Bunkrar upp för Språkträningsläger

Rödcurrypasta, cocosmjölk, kyckling och ett berg av grönsaker i en symfoni av färger som kallas wok. Inget fancy pantsy, men såååå himla gott! Det här kan jag verkligen gå och längta efter. Idag blev woken dock något starkare än jag är van vid. Det var nästan så att jag hostade till lite när jag först smakade av woken. Den nya currypastan jag köpte idag från kinesaffärerna var liiiite starke än den, mindre autentiska varianten jag använt innan. För jädrar i mig vilket klös det var i! Dessutom är burken så stor att currypastan lär räcka till minst 20 wokar till, om den nu bara håller sig i förpackningen....

Hur som helst har jag middag (och lunch) för hela veckan nu tror jag. Och det är bra det för jag vet inte hur mycket tid och ork det kommer finnas till matlagning denna veckan. Jag har nämligen bestämt mig för att hoppa på en intensivkurs i spanska på min språkskola. Det var min lärare som mailade mig i fredags och sa att hon hade en perfekt möjlighet för mig att komma in i en duktig grupp som skall köra väldigt intensivt under en vecka från och med måndag. Hon trodde att jag skulle kunna lära mig väldigt mycket på denna veckan och kanske kunna ta min spanska till nästa nivå! Efter ett kort övervägande bestämde jag mig för att anmäla mig och anta utmaningen. Hela veckan skall jag ha lektioner 4 timmar per dag och sedan räknar jag med läxor och lite studerande hemma också. Så ja den där färdiga woken kan nog komma väl till pass när jag kör språkträningsläger ;)

Nu skall jag njuta av en ensam lördagkväll i favoritfåtöljen. Har banne mig inte haft en ensam lördag sedan januari tror jag, så det känns som en ynnest och inte alls som något ont. Fick visserligen ett erbjudande av våra gulliga grannar att följa med dem ner på stan för lite pintxos ikväll, men jag avböjde snällt. Är dock väldigt tacksam för att de tänkte på den lilla gräsänkan här hemma, men jag tror jag behöver en kväll för mig själv.

En sån där kväll då man sitter i mjukisbyxor med datorn i knät, tänder lite levande ljus när man plötsligt inser att det blivit kolsvart i hela vardagsrummet och har ett glas vin och några goda snacks på en handräcksavstånd. En sån kväll skall jag ha! Helt ensam. Helt själv.

Kommentarer
Postat av: Helena

haha ja det satt fint. Åh så gott det ser ut. Kram

2011-08-27 @ 19:41:41
URL: http://helenaskvarter.blogg.se/
Postat av: APAN SATT I GRANEN | tävlar ut träningskläder från Röhnisch

Åh vad det låter mysigt. Mina barn har precis somnat och jag kanske ska tända lite levande ljus, blev sugen. Vilka härliga bilder på thaimaten, mums. Min mamma kommer från Thailand och jag är uppvuxen med just den kokosmjölken och currypastan.

2011-08-27 @ 20:51:53
URL: http://apans.se
Postat av: My heavenly life -Johanna

Åh vad gott det ser ut. Sådana kvällar är så mysiga de med! Man behöver absolut lite egentid in i mellan =). Njut! Kramar

2011-08-27 @ 21:02:38
URL: http://www.myheavenlylife.com
Postat av: fia

Härligt med en uppesittarekväll för sig själv! Å så god mat. Recept? spännande med nya smaker!!

2011-08-27 @ 22:15:51
URL: http://www.fianathome.blogspot.com
Postat av: Jenna - Ung blivande tvåbarnsmamma

Kyckling och grönsakswok är bland det godaste jag vet :) Ja, på måndag börjar jag läsa vid stockholms universitet i tre år, med uppehåll mitt i när bebisen kommer såklart :)

2011-08-27 @ 22:29:34
URL: http://onlymama.blogg.se/
Postat av: fia

tack för receptet!!! <3

2011-08-27 @ 22:44:00
URL: http://www.fianathome.blogspot.com
Postat av: Anonym

Tack för svar, ska höra mig för lite. Bloggen är nydligen flyttad från blogg.se (den var ganska hastigt gjord så vet dock inte om du hittar mer info där) så man skulle kunna säga att denna är "under construction". Bor i Uppsala och jobbade innan på en demensavdelning.

2011-08-27 @ 23:42:56
URL: http://Beccamedliten.wordpress.com
Postat av: Nicole

Gud vad god wooken ser ut!

Jaa.. sånna kväller får man inte ofta men det är så himla mysigt när man väl får tid till det!

2011-08-28 @ 10:15:10
URL: http://nicoleini.blogg.se/
Postat av: Linnéa

Vad bra med en intensivkurs! Det är ibland vad som behövs för att 'kicka igång allt' :) Nu ska du se att det kommer hända mycket med spanskan efter den här veckan!

2011-08-29 @ 16:37:20
URL: http://linneaturner.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0