsta i raden så har den söta lilla dockan plötsligt bytts ut till en utklädd pingvin. Det är sant! Inget sött, målat dockansikte där längre...


Rysslandsturisten är välkommen hem!

Hörrni, äntligen fredag va? Fy bubblan vad gött. Idag kommer dessutom Vasse hem från sin Rysslandsresa och det ser jag väldigt mycket fram emot. Nog för att någon dag för sig själv kan vara trevligt emellanåt, men en hel vecka räcker och blir över tycker jag. Ikväll skall vi bara kramas, äta och dricka gott och så vill jag höra roliga reseberättelser från veckan i öst. Hepp!

 

Dags att bege sig mot jobbet som kallar på en trött och helgsugen koordinator. Bilden är för övrigt tagen igår när jag åt lunch vid bryggorna i hamnen. Vi har relativt varmt här fortfarande så att man klarar sig med bara en kofta och då försöker jag äta utomhus, men igår kom regnet som vi väntat på så länge. Med dunder och brak dessutom!

 

Grattis också fina pappa hemma i Göteborg som fyller år idag! Jag ringer dig ikväll. Puss!


Precis som vid utsläppning av kor på grönbete

Det har med att gå på dagis, ehm förskola heter det visst numera, verkar vara seriösa grejer här i Spanien. Vårt kontor ligger nämligen mitt emot en större förskola och varje eftermiddag spelas ett skådespel utan dess like upp utanför fönstren. Det är hämtning på förskolan kl.16 och det är inget som inte undgår precis hela gatan.

Jisses, vad folk! Har funderat ett par gånger på vad det är som händer utanför när jag ser den stora folkmassan röra sig mot grindarna och ljudet av upphetsade föräldrar studsar mellan byggnaderna. Nu har jag efter några veckor förstått vad det är som står på. Det är helt enkelt bara hämtning på förskolan. En hämtning som dock liknar event i stil med utsläppning av kor på grönbete eller å det varmaste mottagandet på en flygplats av någon som varit ute och rest mycket länge.

Där är mammor, pappor, morföräldrar och syskon som hänger runt en vagn och nyfiket sträcker på sina nackar för att se in genom grindarna. När grindarna äntligen öppnas och förskolepersonalen kommer gåendes med en liten en i handen så rör sig hela skocken av de små grupper närmare grindarna. Den skock vars barn nu kommer ut genom grindarna vinkar, tjoar, grimaserar och springer allesammans fram till det lilla barnet. Helst skall det gullas och hissas upp i luften också innan skocken så kan avlägna sig från förskolan. Och sedan kommer nästa barn ut...hehe, ja ett skådespel är vad det är!

Det hela är ju väldigt gulligt kan jag visserligen tycka, men seriös varje eftermiddag?!? Första gångerna jag såg detta var jag övertygad om att det var nåt speciellt som hände på förskolan, typ första dagen efter sommaren eller nån uppvisning av nåt slag. Men nej då. Det är bara så man hämtar barn på förskolan här tydligen :)

Försökte ta en bild av spektaklet lite halvnonchalant när jag gick förbi förskolan i eftermiddags, så den blev väl inte jättebra, men ni ser ju i alla fall hur mycket folk det är!


Operation "Frukost-man-tager-vad-man-haver"

Eftersom kylskåpet i morse ekade förfärande tomt på frukostattiraljer blev det till att vässa geniknölarna för att uppbringa något som kunde anses som en godkänd frukost. Visserligen fanns ju alternativet att direkt klä på sig, ta hissen ner åtta våningar och sedan kila över till bageriet...men riktigt så sugen var jag inte på färskbakad baguette i morse. Inte heller på att lämna pyjamasen för att hoppa i arbetskläder en hel timme innan jag faktiskt behövde. Därmed bestod morgonen av operation "Frukost-man-tager-vad-man-haver" och resultatet av operationen blev som följande:



Omelett på två stora ägg, skivad rökt skinka, crème fraiche (eller spaniens variant av den vita krämigheten) och lite hackad gräslök. Serverat tillsammans med detta framför Aktuellt på SVT-Play tycker jag att det blev en riktig toppenfrukost!

Tja, kanske till och med kan bli lite frukostinspiration till någon där ute?


På lakritsfronten...

Åh, Lakrits- och Citronpolly låter verkligen som nåt för mig. Kan man lägga in en beställning på det redan nu inför det kommande Sverigebesöket måntro? Det är ju annars inte ofta som det kommer något nytt intressant på lakritsfronten i Godislandet Sverige får jag säga, men detta, detta låter ju som fina grejer! Och lakritsfronten här i Spanien skall vi inte ens prata om...buhu, det är hårt att vara utlandssvensk lakritsälskare!

(Bild lånad från nätet)


Morgonstund har guld i mun

Eller kanske inte? Visst är det lustigt att man alltid är lika trött när man vaknar oavsett när man vaknar i princip? Jag kan villigt erkänna att det inte är särskilt synd om mig som går upp runt halv nio på morgonen, eftersom jag börjar jobba först klockan tio, men tro för den sakens skulle inte att jag är pigg när jag vaknar! No, no. Trött som få sträcker jag ut mig i sängen, gnuggar mig i ögonen, jäspar och sedan stiger jag upp och öppnar jag fönstret för att känna på morgondoften och temperaturen ute.

Idag välkomnade solen mig i fönstret, så som den gjort oavbrutet i två veckors tid nu....och då vaknar man till så där underbart och kan inte sluta le :)


Måndagstristess

Dagen har inte bjudit på något särskilt överraskande, nej det känns mest som en vanlig måndag nu när man kommit in i jobbrutiner och annat igen. Grymt skönt att komma hem efter spanskan och ha maten färdiglagad (läs rester från gårdagen) i all fall. Färsbiffarna med tzatziki och grönsker i ung blev toppengott, så det äter jag gärna igen idag :)

Troligtvis kan bara nyaste avsnittet av Hollywoodfruarna pigga upp i måndagstristessen här hemma. Ja, det eller också att Vasse ringer! Har bara pratat med honom en gång sedan han åkte...

Något man kan roa sig med dock är att fundera över hur ljuvligt det hade varit att sitta ute på balkongen som vi inte har denna ljumna måndagkväll. Som förövrigt verkar bli den sista ljumna kvällen på länge, för nu sägs det att vädret skall vända och bli till det sämre igen.

Ja, hade vi då haft en balkong så kanske det skulle sett ut ungefär så här ;)

Fotona är nämligen tagna på min kompis Angelas balkong/terass igår. Hon bor bara ett stenkast ifrån oss och dessutom också på åttonde våningen!


Hallon, hallon, hallon med mjölk till

Söndagen börjar bra med färska hallon och mjölk framför datorn iklädd nattlinne och mannens kofta som låg och skräpade på en stol i vardagsrummet. Finns det förresten nåt godare än färska hallon och mjölk?!? Skulle väl möjligtvis vara färska blåbär och mjölk då. Det skulle bli en tuff match dem emellan i ett smakprov!

 

Gårdagen blev ungefär som planerad. Tog en tur på stan och strosade i butiker, för att sedan slå mig ner på stranden en stund. 30 gradig värme var dock inte att leka med och lätt utmattad från solen promenerade jag sedan hem tidig eftermiddag. Tog en tur genom mataffären för att fylla upp kylen och sedan blev det bok- och seriemarathon i soffan resten av kvällen. Fasligt skönt. Det blev till och med en powernap en halvtimme innan kl.19! Mycket olikt mig, men gissar att det förmodligen behövdes. Det tar på krafterna att vara gräsänka ;) Jo, jo.

 

Fick förresten pratat lite kort med Vasse via skype igår. Han ringde vid 23.00 tiden, när klockan var 01.00 där och det kändes skönt att se och höra honom igen. Töntigt att man kan sakna varandra så efter bara två dygn, men det är väl baksidan/framsidan av att alltid vara tillsammans, så som vi är här. Hur som helst var allt bra och han svalt inte ;) De hade ätit biff stroganoff två gånger redan och den skulle tydligen vara himmelskt god, så det kommer han att få laga när han kommer hem! De hade också hunnit med lite turistande på stan och i mon vankas registrering och annat inför konferensen som startar på måndag. St Petersburg skall tydligen vara riktigt vackert. Kul. Ångrar inte alls att jag inte åkte med nu liksom! Grr...ja,ja....en annan gång :)

 

Nu skall jag ta mig för morgondagens spanskaläxa och sedan får vi se vad dagen bjuder på. Fetaostfyllda köttfärsbiffar med tzatziki och grönsaksblandning i ugn är jag dock alldeles säker på att det kommer bjudas.


Frukost för en

Godmorgon!

 

Nu vankas frukost för en vid köksbordet. Äggröra, toast, en kopp Earl Grey, mango och grapefrukt får kicka igång den här lördagen. På schemat idag står just ingenting. Åh, underbart!

 

Tvättar visserligen sängkläderna just nu så dem lär jag väl hänga upp sen, men i övrigt är dagen blank som vitaste snö. Kan hända att jag möter upp min kompis Angela senare, tar en tur på stan eller går ner till stranden. Vi får se. En härlig lördag är det oavsett!


RSS 2.0