Finbesök i stan idag

Idag får vi finbesök i stan. Inte vi personligen kanske, men Barcelona FC kommer till stan! De skall spela mot "vårt lag" Real Sociedad i den spanska ligan ikväll kl. 20. Det har varit ett himla tjöt om detta i den lokala tidiningen, som jag läser eller ja....försöker läsa, hela veckan. Biljetterna sålde slut nästan omgående då detta anses vara den viktigaste matchen för säsongen. I tidningen har de pratat varje dag om hur de (Real Sociedad) faktiskt skulle kunna slå Barca om de bara spelar si eller så. Ja, ikväll får vi alltså se hur det går! Vi har inte köpt biljetter. Har hört att de inte var billiga! Men kan hända att vi antingen går ner och ser macthen i nån bar eller också letar upp den på nätet. På tv visar de nämligen en annan match ifrån La Liga. Misstänker att staden kommer liva upp som bara den idag inför denna viktiga match. Vi bor ca 500m ifrån arenan och varje gång det är match där så vallfärdar folk förbi här nere på vår gata och barerna hela vägen bort till arenan är fulla till bristningsgränsen. Egentligen så tycker jag att Barca är ett föträffligt roligt lag att titta på och brukar väl heja på dem, men då de möter laget från vår stad idag så får jag nog hålla på dem istället!

Nu skall jag försöka ta mig ut och jogga lite innan vi lagar frukost här. Mannen sover fortfarande då han suttit uppe i natt och kollat på draften i amerikansk fotboll. Ha en fin Valborgsmässoafton!


Real Sociedads klubbemblem med initialerna SS som står för San Sebastian



Fredagsmys här

Fredagsmys!! Bara mannen som saknas. Pratade med honom i telefon nyss och han skulle packa ihop sig och bege sig hemåt sa han. Bra det. Man får hålla koll på de där vetenskapsmännen. Rätt var det är så är de uppslukade av något mycket viktigt problem och glömmer tid, rum och fru ;) Nu skall vi snart fira helg här hemma och imon är det faktiskt hela 6 månader sedan vi sa ja till varandra i den där fina, vitkalkade kyrkan på toppen. Fantastiskt. Tänkte på den fina dagen vi hade den 30 oktober, både en och två gånger idag när jag följde på det brittiska kungabröllopet. Tänk att man är så lyckligt lottad som har hittat en så fin man att älska! Underbart.


Royalist javisst!!

Eller ja, kanske inte....jag försöker i alla fall se spektaklet i London men det blev tvärnit direkt imorse när jag i gryningen suddade min ögon för att se SVT:s livesändningar från Gomorronsoffan på datorn. Tydligen kan man inte se dessa utomlands på grund av rättighetsproblem...bläääähhh. När vi bodde i USA gick det utmärkt att se det svenska kronprinsparet gifta sig, men nu är det väl så att SVT köper in bilderna från England och därför kan man inte se det här i Spanien. BBC:s live sändningar får det bli istället om de nu funkar....men det tror jag. Än så länge är det bara massa inspelat material, men jag tror att det kommer live sedan när det börjar hända saker i London. De ligger ju en timme "efter" svensk och spanskt tid också. Här äts det i alla fall croissant med creme cheese och marmelader och dricks åtskilliga koppar te. Tror det kommer gå åt några liter idag. Tur att man inte har nåt jobb att gå till ;)


Här är de trolovade. Hon är ju grymt vacker och elegant. När det gäller honom
så tycker jag däremot att det finns övrigt att önska. Men så är han ju också prins...

Middag på rumänskt vis

Igår lagades det middag på rumänskt vis. Jag har en favoritsoppa som vi alltid brukar få smaka när vi hälsar på Vasses mamma, som heter Supa de Perisoare, och den har jag varit sugen på ett tag nu. Det är princip en soppa med hackade rotfrukter och risfyllda köttbullar i antingen klar buljong eller med tomat i. Vi gjorde en variant med tomat i och det blev jättegott! Första gången jag lagar rumänskt...hehe....Dock hade jag köpt kålrot istället för rotselleri som det skulle vara så Vasse tyckte att det smakade lite annorlunda mot originalet...men, men...Det enda som saknades var créme fraischen som man klickar i vid servering. Nedrans spanjorer som inte äter créme fraische! Vi gjorde en jättestor sats i alla fall så det blir soppa till middag idag med. Smarrigt värre!

För morgondagen så planerar jag att sitta klistrad vid datorn för att se det engelska kungabröllopet. Det är ju bara så sjukt spännande att se hur bruden ser ut och så tror jag att det kommer vara otroligt vackert överlag. Hoppas de slipper regn i London imon. Alltid roligt att se vad alla andra kungligheter och diverse gäster ha på sig med. Kanske lite töntigt intresse detta, men åååh så kul :) Jag skall se varje minut och planerar äta en lååång frukost som troligtvis kommer att övergå i en lunch så småningom. Härligt sätt att fira Valborgshelg på tycker jag.


Här har ni den goda soppan!

H&M i mitt hjärta

Igår hade jag bara en sån härlig dag. Började med frukosten i sängen som jag skrev ett inlägg om här på bloggen. Sedan kom solen fram på eftermiddagen och jag gick ner på stan en stund. Gick till Sephora och köpte en nagelfil i glas, som jag tycker är de absolut bästa! Dels för att de är så lätta att göra rent efteråt, men också för att jag har smått fobi med de där varienterna i sandpapper. Ryser i hela kroppen när jag tänker på dem. Har haft en nagelfil i glas innan, men den försvann mystiskt. Så nu är jag väldigt glad över att ha hittat en ny!

Efter det blev det en tur in på Pimkie där jag provade några klänningar, men inget som kändes fantastiskt bra. Så då fick det bli ett besök till min ständiga trotjänare som alltid levererar: H&M. Det är lustigt att jag alltid hamnar där. Vi har en hel del andra trevliga butiker här i San Sebastian där det finns mycket fint och prisvärt med. Men det är mer själva grejen att på H&M kan jag gå in och ALLTID hitta något som jag verkligen vill ha. Har ju jobbat på H&M innan också så man kanske har blivit lite skadad, fast jag var ju ett stort fan av kedjan innan jag började jobba där också. H&M i mitt hjärta helt enkelt och tack för att vi har en butik här. För vi har faktiskt bara en.

Gårdagens inköp fick bli min påskpresent ifrån mamma och pappa som hade varit så snälla och skickat ett elektroniskt påskägg rakt in på mitt konto i helgen ;). Blev sjukt nöjd med långklänningen, solbrillorna, tygskorna och det nya rouget som inhandlades. Tack, tack.









Godmorgon Fru Sömntuta

Idag var jag bara så sjukt trött när Vasses väckarklocka på mobilen ringde så jag kände att det fanns inte en chans att jag skulle orka ta mig upp. Helt slut i varenda muskel kändes det som. Slö. Lealös. Vasse kände det nog på sig också och frågade om jag ville sova vidare. Och JA det ville jag. Han fick äta frukost själv i köket innan han gick. Sen sussade jag sött till kl. 10!! Herregud vad skönt det var. Går annars alltid upp med Vasse på morgonen för jag tycker det är så mysigt att äta frukost tillsammans och så kommer man upp i vettig tid.

Misstänker att min kroniska trötthet i morse berodde på mitt galna träningspass igår kväll. Körde att program från BODYROCK.tv som hette "Tight Cheeks Workout" som var sjukt jobbigt får lår, rumpa och bål. När det var slut så gav jag mig ut på en liten löprunda som avslutning och när jag vände hemåt så kändes benen som tunga stockar jag drog efter mig. Riktigt tufft, men samtidigt så skönt! Ibland känner man bara för att pusha på och köra järnet helt enkelt. BODYROCK.tv är förövrigt den där sajten som jag pratat om innan som Vasse hittade och har tränat efter ett tag nu. Den är inte dum alltså. Det är sjukt vältränad kvinna som lägger upp en "Workout" om dagen med instruktioner och videofilmer där man ser henne köra passet. Massa bra tränings- och kostråd, forum m.m. Kolla in den om ni är sugna på lite effektiv hemmaträning!

Nu sitter jag i alla fall i sängen och njuter av en stor frukostbricka. Så ljuvligt! Älskar goda frukostar! Har faktiskt ett talesätt som lyder: Frukost är den bästa måltiden på dagen, efter lunch och middag :)

Ha en fin dag!


Frukostbrickan på behändigt avstånd från datorn :)


Nyvaken




Tack, tack för de fina presenterna

Måste visa vilka fina presenter vi fick av våra gäster när de var här. Några saker hade vi beställt, men några överraskningar lurade också i resväskorna hos våra besökare. Glömde såklart att ta kort på allt fint, men vi blev i alla fall jätteglada för allt. Snälla bröderna B. W. hade med sig Gustavskorv från Falun, som vi tycker så mycket om, och två tuber med tomatpasta på tub, som inte finns att få tag på här. Förrutom snus till Vasse då :) Fina Syster S hade en ask med lyxiga Macarons med från Paris och även hon en stock snus som hennes sambo fraktat till Paris för Vasses skull. Tyvärr hade Macaronsen smashats lite i resväskan och sedan lyckades jag tappa ut dem ur kylskåpet också så att de smashades lite till....men de var jättegoda ändå :) Linda hade med bearnaisesås som vi hade beställt, 6 påsar med tacokrydda och tre fina påskägg till oss utländssvenskar fyllda med godis och nötter. Sedan hade hon också med en förtidig födelsedagspresent till mig som bestod av ett läckert strandpicknickset som jag och Vasse kan ha på våra dater på stranden här. En jättefin present tyckte jag och som dessutom var något vi verkligen behövde. Tänk vilka fina vänner vi har som gör sig sånt besvär för oss. Tack, tack än en gång.


Två kylväskor i bra storlek, kylklampar, påskiga servetter och snygga plastbestick
gömde sig i paketet.


Och den här fina strandväskan!


Här skall ätas tacos vill jag lova.

Min man har räddat internet!!!

Helt fantastastikt! Jag behöver inte längre känna mig fastkedjad till strandstolen i lilla rummet för att kunna utnjyttna denna idag livsviktiga tjänst som vi kallar internet :D. Ikväll fick mannen nog av att ha mig i det lilla rummet medan han själv satt med sin laptop i sängen. Därför gjorde han en gång för alla slag i saken med att försöka fixa mitt internetproblem. Av någon anledning kunde jag inte ansluta till nätet trådlöst utan har behövt använda kabel hela tiden. Mycket irrriterande. Trodde först att det var nåt fel med datorn och dess inställningar. Det har ju funkat bra för Vasse, men han kör ju visserligen Linux. Sen när Syster S kom, som kör Windows 7, så funkade det hur bra som helst för henne direkt också. Grr...så varför funkade det inte med mitt Windows Vista?

Jag har läst hela hjälpguiden på datorn. Testat mig fram massa gånger med diverse rutor som jag inte har en aning om vad de betyder. Ringt pappa it-tekniker i Sverige och till och med ringt spansk supporttelefon utan att knappt kunna göra mig förståd, men allt förgäves. Utan resultat. Men när världens bästa man bestämmer sig för att lösa problemet, då levererar han! Tydligen var allt som behövdes att uppdatera drivrutinen (tror jag det var) som var från 2004 till en nyare version och vips så funkade det. Underbart! Oj, vad här skall internetas runt i hela lägenheten i mon eftermiddag. En stund i soffan, en stund i köket, liggandes i sängen och ja, vem vet kanske till och med klickar runt lite på dass ;)

Tack igen bästa, tekniska mannen som fixar allt sånt har tjafs som jag starkt ogillar. Du gör min dag. Nästan varje dag till och med.


Här har vi honom, interneträddaren, i sin strandoutfit för året :)


Bonito tonfisk

Mataffärerna hade stängt idag (igen) när vi i morse skulle gå ut för att fylla upp kylen. Hm, de verkar ha lite annorlunda öppettider här över påsken, jämfört med hemma. I alla fall hade de stängt i torsdags och fredags, sedan öppet lördag, söndag och nu stängt måndag på annan dagen. Knepigt. Vi lyckades i alla fall hitta en liten kvartersaffär som var öppen och fick handlat lite grann. Det blev äggröra till frukost och snart tänkte vi göra tonfiskbaguetter till lunch/middag. Allt bara för att vi hade gräslök kvar i kylen ifrån förra omgången äggröra som avnjöts i helgen. Det blir ofta så tycker jag att en speciell ingrediens inspirerar oss till val av måltid. Sedan tycker vi väl både också att det är så himla tråkigt att slänga mat, så ofta försöker vi laga mat utefter vad vi har hemma och kompletterar sedan med det som saknas. Både roligt och en liten utmaning tycker jag! Tog även med mig detta beteende hem till mina föräldrar när jag bodde hemma hos dem i höstas/vintras och lagade den mesta av maten. Det blev några härliga kombinationer till middag emellanåt och de blev förvånade att jag nästan lyckades tömma deras frys när jag bodde där. Jag tycker annars att de är rätt bra på att handla frysen full och sedan slutar det med att de slänger mat som blivit liggandes bara...

Nu är det nog dags att fixa lunchen/middagen. Kurrar i magen. Tonfisken vi köper här är inte vilken tonfisk som helst. Det är Bonito!! Världens godaste typ av tonfisk tycker jag. Stora, fina, fasta bitar inlagda i olivolja som smakar ljuvligt gott tillsammans med hackad gräslök, en klick majonäs och cremé fraische på nybakt baguette med skivad paprika emellan. Mums! Vi blev invigda i Bonito-tonfisk när vi bodde i Florida för våra grannar hade bott i Portugal innan och ätit Bonito-tonfisk där. De sa till oss att när ni väl ätit Bonito-tonfisk, så smakar vanlig tonfisk på burk inte gott längre. Och de visste vad de pratade om. Nu känner jag att jag blev så hungrig av allt detta matprat att jag måste gå ut och förbereda dessa mumsiga mackor bums!

Imon är det vardag igen och mannen skall gå till jobbet. Själv tänkte jag försöka köra ett hårt träningspass innan jag skall besöka en språkskola som ligger tvärs över gatan. Kanske blir det en intensivkurs i spanska i juni om den verkar bra och jag får ett vettigt pris :)


En bild på mor och far från Florida förra året. Hade svårt att hitta en bild på dem
tillsammans här på datorn, så det fick bli denna =D.



Bildregn från påskhelgen

Nu känns det väldigt tyst och tomt här i lägenheten när det bara är vi två kvar :( Vi tar igen oss lite framför varsin dator och tänker på vilken underbar helg och vilket fantastiskt trevligt första besök vi har haft här i San Sebastian. Nu är det bara för nästa gäng att komma ner, för vi vill ha besök ofta och länge! ;) Snart blir det nog en film i sängen. Skönt att vila upp sig lite efter en så händelserik helg. Här kommer ett bildregn:











































Fullt upp och sååå trevligt :)

Hinner inte riktigt med att blogg nu när vi har så trevligt besök här, men vi har det i alla fall supertrevligt. Vädret har väl varit lite blandat, men första dagen fick vi i alla fall rejält med sol så att det räckte och blev över för vissa utav oss ;) Vi har promenerat mycket, suttit ner på diverse pintxosbarer för proviant, åkt med bergbana upp till toppen av ett berg för att beundra utsikten och besök en sideria. Som vanligt kretsar det mesta runt mat och dryck och vi päser och jäser som aldrig förr :) Ikväll är det sista kvällen och under morgondagen kommer gästerna åka hem under olika typer på dagen. Ikväll skall vi göra hemmalagade hamburgare nu när mataffärerna äntligen har öppnat igen. Nästan allt förrutom barer och restauranger har nämligen var stängt nu under skärtorsdagen och långfredagen. Lite tråkigt...men idag har vi gjort några butiker åtminstone så lite shopping har det ändå blivit för dem.

Jag lägger in lite fler bilder imon kväll, men här kommer en fin från gårdagens tur upp på berget med hela gänget:








Välkommen, välkommen hit

Säger vi till fyra härliga, resfebersjuka själar som anländer till San Sebastian i eftermiddag och kväll!! Mer besök väntas alltså idag och det är bara roligt! Vaknade hur enkelt som helst i morse när Vasse skulle gå till jobbet bara för att jag visste att vi väntade fler besökare idag. Nu har jag hunnit med att fixa mannen en matlåda, ätit frukost, satt i gång en maskin tvätt, bäddat sängen och börjat plocka bland saker och ting. Nu skall vi bara gå och handla x2 och sedan köra ett varv med dammsugan och svisch har vår rymliga lägenhet förvandlats till ett mysigt pensionat :) I bakgrunden spelar nu en bland cd som jag laddat min ipod med. Cd:n är från Hemsedalsresan som vi gjorde år 2006, goa minnen till dessa låtar!!

Igår hängde vi i soffan och såg några avsnitt av Modern Family, denna underbara serie, efter att vi smällt i oss en riktigt god middag. Jag och Syster S var sugna på greksallad, men vi var i två olika mataffärer utan att hitta fetaost, så det fick bli en sallad med mini mozarelllabollar istället. Vasse ville som vanligt ha kött, så han åt entrecotte och vi slog till på oxfilé. Mm...den bara smälte i munnen! Som pappa brukar säga när han har det riktigt bra: "Må detta vara den sämsta dagen i våra liv" Så kände vi igår när vi åt middag :)

Jag får se om jag hinner med att uppdatera bloggen mellan påskhelgens aktiviteter. Vädret verkar trots allt skärpa till sig lite, så räkna med att vi kommer hålla till på stranden. Imon kväll har vi också bestämt att vi skall ta med hela gänget till en Sideria utanför stan. I övrigt är det inte så mycket planerat....faktiskt....när det gäller mig ;) Vi tar det som det kommer. Hoppas ni får en gör gó påskhelg, för det skall vi ha. Så det så. Hasta luego!!




Gårdagens middag. Min man kan det här med kött va...:)


Myspys i soffan


Riktig fullmåne över San Sebastian igår...




Ljuva dagar

Nu har jag syster S här på besök och då finns det inte så mycket tid till att blogga...Vi har haft det riktigt trevligt sedan hon kom i söndags eftermiddag. Vi har promenerat mycket, ätit glass, legat på stranden, tittat på kort, druckit vin m.m. Supermysigt med lite kvalitetstid tillsammans. Nu har vi precis ätit frukost och snart skall vi gå ut på stan en sväng. Tänkte strosa runt lite i Gros och titta i butiker, inhandla sprit, kolla in surfboysen på stranden och sedan blir det pannkakor till lunch. Planen är att lägga sig på stranden i eftermiddag om vädret beter sig ungefär på samma sätt idag som igår. Igår kväll hade vi 21 grader kl. 21.30!! Helt sjukt härligt. Vi tog en lång kvällspromenad längs med vattnet i bara linne och tunn kofta och han precis se det sista av solnedgången. Vackert. Imon eftermiddag/kväll kommer resten av påsksällskapet. Sweet!!


Vasse blev väldigt glad för en stock snus som gömde sig i Syster S resväska


Fina Syster S


På stranpromenaden. Gillar min hållning...hehe...skyller på att Syster S är
så kort så jag tror jag försöker komma ner till hennes nivå.


Stiliga mannen var också med på promenix, såklart.


En fin kväll vid la Concha


Vid MiraMar


Idag vankas besök!

Tjohoo!! Idag kommer vårt första besök hit till San Sebastian och det är inte vilket besök som helst! Syster S kommer i eftermiddag!! Lite överexalterad här...;)....me det skall bli så underbart roligt att få spendera en vecka tillsammans. Vid fem tiden räknar vi med att ha henne här. Innan dess skall vi ta några timmar på stranden, vädret är superfint idag, och så skall vi städa badrummen och laga mat. Jag har planerat Ceasarsallad som välkomstmiddag :)

Igår blev det en tur ner till Gros, där favorit spritbutiken ligger. Vasse köpte kvalitets tonic och bjöd senare på riktigt smarriga G&T, som han har fått totalt dille på sedan vi flyttade hit. Vi promenerade ner till Zorriola stranden i Gros ooch stod där och njöt ett tag medan vi spanande in surfarna. Sedan blev det en glass i solen på en bänk på Boulevarden, hem och softa lite och sedan gick vi och handlade mat, öl, vin och andra förnödigheter. Skönt att få med lite bärhjälp till mataffären, annars är det alltid jag som kånkar tungt. Så gårdagen vart en riktigt härlig dag får jag säga. Vasse ville ha kött till lunch/middag, hans "vanliga helgcravings", så det fick det bli. Sedan var det bara att invänta årets fotbollsmatch på tv, El Clássico.

Måste verkligen bli bättre på att ta med systemkameran ut, för min lilla kamera som jag oftast använder tar faktiskt rätt kassa bilder....ledsen för bildkvalitén alltså.


A la Playa


Det var mycket vågor på stranden igår...


Lite kyligt i vinden igår tyckte jag så jag tog en tunn jacka på


En surfare på väg ner till havet. Så roligt när man ser dem gå runt på gatan
med torrdräkt och bräda mitt bland folk...:)


I glassäffaren. Vasse är nöjd över att ha lyckats beställa en kula i varje rån med
två smaker i.






Boulevarden


Min duktiga bärhjälp




15 april är en speciell dag

Idag är sista dagen att söka till universitet/högskola. Ett datum som alltid känns lite speciellt tycker jag oavsett om man skall söka eller inte. Hm, kanske skall slänga i väg en spontanansökan ändå i fall i fall...;)...Vad är det för fel på mig som verkligen gillar att plugga? Tycker det är så fantastisk roligt att få lära sig nya saker. Har sneglat bara lite på GU:s kursprogram på avancerad nivå för hösten och både Strategisk/operativ ekonomistyrning samt Management i tillväxtbolag låter som roliga magister kurser tycker jag.

Otroligt hur snabbt man hinner glömma den där ångesten över kursböcker som man ligger efter med, PM som skall lämnas in, grupparbeten from hell och bara tänker på hur roligt det är att plugga! Ja,ja...nu bor jag i Spanien så det är inte så troligt att det blir nåt mer plugg på Handels för min del, men drömma kan man alltid ;). Idag är det också exakt en månad kvar tills min födelsedag. Inte vilken födelsedag som helst heller, the big 25 is coming up! Känner mig väldigt nöjd över att få fira den stora dagen i Paris också. Skall bli underbart. Ikväll skall jag och mannen gå på date tillsammans. På hans initiativ skall vi ses kl. 19.30 vid MiraMar, som ligger vid strandpromenaden. Får se vad kvällen har att erbjuda...Nu blir det en löprunda för mig och sedan en kaffe med Lia, den grekiska tjejen, i eftermiddag.

Trevlig helg på er!

P.s Kroketterna som jag lagade igår blev jättegoda. D.s


Här puttras det på i olja för att få dem vackert gyllenbruna...


Så här fina blev las croquetas :)

Har du funderat på att undervisa i engelska?!?

Idag har jag tagit mig en rejäl promenad....i stövlar, jeans och trenchcoat alltså. Sommarvädret vi hade förra veckan har bytts ut till mer "traditionellt vårväder" och eftersom jag skulle gå på "en intervju", hm...blev mycket citattecken i denna meningen..., så valde jag lite mer proper outfit för dagen. Intervjun var på ett rekryteringsföretag som TalentHouse samarbetar med och där fick jag träffa en kvinna som hetter Cristina González Pellegrini, vilket jag tycker låter som en fantastiskt vackert spanskt namn förövrigt. Cristina visade sig vara en mycket trevlig kvinna som kände till Gothia Cup i Göteborg och vars barn lärde sig engelska av två svenska kvinnor som startat en språkskola 20 km ifrån San Sebastian. När det gällde mig och min "karriär"...oops, där kom ett citattecken till, här i Spanien så hade hon kanske inte så mycket upplyftande att komma med dock. Även hon konstaterade att det nog skulle bli svårt att hitta ett kvalificerat arbete som har med min universitetsutbildning att göra när jag inte kan spanska. Hon sa att hade jag bara kunnat språket så hade det funnits en hel del jobb som jag hade kunnat söka och som passar min utbildning. Alltid trevligt att höra att det finns jobb för ekonomer med den turen att bemästra spanska i alla fall. Men helt kört är det kanske ändå inte. Hon skulle höra sig för med Fomento, som är den statliga organisationen som startat TalentHouse här, om det fanns något för mig att göra på någon av stadens forskningscenter. Kanske en deltidstjänst eller liknande som administratör av forskningprojekten eller nåt sånt. På forskningscentren talar de nästan alltid engelska nämligen. Så är det på Vasses center också. Så ja, vi får väl se då om det kan finnas nåt där.

Annars frågade hon om jag hade funderat på att undervisa i engelska?! What?! Hon tyckte att jag pratade perfekt engelska (öh?) och hade ett jättebra uttal, så varför inte? Tack. Smicker är alltid välkommet, men nej jag har inte funderat på att lära spanjorerna engelska. På väg till intervjun svängde jag in om arbetsförmedligen och fick fixat med deras papper också. Gött. Träffade dessutom en grekisk tjej som vi träffade på visningen av lägenheterna i TalenHouse när jag var på väg till intervjun. Hon letar också efter jobb och hade visst haft tiden innan mig. Hon verkar var trevlig och vi bytte nummer för att kunna ta en fika en dag. Kvinnan på rekryteringsföretaget sa att jag och den grekiska tjejen var de första som hon fått i uppdrag att hjälpa hitta jobb åt som inte kan spanska. Jaha, då var man försökskanin också då :).

Ikväll skall jag laga kroketter för första gången i mitt liv. Skall bli mycket intressant. Kroketter är mycket populära bland pintxosen här och är fyllda med allt möjligt. Mina skall bestå av överblivet kokt ris, riven ost, champinjoner, lök, ägg och hackad persilja. Till det serveras serranoskinka och baskisk cider.


Om jag har tur så kommer kroketterna att se ut som nåt i den här stilen...

Café Latte i solen

Blev himla sugen på en god latte i förmiddags och solen sken så jag kände att det var dags att röra sig ut ur lägenheten. Vi provade ett nytt kaffeställe i helgen där man kan få riktiga café latte med skummad mjölk så det var en sådan jag hade sug efter. Jag kan egentligen klara mig utan kaffe. Inga problem, men det är ju så gott med en välskummad kopp ibland. Hemma hos mina föräldrar står en nerpackad espressomaskin som vi verkligen saknar. Buuhuu...Nu dricker vi té på morgonen istället och tar en kaffe på stan när vi känner för det. Vasse brukar dricka cortado, en espresso med lite, lite skummad mjölk, men jag vill ha mer mjölk så oftast dricker jag café con leche...men då är ju mjölken bara varm och inte skummad. Har försökt betälla cappucino här, som egentligen är min favorit kaffesort, men har inte fått nåt gensvar på det ifrån barpersonalen...Därför blir det oftast café con leche. I-lands problem jag vet :)

Med en kaffe i handen, solbrillor på och en donut i en påse gick jag ner till hamnen och satte mig i solen. Blev sittandes där 1,5h ungefär. Kollade på folk som spatserade förbi, repeterade spanska glosor och grammatik från mitt röda anteckningblock och tjuvlyssnade på de spanska konversationer som jag lyckades höra. Det går bättre och bättre med spanskan får jag säga. Det är såklart svårt när de pratar så himla fort bara, läsa spanska går mycket bättre. Det svåra när man lyssnar på någon som pratar spanska och försöker "hänga med" och förstå tycker jag är att det är svårt att uppfatta verbet. Det viktiga i meningen. Oftast hänger man, eller jag i alla fall, upp sig på de ord som man kan. Man hör ett ord man kan och så tänker man vad det betyder på svenska och sedan har man liksom missat en massa andra ord. Antar att träning och ökad exponering till språket kommer göra det lättare och lättare. Är ändå rätt nöjd med det jag lyckats lära mig på två månader. Det går framåt i alla fall!

På väg hem "råkade" jag köpa en sjal och två t-shirt också. Det var visserligen behövligt för jag har inte en enda t-shirt här. Sjalen var kanske inte så behövlig, men jag ääääälskar ju scarfs och denna var så fin så den var bara tvungen att följa med hem! Till middag blev det kycklingwraps med avokado, tomat och aioli. Gott.


På väg ut


Kaffehaket jag gillar starkt


Här njuts det


Och pluggas ;)


Vid hamen i den gamla delen av stan där jag satt och fikade


Dagens shoppingskörd

Nedräkniningen har börjat...

På söndag kommer världens bästa Syster S hit till San Sebastian! Och hon stannar en hel vecka, underbart roligt. Dessutom kommer det en hel drös med goa människor och sluter upp på onsdagen. Två vänner från Göteborg och två från Falun gör oss den äran över påskhelgen. Missttröstade lite förra veckan när vi kollade väderprognosen för 14 dagar framåt och såg att det inte alls skulle bli nåt vidare påskväder. Typ 10-12 grader, moln och lite lätt regn lät inte som påskvädret vi hade beställt för picknick på stranden m.m. Men prognoser så långt i förväg stämmer ju sällan och nu ser det kart bättre ut på väderfronten för nästa vecka, med uppåt 20 grader och lite blandat sol och moln. Det tycker jag vi klubbar för. Så nu blir det till att börja smida planer och ordningställa lägenheten för att inhysa 7 personer istället för 2. Ett trevligt nöje. Här är vi som skall fira påsken tillsammans, minus en ny kille i gemet som jag ännu inte lyckats fånga på bild ;) Skall bli roligt att få bekanta sig ytterligare med Herr Ödman också, denna fina Lindas käresta.


Erik när vi hälsade på i Falun en gång som nu känns rätt avlägsen...:)


Lillis utför hederuppdraget att bära hem vattenmelonen. Sommaren -09


Mannen på vår balkong i Göteborg sommaren 2009


Linda hos oss i Florida förra våren


Jag i Florida för ca 1 år sedan


Syster S på vår kyrssning till Bahamas


En sida som jag får krupp på!!

Det här är förmodligen en av de sidorna jag är allra mest trött på just nu och ja kanske får jag faktiskt en släng av krupp också varje gång den hoppar fram framför min nuna. Alla tv-kanalerna som har en playsida på nätet har en massa program som man helt enkelt inte kan se ifrån utlandet. Och jag behöver kanske inte säga att det oftast är de ROLIGA programmen som man naturligtvis inte kan se....grr!!! Just denna gång försökte jag se första avsnittet av serien The Kennedys som sannerligen verkar vara en serie i min smak! Första avsnittet gick tydligen i helgen, så lycko er som kunde se det.



Nu kollar jag istället på en dokumentär om mänliga konstsimmare på SVT. Rätt underhållande faktiskt ;) Så med andra ord har jag inget viktigt alls för mig idag. Skönt det. Middagsmaten är inhandlad. Jag tänker servera en wokad biff med sesamfrön, grönsaker och oystersås. Till det vildris. Har förresten glömt att nämna för dig Pappa att jag lyckats döpa om dig sedan jag flyttade hit. I mina papper ifrån Polisen där mitt spanska personnummer står så heter du enligt dem numera HOHNNY. You like?




Snopet

Snopet nog så blev det inget möte med representanten från TalenHouse idag. Vi hade bokat tid kl. 13.30 i eftermiddag och jag hade tänkt att slinka in på Arbetsförmedlingen med mina nya papper också. Både Arbetsförmedlingen och stället där jag skulle träffa representanten ligger i närheten av universitetet där Vasse jobbar, så jag hade tänkt att gå med honom till jobbet nu i morse. Men efter frukost, när jag var "färdig stylad" och klar så såg jag att de skickat ett meddelande till min mobil att representanten var sjuk. Ja, ja...jag fick en tid på torsdag förmiddag istället så det är ingen ko på isen, men ändå lite snopet. Nu sitter jag här hemma vid datorn i finkofta, smink och fräscht hår istället och känner mig vacker när jag bloggar ;) Inte helt fel det heller dock. Man blir lite kass på att "göra sig fin" emellanåt när man inte har nåt planerat för dagen direkt.



Tänkte gå och handla mat nu. Igår var vi lite lata och orkade inte laga nåt så att det blev matlåda till oss idag. Vi köpte köttfärs och lite frukostmat på delikatessen här nedan, som till vår stora förvåning hade öppet på en söndag! Hm, gissar att vi aldrig annars är uppe tidigt nog för att handla i butiken på Söndagar, för vi har aldrig sett den öppen innan. Till middag blev det därför en repris från fredagen eftersom vi hade så mycket tillbehör över....ooops we did it again! En MEGA-hamburgare som smakade mumma även igår :)


Oh yes!

Lördagen började sådär, men blev riktigt nice

Lördagen blev en riktigt mysig dag med facit i hand, även om vi blev grymt besvikna till en början. Eftersom vädret varit så fint denna veckan och vi "bara" haft lunchdater på stranden 1-2h, så hade vi planerat för en heldag i solen igår. Men en storm kom emellan. Jag var ute och joggade på förmiddagen och kände att det blåste en del. När vi sedan duschat, packat strandväskan och tagit oss ner på stan så blev det bara värre. När vi promenerade mellan byggnaderna så var det ingen fara. Vi stannade till och med och köpte öl på vägen, så vi var verkligen peppade för att ligga på stranden ett par timmar med goda snacks som vi hade med. Men när vi rundat den sista byggnaden och nästan var vid stranden så kom den starka vinden. En fullkomlig storm hade byggts upp och sanden yrde. Trots detta låg det rätt mycket folk på stranden, så vi beslöt oss för att ändå göra ett tappert försök. Ner med stranlakanet och upp med tomatsalladen. Vi var sjukt hungriga då eftersom vi båda tränat nyss. Efter ett par sandbyar mot oss och knaster mellan tänderna efter varje tomatsalladstugga så gav vi dock upp :( Inget strandhäng denna dag. Vi traskade besvikna hemmåt och lyckades bli ovänner på vägen. Väl hemma åt vi några smörgåsar till lunch och sa inte så mycket till varandra. Men sedan utvecklades dagen till det bättre :)

Vi hade stämt träff med ett danskt par, Thomas och Yvonne, på eftermiddagen. Thomas jobbar på Vasses jobb och Yvonne pluggar sin masterutbildning i Köpenhamn och var här på tillfälligt besök. De var jättetrevliga och vi hade ett par härliga timmar på stan (mellan byggnaderna där det inte blåste) med vin, glass och kaffe. Älskar verkligen det har med att sitta en stund på den ena uteserveringen och dricka/äta nåt och sedan röra sig till nästa ställe för nåt annat gott :) Det var faktiskt glasspremiär för mig och Vasse här igår och vi blev inte besvikna. Vasses pistageglass som han valde, var himmelsk!! Själv tog jag jordgubbssorbet och tiramisu, inte heller fel!

Kvällen spenderade vi i soffan/fåtöljen med chorizo i bröd, snacks och goda drinkar. Vasse kör stenhårt på sina GT och jag har klämt en flaska färdigblandad Mojito senaste veckorna. Det blev två omgångar yatzy också. Detta fantastiska spel som jag aldrig tröttnar på :)


Mm...


Här sippas det och filosoferas ;)


Vasse har fått lite färg under veckan...

Ny design!!!

Okej, nu är jag nästan så stolt att jag är på väg att spricka. Har suttit hela kvällen och fixat en ny design till bloggen och nu är den klar! Visst blev den fin? Har velat få en uppdaterad design ett bra tag nu och hade egentligen tänkt tvinga kära syster S (tillika datornörd) att fixa en åt mig. Men så kunde jag inte riktigt vänta. Ville ju ha en ny design NU som bättre passar in på vårt Spanienliv vi lever numera. Sagt och gjort. Själv är bäste dräng ;) Aaahh, känner doften av ny fräsch bloggdesign när jag andas in och skriver detta första inlägg i ny spansk anda :)

Ikväll lagade mannen supergoda hamburgare inspirerade av favorit hamburgestället i Florida, Five Guys. Jag stod bredvid och assisterade medan det förbereddes, hackades, sköjdes, tallrik på tallrik togs fram och stekpannorna åkte in och ut ur ugnen. Himla gott blev det!! Hemmagjorda hamburgare och ny bloggdesign=En härlig avslutning på veckan helt enkelt.


Smarriga ingredienser...


In action!


Skål då :)


Mm, gott!!


Klara att vräkas!


New Shoes



Här är de mörkblåa skönheterna som införskaffades på Mango igår. Jag gillar dem starkt och de har fått göra mig sällskap till stan och stranden både igår och i förrgår nu. Jag har dock inte helt förskonats ifrån skavsår på tårna, men det tror jag mest är mitt eget fel för att jag inte torkat bort all sand ordentligt efter stranden. Så då ligger det små sandkorn kvar och skaver när jag går. Inte skönt!! Har lovat mig själva att idag ta med en liten, liten handduk/trasa till stranden så att jag kan gå lite bekvämare hem sedan i skorna. Jag vägrar nämligen ha på mig strumpor, om än den tunnaste nylonstrumpa, i mina ballerinaskor. Usch, strumpor är det värsta jag vet och såna här skor skall avnjutas barfota. Jag slänger dem hellre om 2 månader när de luktar unk än att ha strumpor i dem. Förresten fattar jag inte hur man skall använda de där nylonstrumporna som är gjorda för såna här skor. När jag har såna på mig så bara de glider ner för hälen hela tiden och korvar i hop sig i hålfoten. Mycket oskönt. Kanske har för stora fötter eller för små nylonstrympor helt enkelt?

Tjipp, nu skall jag ut och sträcka på mina långa, starka, slanka ben...jo,jo...hehe...jogging står på schemat. Hasta luego!

Sköna Bönans födelsedag!



Idag fyller denna underbart sköna böna år och jag önskar så att jag vore i Göteborg nu och
kunde få fira damen. Linda min Linda, som jag brukar säga. Jag vet att du är väldigt mångas
"Min Linda", men jag är så otroligt glad över att få ha dig i mitt liv. Du har lärt mig hur man dricker
väldigt många öl under en kväll, hur man diskar bäst, hur man händigt hemmafixar, hur man på bästa manér shoppar billigt som dyrt och lämnar tillbaka det så smidigt veckan efter när man ångrat sig.

För att bara nämna några saker. Men mest har du lärt mig att skratta och gråta, att ta livet med en klackspark. Tack för det fina vän.

Igår var en härlig dag

Pluggade spanska på förmiddagen. Efter lunchen så dressade jag om till kläder som passade för 25-gradig värme och gick ut i solskenet. Det var underbart skönt ute. Luften var så där härligt tjock som den känns när inte ens vinden svalkar. Min nya hatt fick göra mig sällskap och första stoppet på stan blev Mango. Uppdraget var att hitta ett par ballerinaskor eftersom mina fötter svettas allan i conversen när det är så här varmt. Annars har jag bara flipflops eftersom alla fin sandaler är kvar hemma i Sverige. Hittade i alla fall ett par söta mörkblå ballerinas med rosetter på som jag blev mycket nöjd med. Kan lägga upp en bild på dem imon. Sedan köpte jag solkräm och drog mig ner till stranden. Ca två timmar i sanden blev det samtidigt som jag lyssnade på P3 dokumentär och åt frukt. Sen promenerade jag hem och fick nåt städryck innan jag duschade. Dammsög, städade badrummen och dammtorkade. Så nu är det fint och fräscht här.


Här är jag på väg till stranden med hatten på :)

Vasse kom hem vid sju och körde nåt monster styrkeräningspass på 25 minuter som hetter nåt i stil med "15 min torture workout". Haha....kan ju säga att det inte lät så lockande att prova det. Men tjejen som lagt upp det på nätet är helt grymt tränad (hon har en egen hemsida) så jag förmodar att det funkar :)

Sedan bar det alltså av till Siderian med Vasses jobb. Vi var totalt 27 personer i sällskapet så vi hade flera ståbord i rad inne i bodegan. Maträtterna (totalt 5st) kom in löpande och undertiden fick man med jämna mellanrum ta sitt glas med in till rummet bredvid där de förvarar cidern. Det var lite teknik bakom att fylla sitt glas med cider. Man skall vinkla glaset så att ciderstrålen slår i kanten på glaset och sedan för man glaset uppåt mot tunnan tills man är nöjd och då skall nästa person i ledet ta vid. Helst genom att pricka strålen så rätt att ingen cider går till spillo. Detta var inte helt lätt till en början, men efter ett tag fick man in tekniken tycker jag. Vi fick dricka cider ifrån olika tunnor hela tiden och det var en man som gick runt och skötte det hela. Helt plötsligt stod han bredvid en och ville göra en uppmärksam på att flytta sig åt sidan, annars skulle det snart stråla cider längs med bena på en :). Hålen i tunnan pluggades igen med en bredare tandpetare, så det var inga stora hål där cidern kom ut.


Här är en av de sjukt stora tunnorna. Inte utan att man undrar hur mycket äpplen
det går åt för att göra cider till en sån här tunna. Det fanns åtminstone 20st tunnor inne i
ciderrummet.


Här ser ni proffset som fyller upp! ;)


Trevligt sällskap inne i ciderrummet. Kvinnan till höger om mig är Marimar som
skjutsade oss dit och som är en av de 4 sekreterarna som Vasse delar byggnad med
på jobbet. Hon är jättetrevlig, skrattar och skojar hela tiden på en blandning av engelska och
spanska.


Här står vi vid vårt bord och har precis fått in den tredje rätten. Alla kvinnorna
är sekreterare :)


Bacalaon (torsken) med grön paprika, hackad chili och friterad lök.
Gott, men lite salt tyckte vi alla runt bordet.

Vi var väldigt nöjda med kvällen på Siderian. Jag tyckte det var hur mysigt som helst och en upplevelse. Härligt spanskt och brötigt runt borden när man åt och det såg rätt "messy" ut efter ett tag med brödsmulor, tandpetare och bestick som låg utspritt överallt. Maten kom i på två till tre stora tallrikar per bord och sedan fick man hugga in med gafflarna. Vi var sjukt mätta efter alla rätter och all cider. Osttallriken på slutet med äppelconfit och valnötter var klart bäst tyckte jag. Även om chorizon kokt i cider som skulle läggas i en bit bröd (så att det blev som en hotdog) verkligen inte var dum heller. Imon tänkte vi testa att laga denna chorizorätt själva. Chorizon skall visst kokas långsamt i cider och inte stekas alls. Hm, ja det kan få bli morgondagens lilla experiment det.

Sideria Zelaia

Ikväll skall vi testa på något nytt. Vasse och hans arbetskamrater skall åka till en Sideria en liten bit utanför stan för en trevlig kväll tillsammans, och jag åker så klart med :) Tydligen är det tradition på hans jobb att besöka en Sideria, där man alltså tillverkar äppelcider, varje år någon gång under säsongen. Väl där så serveras man en traditionell meny innehållande bland annat tortilla, bacalao (torsk) med grön paprika, chorizo stekt i cider (såklart), chuleta (stora köttbitar) som grillas, nötter och ost.

Middagen intas stående och cidern kommer flöda i strålar ur stora tunnor där det bara är att sätta fram glaset. Hm, måste välja ett par bra skor att ha på mig tror jag, då jag misstänker att det kommer skvätta en del. Vi har smakat cidern ifrån detta stället innan (finns att köpa i butik) och den var inte alls dum. Cidern är ju inte så svensk söt cider utan de kallar den "naturell cider" vilket jag tycker smakar mycket äpple, lite surt och man känner tydligt av jästen. Men får man den bara välkyld så gillar jag den. Det skall hur som helst bli en spännande upplevelse och roligt att få träffa Vasses kollegor lite mer. Vi kommer få skjuts av en på Vasses jobb, men jag vet inte riktigt när ännu. Tror dock att Vasse kommer hem emellan för vi skall inte vara där förrän kl.20.30. Här i Baskien och Spanienland äter man ju middag lite senare...;) Hittade lite bilder på deras hemsida, så kan ni se vad vi skall ha för oss ikväll. Nu skall jag gå ner på stan och kanske en sväng till havet, 25 grader och sol idag :)


La Sideria Zelaia


Tunnorna


Fånga cidern!


Tror att det är såna här ståbord som vi skall äta vid


Chuletas




En bränd kaka :(

I eftermiddags gjorde jag mig till och skulle baka en hederlig svensk kladdkaka här hemma. Har varit sugen på det ett tag nu och så fanns det så lämpligt en springform bland köksredskapen som ingår i lägenheten. Förresten helt grymt smidigt att hyra en lägenhet som är fullt möblerad! Förstår att mina tidigare hyresgäster som hyrt av oss i Göteborg måste varit grymt nöjda med det också. Så skönt att slippa köpa alla små och stora saker man kan tänkas behöva.  Okej, åter till kladdkakan. Jag hade alla ingredienser förrutom kakao hemma, så jag gick ner till delikatessen på gatan och fixade detta. Sedan slängde jag av gammal vana ihop kladdkakesmeten (hade en period som 12-åring då jag bakade kladdkaka varje måndag så jag kan receptet utantill) och sedan in i ungen på 175 grader. I vår ugn hemma brukar jag låta kakan stå inne ca. 15-20 minuter, så jag skalade i lugnan ro morötterna till dagens middag, i vetskap om att kakan inte skulle vara klar inom den närmsta kvarten. MEN...efter ca 8 minuter så känner jag hur det luktar bränt och när jag öppnar ugnen så väller det ut rök. Kakan var bortom all räddning och såg ut som en chokladkaka som någon försökt lägga ett lakritstäcke över. Åh...intressant idé förresten! Det får jag komma ihåg...Tvärdrag nästa blev det i alla fall. Kakan var bara att slänga. Den var fortfarande kladdig till hälften, men resten var torrt och bränt. Här kan ni få se den sorgliga skapelsen:


Här ser ni hur den ser ut efter att jag skrapat bort lite av det brända...sad, sad
Mannen påpekade att kakan ser ut som pizzan jag värmde (och brände) härom dan.
Låt oss säga att jag och ugnen ännu inte funnit varandra här.

Dagens middag blev desto godare. Mm, är verkligen svag för thaiwok med cococmjölk och röd curry alltså.
Idag testade jag att byta ut kycklingen jag brukar ha i mot räkor och istället för ris till så blev det risnudlar som blandades i. Mycket gott! Undra om inte räkor i var strået vassare än kyckling. Testsmakaren högg i alla fall in och var nöjd efteråt :)


Testsmakaren nummer 1


La cena :) Dock innan nudlarna blandades i...


Och till detta avnjöts en....fanta zero?? Har aldrig sett Fanta Zero innan så när
jag såg den i mataffären var jag tvungen att prova. Smakade klart bättre än
cola zero i alla fall.




Dagens dubbelpremiär

Wiiee, idag har jag lyckats med en dubbelpremiär i träningsväg! För första gången så tog jag mig ner till stranden under min joggrunda. Bah! Hur underbart var det inte att jogga på en hårt packad strand med solen i ansiktet och vågorna som slog in. Ljuvligt! Varför har jag inte gjort detta innan? Synd att jag inte hade en kamera med så att jag kunde visa er hur fin förmiddagen var på stranden. Haha, jag får bli som hon i filmen "Yesman" (Jim Carrey) som vi såg för andra gången härom dan av en händelse. Ni vet den där tjejen som leder en jogginggrupp som joggar kl.06 på morgonen och fotograferar samtidigt.


Tjejen från filmen som jag pratar om...

Premiär två för dagen i träningsväg var att jag lyckades jogga i 45-50 minuter. Så stolt!! Var ute totalt en timme i förmiddags och stannade vid övergångställen och vilade kort någon gång på vägen bara. Det ni! Jag är på gång ;)

Nu skall jag gå och handla mat och sedan blir det nog lite parkhäng på en filt för min del tror jag. Så himla fint väder ute och ca 20 grader.


Så här ser jag ut idag. Ser ut som jag har en begynnande dubbelhaka på bilden, men jag skyller på att kortet är taget lite nerifrån ;) Hm...tycker det är svårt att ta kort på sig själv med självutlösaren.

Haircut horror!!

Nu har jag varit och fixat håret. Äntligen var det dags att få bli riktigt vår fin och som jag hade längtat! Håret har varit på utväxt och senast jag gjorde nåt med det var i slutet av november. Då gjorde jag en avfärgning på mitt svarta hår som jag haft under två års tid. En rätt utdragen historia som involverade blekningsmedel i hela håret och en process som totalt tog 6 timmar. När det var klart och den svarta färgen försvunnit, hade håret slagit kraftigt i rött. Så sen dess har jag haft röd/brunt hår bara för att det var "det som blev" efter avfärgningen och omfärgning till brunt. Så gissa om jag hade sett fram emot att få bli av med det röda lite grann och eventuellt göra lite ljusa fina slingor i håret. Men så blev det inte.

Jag kom till den mycket trendiga frisörsalongen här i San Sebastian (alltså inte vilket sketställe som helst) kl. 12.30 idag. Kl. 16.30 kom jag ut och såg nästan exakt lika dan ut som när jag gick in. Förrutom att jag fått mittbena, lite kortare hår, blivit rånad och fått håret blåst upp som en palm. Färgen tycker jag ser exakt lika dan ut som den jag hade innan, minus utväxten. Min frisör kunde engelska men bara hjälpligt. Så här i efterhand så tror jag att det måste ha blivit lite missförstånd oss emellan, trots att det kändes väldigt tryggt och som att vi förstått varandra bra när vi körde igång behandlingarna. Jag kommer tydligt ihåg att jag bad om en FÖRÄNDRING när det gällde färgen på håret. Därför la hon två olika färger i håret för att få "rätt brun nyans" som hon uttryckte det och sedan la hon "slingor" in emellan för att få fram lite liv i det. Det lät ju bra tyckte jag och tänkte här har vi FÖRÄNDRING på gång! Men nop. Same, same. Rätt imponerande faktiskt hur man kan lägga tre olika färger i ett hår och sedan komma tillbaka till ursprungsfärgen. Det borde hon nästan ha medalj för!

När jag så var klar efter 4h och skulle betala i kassan håll jag på att storkna. 184 euro gick kalaset på. Klippningen kostade 38 euro, föning av hår 34 euro (what the fuck!), sedan färgning i två toner= 38euro resp. 32euro och sist helt obefintliga slingor in emellan som kostade 43 euro. Mamma mia. Sa jag förrresten att jag såg likadan ut när jag gick därifrån som när jag kom???!!! ;)

Suck. Det komiska är att jag har hört så många såna här historier förr från vänner och om vänners, vänner som råkat ut för dessa frisörbesök där man känner sig helt lurad och sjukt missnöjd efteråt. Men JAG har ALDRIG varit med om det i mitt 25 åriga liv. En ny erfarenhet...and I don't like it! Med gråten i halsen gick jag i raska steg hemåt och sedan var gråten ett faktum. Nu när jag lugnat ner mig lite och gjort en fin sminkning på mig själv, för att håret skall framstå i lite bättre dager, så känns det bättre. Det är inte så att jag känner att jag måste gå runt med en mössa över huvudet de närmsta veckorna, men jag blev bara så sjukt besviken. Ingen förändring och sedan fick jag betala dessa astronomiska summor. En tröst är ändå att jag de senaste åren som student förmodligen ändå kan anses ha "tjänat in" den här svindyra frisörvistelsen med tanke på alla de gånger jag färgat mitt hår och klippt mig själv. Eller då jag gått till nån frisörskola och betalat 100kr för en klippning. Det blir pizza till middag idag eftersom jag glömde handla efter besöket...

Nu antar jag att ni är spända på att se resultatet. Men håll i er så att ni inte ramlar baklänges av förvåning när ni ser FÖRÄNDRINGEN. Här kommer före och efter bilderna:


Före


Före


Före


Efter


Efter


Efter


Frisörbesök, Paris bokat och frukost i sängen

Idag regnar det så vi passar på att ha en lugn dag inne. Just nu pluggar jag lite spanska, vaknade på det humöret helt enkelt, men på schemat står också att städa lägenheten. Såg redan i fredags när vädret var så gött att det skulle regna hela söndagen och då tänkte jag att vi lika gärna kan städa då. Nu gäller det bara att få det gjort också ;). Igår blev det en joggingtur för mig på förmiddagen trots att mina bena var stela från veckans styrketräning här hemma. Så stolt var jag över att jag ändå lyckades ta mig ut på 30 minuters joggingtur i makligt tempo. Sen blev det lite styrka innan duschning och en tur på stan. Vasse hade bokat klipptid så jag följde med honom ner till gamla stan och strosade runt medan han blev klippt. Imon är det förövrigt min tur att bli fin i håret på samma salong. Det skall bli väldigt spännande och jag håller tummarna för en engelsktalande och duktig frisör. Wish me luck!

Gårdagens middag bestod av så god grekisk sallad, oxfilé för mig och entrecoté för Vasse, serranoskina, bröd, aioli och rödvin. Mums! Igår blev det också bokat resa till Paris. Ah, skall bli så skoj! Vi åker och hälsar på syster S där fyra dagar i maj för att fira min 25-års dag. Som jag längtar!

I morse segade vi som få i sängen och sedan gick Vasse upp och lagade himelskt god frukost...som vi också åt i sängen. Fluffig omelett fylld med ost och serranoskinka, smörgås, te, juice och grapefrukt blev det. Vilken man man har! Måste säga att jag är väldigt glad för att äta frukost i sängen, inte alltid, men då och då så tycker jag att det är så härligt. Tror det beror på att vi aldrig åt frukost i sängen när jag växte upp. Nu får man ta igen det :).


Nöjd i soffan


Såå gott!


Mm, bästa skinkan


Nyklippt och fin

Semesterfeeling

Igår kväll hade jag semesterfeeling när vi satt och njöt på en mysig uteservering. Jag hade nytvättat hår, var lätt solbränd, osminkad och lite uppklädd. Detta i kombination med en mysig uteservering, kall öl och ljumma vindar gav mig total semesterfeeling. Den härliga uteserveringen ligger faktiskt på vår gata, typ 3 minuter ifrån vår port. Mycket bra. Vi passade på att slå oss ner för några öl och en GT eftersom kvällen var så ljummen och vacker.

Nyss hemkomna från stranden där vi tagit årets första dopp (14 grader i vattnet=svinkallt!!) och svettats i 28 graders värme, så blev det en snabb dusch. Planen var att gå ner till delikatessen här på gatan för att inhandla några goda steaks till kvällen middag, men då var det ju en sån fin kväll och vi var ölsugna. Så vi slog oss alltså ner på denna uteservering. Efter ett tag när vi börjar bli hungriga så tänkte vi att det kanske var bäst att gå och handla de där köttbitarna innan delikatessen stänger, men försent. Det var redan stängt. Vasse såg sina entrecotes sakta segla iväg i drömmarna och vi blev sittandes ett tag till på uteserveringen. Sedan gick vi förbi vår räddare i nöden på gatan, en liten matbutik som har öppet dygnet runt hela veckan. Det fick bli två pizza som slängdes in i ugnen så fort vi kom hem. Den ena pizzan lyckades vi bränna, men efter att ha skrapat bort den brända osten så blev det trots allt middag kl. 21.40, i riktig baskisk anda, denna härliga kväll.



La Concha stranden där vi hängde igår eftermiddag


Bildbeviset på mannen som badar!


Och han är i plurret!!


Baywatch nästa? Eller också tyckte han bara att det var så jäkla kallt...;)


Här ser ni en till som har badat, så det så! 1 april...helt galet tidig premiär!


Se så glad han ser ut :) Mannen älskar att vara på stranden och jag med


Min stora väska som passar så bra att ha med till stranden. Rymmer snacks, böcker, solglasögon,
iste, sjal och t.o.m. strandlakanet som vi brukar använda. Good shit.


Blev visst lite mycket sol på ryggen för min del. Note to oneself, köp solkräm! Roligast är ändå
de vita streckna i mitten som blev ifrån bikinisnörena som hängde ner från nacken.
Note to oneself 2=korta bikinisnörena!




Rekordvärme i april?

Idag har vi över 20 grader här och en stor sol. Inte ett moln så långt ögat kan nå. Samma sak var det igår. Hm, värmebölja i april redan??



Igår när jag var nere på stan visade denna termometer 22 grader. Då förstår man plötsligt på allvar varför man väljer att bo i Spanien. Så även om vi bor i norra Spanien och befinner oss långt ifrån solkusten i söder, så har vi rätt fint väder ändå emellanåt. Nu har jag tänkt att kila ner till stranden med en god bok ett par timmar. Men först ville jag visa lite fina bilder som jag tog igår när jag träffade min svenska kompis och hennes dotter. Vi åkte i hennes bil upp till toppen av ett berg här där man får en helt underbar by över bukten. Det finns också ett litet nöjesfält för barn och ett litet hotell där uppe, lite coolt. En rolig grej som vi var med om när vi åkte i bilen upp för berget var när vi stannade för att betala en tullavgift på denna lilla, lilla serpentinväg. Mitt i vägen står en bom och bredvid ett litet hus. När vi stannar vid bommen så kommer det en kvinna ut ur huset och tar betalt, varpå hon sedan står och halar upp bommen med ett rep. Haha...vilket lustigt jobb att sitta inne i det huset hela dagarna och passa på när någon kommer på vägen utanför. Undra om det var hon som satt upp bommen? Eller om de som satt upp den bara snällt frågat om hon kan tänka sig att ta sig an detta uppdrag eftersom hennes hus ligger precis bredvid bommen? Hm...tål att tänkas på...


Här har vi parkerat bilen och Anneli lastar ut Alva


Tjusiga utsikten!!


Nöjesfältet var stängt men Alva körde bil ändå. Hon var väldigt förtjust i den gröna :)


Jag i outfiten för dagen


Så fina


Sen mumsade vi jordgubbar tills vi åkte hem :)

RSS 2.0