Lite vin här...lite vin där...

Vi hade faktiskt riktigt tur i helgen. Av en händelse råkade det vara ett "Öppethus-event" bland traktens bodegas i lördags när vi var där. Vad jag har förstått så är det inte alltid så lätt att komma in på Bodegasen utan att man bokat i förväg, speciellt inte i dessa turisttider som råder nu. Därför annornades alltså detta event som innebar att man för en spottstyvel kunde åka med en buss ner till ett område där många stora bodegas ligger och med sig fick man kuponger som man sedan kunde byta mot ett glas vin på någon av bodegasen. Vilken kanon idé! Kändes som att detta var någon slags lokal folkfest, där alla i omgivningen minsann passade på att få testa flera kvalitetsviner till en billig peng. Verkade inte heller som att turisterna sett affischerna om det här eventet för de lyste med sin frånvaro. Nej, det kändes mer som att bodegasen ville bjuda in till nåt trevligt för lokalborna och självklart även passa på att få sålt en och annan flaska i sina presentbutiker. För vinerna vi fick prova kan de knappast ha gjort någon vinst på...

Hur som helst så var det otroligt uppskattat av oss. Vi besökte fyra bodegas som låg inom gångavstånd under 3h. Fick smakat en massa gott vin och fått sett lite av bodegasens tillverkningar. Vädret var ju också med oss så vi svävade på små moln där vi gick i den ljumna kvällen från ställe till ställe och njöt för fulla muggar! Vasse skulle köra oss tillbaka till tornet senare på natten så han fick inte dricka så mycket, men tyckte ändå att det var kul. Dessutom tog han igen det dagen efter när Alejandro körde ;) Efter den här magiska vinprovningskvällen avslutade vi med en riktig köttfrossa till middag på en restaurang i Haro (där bussen gick ifrån) innan vi åkte hem till vårt torn igen. Lyckliga som få :)


Den här fina staden heter Haro och där började vi lördagen med sightseeing och lunch. Det var också här som vi fick nys om det där "Öppethus-eventet" som vi sedan åkte på.


Vi fick varsitt vinprovarglas i en röd påse som man skulle hänga runt halsen och ha med sig till alla bodegasen när vi köpte biljetterna till eventet. En bra grej och ett kul minne :)


Men innan vi åkte i väg på vinprovningen som började kl.18 så tog vi en tur med bilen...och vi hamnade bland annat i Laguardia där jag och Vasse var även förra gången vi besökte La Rioja. Hemskt vackert är det där!


Vi passade också på att göra en fältstudie av vinrankorna för att kontrollera kvalitén i området ;)


Framme i La Rioja där vi började med Cune, sedan besökte vi Muga, därefter Bilbainas och sist Bodegan Roda, där vi också hittade vårt favorit rödvin för kvällen


Vinprovningen är igång. Blev mest rött vin som provades men även nåt vitt samt cava. Cavan fick man betala 2 euro extra för, vilket ju ändå var väldigt överkomligt! Det var en Cava ifrån Bodegan Muga som Vasse och Paulina provade och den var verkligen underbart god. Ingen billlig skit där inte, det kändes!


Här är vi bland annat på Mugas och provar vin, men bilden är ett collage från flera av Bodegorna som vi besökte. Alltid lika roligt att gå ner och faktiskt klämma och känna lite på tunnorna också och fantisera om att man skulle råka få med sig en av misstag...fast det är klart, 225liter vin försvinner man kanske inte direkt osynlig med...


Sista stoppet var på Roda och till höger ser ni Vasses tjusiga bild på vinet som vi provade där. Alltså det vinet vi samtliga föredrog bäst. Sela heter vinet och är från 2008.


Men sen, sen blev det käk. Oj vad gott det var! Desserten var för övrigt ananas som fyllts med hasselnötskräm och runt det en bärsås. Smaskens!

Kommentarer
Postat av: Sofia

Jäklars vad skoj och mysigt det såg ut! Avunsjuk =) Kul att hitta till en annan svensk med liknande vardag som en själv också. Fast en annan stad, i ett annat land.

2011-08-09 @ 15:48:21
URL: http://www.intheheadofs.se/
Postat av: Johannaty

men så mysigt det ser ut :)

2011-08-10 @ 08:56:35
URL: http://johannaty.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0