Köpenhamn, en förväxlad väska och en massa snö!

Helgen har sannerligen gått i snöns tecken, men vad gör väl det när man fått spendera de senaste dagarna i den danska huvudstaden tillsammans med sånt glatt sällskap! Det kändes som att det var precis vad jag behövde att få komma iväg lite och bara ha roligt. Inte tänka på den saknade mannen eller på uppsatsskrivande och roligt hade vi!

Vi passade på att uppfinna något nytt på vägen ner till Köpenhamn, nämligen busstapas som fungerade hur bra som helst. ;) Även om vissa passagerare på bussen inte verkade tycka att det var så roligt. Hehe...
Lite drama blev det när vi kom fram till slutdestinationen och Malin insåg att någon tagit hennes bagage från lastutrymmet i bussen. Efter en stunds panik och lokaliserande så fick vi tag på numret till den kvinna som tagit fel väska, hon visade sig dock ha gått av i Malmö. Suck. Kvinnan kom dock senare på kvällen och byte tillbaka väskan så att stackars Malin slapp vara utan ombyte och annat hela helgen. Fredagskvällen blev lugn med lite vin och resterna av tapasen i Kickis hemtrevliga lägenhet som hon delar med två kompisar. Dock var inga kompisar hemma för de var på julfest så vi hade gott om plats att breda ut oss på. =)

Lördagen började förträffligt bra med en brunchtallrik på ett närliggande café som jag kan rekommendera starkt. Pussy Galore hette stället och maten var himla bra tyckte vi alla. Tur att det inte snöade så mycket på lördagen utan det var mer uppehåll så att vi kunde promenera in till centrum. Vi la några timmar på shopping på ströget med omnejd för att sedan slinka in på en bar. Stärkta efter ett par glas öl och vin, samt nachotallrikar så styrde vi stegen mot helgens måste, julmarknad på TIVOLI!! Det var kallt som bara den om fötterna att traska runt där inne i parken, men det var så mysigt att det inte spelade någon roll. Lakritskarameller och spännande mjuk,habanero chili lakrits inhandlades innan vi begav oss hemåt. Vår värdinna Kicki serverade valnötspasta till kvällen och sedan var tanken att vi skulle ta oss ut på stan igen, men så blev det inte. Vi var alla rätt sega efter 10 timmar ute på stan och vissa i sällskapet somnade till och med efter middagen...jag nämner inga namn. Det gjorde dock inte så mycket, vi satt och pimplade i oss allt vin som vi haft med och pratade och pratade och pratade. Härligt med så sköna vänner som man kan prata med i timmar utan att det blir tråkigt.
Summasumarum så var det en störtmysig helg.


Tjejerna gillade busstapasen starkt!


Brunch!!! Mm...


Ett snötyngt Köpenhamn!


Syster S och Marie är laddade för seriös shopping!


Vilket påpälsat gäng!


Ströget i juldekoration


Vattenhålspaus!


Glada tider


Den pampiga entrén in till tivoli


Linda äter crepes med nutella och banan


Den store juleträ...


Frusna själar som ändå håller humöret uppe


Tillbaka i soffan, puh...skönt!


Kicki tar igen sig efter den långa dagen på stan


Dags att åka hem igen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0