Skönsång för ett födelsedagsbarn och foton från veckan

Nu har vi tagit helg här hemma. Veckans härliga besök ligger färskt i minnet och det var trevligt som bara den. Alltid lika roligt att få visa upp denna mysiga stad och vad den har att erbjuda. Kan tillägga att gästerna höll med om att detta måste vara en av Europas finaste stränder. När vi gick längs strandpromenaden på kvällen i solnedgången så smälte nog alla lite och kände att guuuud vad vackert det är här! Mm, La Concha har lite den effekten på folk (och oss i synnerhet) när det är ljummet ute och ljuset är magiskt. Lyckat också att vi fick bytt foton med varandra innan gästerna åkte hem så nu har jag massa fina kort att visa från veckan som gått. Annars är det ju oftast bara nåt man säger att vi måste byta kort sedan, men så blir det aldrig av. Och ni vet ju att jag gillar det här med foton, så där blev jag nöjd :)Tyvärr blev jag inte så nöjd över att ha blivit snuvad på fotona från den första dagen med Syster S och henns kompisar för Syster S var fotograf, men hade ingen sladd med sig till kameran. Men jag hoppas få tag på dem en annan dag...

Planen idag är annars att ta oss ner på stan för lite shopping. Mannen är sugen på nya badshorts så det är målet, men kanske hittar man nåt mer fint? Ett glas vin på en uteserving skall vi nog också hinna med för solen skiner just nu och det ser härligt ut! Vi ringde vår vän Lillis i morse när vi åt frukost också för att gratta på födelsedagen traditionsenligt med skönsång á la "Vad är det för en dag...". Det uppskattades av födelsedagsbarnet  eller ja, barn och barn...farbror snart ;) och började smida planer för att ses i sommar när vi kommer hem till Svedala. Får se bara om de gör oss den äran i Göteborg eller om vi tar oss en sväng till mysiga Falun. Det återstår att se, rackarns att de skall bo så långt bort!

Det blev en del soffhäng också när gästerna var här. Många flaskor vin, öl och G&T samt yatzy och allmänt tjöt om livet. Härligt. Vi fick dessutom en intressant inblick i hur läkaryrket är "egentligen" eftersom både Anders och Jesper är snart nyexaminerade läkare. Inte illa!

Underbara strandpromenaden som tog gästerna med storm!

Haha..Vasse ser ut som att han jobbar på baren som serverar de godaste musslorna i stan. Ett av många pintxosstopp i Gamlastan under onsdagskvällen...

Mera mat och mys. Minihamburgarna är lika obligatoriska på pintxosrundan som nystekta kroketter. Lovely!

Här börjar klockan bli mycket...cheesecake var sista matstoppet och sedan blev det en G&T på en uteserving tills de stängde kl.02. Vi var rätt nöjda sedan vill jag lova!

Vi trotsade förmidaggens regnväder och ägnade eftermiddagen med att "möta Jesus" på toppen av berget Urgul. Det var svettigt som bara den att trampa uppför i kvavt väder och 20 grader varmt men upp kom vi. Vi hade dessutom en gissningstävling på hur högt över vattnet statyn stod som jag kammade hem :) 103m över havet är det förövrigt för den som är intresserad.

Sista kvällen gjorde vi tapasplock hemma i lägenheten som var grymt gott. Lite smaskig serranoskinka inhandlades i vår delikatessbutik på gatan och sedan fyllde vi på med chorizo, aioli, bröd, manchegoost och ett helt hav med färsk frukt. Alla blev så mätta så vi orkade bara röra oss till soffan sedan ;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0