En annorlunda midsommar...igen

Dukat bord till Midsommar -09 med Daniel och Marie. Vår senaste traditionellt firade midsommar.

Då var det midsommar igen och för andra året i rad så firar vi inte denna högtid svenskt, traditionsenligt som sig så bör. Lite trist kan tyckas. Midsommar är ju ändå midsommar som man brukar säga och för nåt år sedan hade jag nog faktiskt tyckt att det var rent utav katastrof att missa denna viktiga dag/afton. Att inte sitta i nån trädgård någonstans och dricka snaps, bli myggäten och klämma alldeles för många färskpotatisar med gräddfil och gräslök. Men när vi nu närmar oss vår andra midsommar utomlands så måste jag säga att det känns inte så farligt. Det känns helt okej. Det är ju dessutom i princip samma mat man äter alla högtiderna i Sverige, så vi kan nog ta igen det en annan gång när vi kommer hem ;) Det skulle väl vara umgänget som man saknar då. Ha en heldag med kära vänner. Ja, det saknar jag!

 

Så åter igen blir det alltså en alternativ midsommar för oss och vi har faktiskt inte bestämt vad vi skall göra ännu. Vädret skall bli strålande i helgen så förhoppningvis blir det en liten utflykt till någon ny strand på lördag kanske. Men jag vill ändå passa på att önska alla ni som skall fira på hederligt vis en riktigt fin midsommar imorgon och hoppas att vädret är med er! Ät inte för mycket sill bara, för då mår man så dåligt dagen efter ;)

Förra året firade vi midsommar helgen så här, på Coco Beach, Florida. Kanske blir det en repris någonstans längs ut med Kantabriskahavet i år?

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0