Helgen i den Kungliga Huvudstaden

Det blev en riktigt lyckad helg i den kungkluga huvudstaden måste jag säga. Även om Miss Läändin aldrig verkade vilja sluta jobba på fredagen och även om vi nästan missade planet på Landvetter så får helgen toppbetyg! Det absolut bästa var helt klart lyxen med att få flyga upp till Stockholm på en timme istället för att kuska runt på nåt tåg i 3,5h utan att veta om, när och hur man skall komma fram. ;) Dessutom hade vi snälla Barre som kom och hämtade oss direkt på flygplatsen och som sedan agerade chaufför och guide hela helgen, så det var en rakt igenom helbekväm semester.

Fredagkväll överraskade herrarna (Barre och hans inneboende bror) med att bjuda på trerätters med lax till huvudrätt. Mycket trevligt initiativ tyckte vi och vi stannade hemma i soffan hela kvällen och pimplade vin i massor. På lördagmorgon fick vi träffa herrarnas föräldrar som var på genomresa och efter frukost bar det av till helgens stora höjdpunkt, Vasamuséet! Det har jag velat besöka länge och nu blev det då äntligen av. Det blev några timmar där och vi var alla rörande överens om hur coolt det var att se det där välrestaurerade skeppet som legat under vatten i 300år innan det hittades. Efter muséet tog vi oss ner på stan och det blev semlefika och shopping. Vädret var kallt men soligt, vilket gjorde att vår humör var på topp.

Lördagkväll blev det först lite häng i soffan, en taxi till Barres kompis och sedan finmiddag på stan. Fantastiskt goda föremiddagendrinkar drack vi där. Stället var specialiserade på Tequiladrinkar och ja, de visste vad de gjorde! Jag drack en fantastisk mangomargherita och sedan blev det tryffelrisotto med pinjenötspanerad fårost till middag. Mums! På söndagen sov vi länge och åt Barres mammas hemlagade tacopaj till brunch. Sedan bar det av till en underbar utkiksplats som hette "Fåfängan" där man såg stora delar av Stockholm ifrån olika väderstreck. Dagen avslutades med lite mer shopping och lunch på McDonalds innan det var dags att ta planet hem igen.

Kort och gott en välbehövlig och skojig lill-semster!


Jag på fredagkvällen i Barres lägenhet


Barre redo för museum och en dag på stan


En installation utanför Nordiska Muséet som vi diggade!


Vasaskeppet! (Svårt att ta bra bilder för det var så mörkt där inne)


Linda testar en dykarklocka, modell 1600-tal


Så fina utsmyckningar i båtens akt...


Fikatime!


Lattemums!


Linda tog en hallonmilkshake


Linda festsnygg inför kvällens middag


Tacopajs brunch


Linda och Barre uppe vid "Fåfängan"


Fantastisk utsikt!


Här blundar jag visst, men titta på utsikten!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0