Valborgsvibbar i midsommartider

Midsommarfrukost blev det i alla fall idag med solmogna jordgubbar och ovispad grädde. Delish!


Ja nu firas det midsommar hemma i stugorna så kransarna ryker. Själv äter jag frukost och kan inte sluta le åt det fina vädret vi har idag. Helt underbart! Hoppas att ni också har fått fint väder denna speciella dag. Det blev väldigt lyckat igår kväll när vi gick ut för att träffa lite folk från min språkskola. Vi började på en bar där vi tog några öl och stackars Vasse hamnade lite utanför till en början eftersom de flesta pratade spanska med varandra. Men när vi lämnade den baren för att gå vidare mot gamla stan så blev det lite mer engelska, haha då hade väl de som bara kan lite spanska tröttnat. Jättekul att träffa lite nytt folk och även bekanta sig mer med några vi träffat innan. Det är folk från väldigt blandade länder så som Frankrike, Nya Zeeland och Australien vilket är hur kul som helst!

Det visade sig att spanjorerna firade San Juan igår vilket också är en högtid för att fira att det är den ljusaste dagen på året, alltså lite som midsommar, fast firandet de hade gav mig klara valborgsvibbar. De tände eldar på stranden med diverse bråte i så det låg en rökdimma över större delarna av centrum. Sedan fick vi höra att när elden slocknat och bara glöden finns kvar så skall man tydligen hoppa över glöden tre gånger för att rensa själen och bringa lycka. Intressant :) När vi var klara i gamla stan så gick vi ner till surf beachen för att kolla in dessa eldar och det såg skitcoolt ut! Har aldrig sett så mycket folk, mestadels ungdomar, nere på stranden efter midnatt heller. Med poliserna som patrullerade runt för att se till att allt gick lugnt till så ringde åter igen valborgsklockorna i mitt huvud. Hur som helst blev det en riktigt lyckad kväll och vi fortsatte till ytterligare en bar, där vi än en gång blev serverade en galet stark G&T, innan vi vandrade hemåt tillsammans. Summa sumarum lite nya vänner, väldigt mycket röklukt i kläderna och mycket öl, vin och G&T i magen. Ja, lite som valborg fast i midsommar tider ;)


Eldarna på stranden. Här syns bara två stycken med det var massor!


Vasse och de andra som var med. Fantastiskt bra kort va? ;)


Fick i alla fall ett kort med oss båda på från kvällen


Vem hade tid att kolla in i kameran när det fanns så mycket annat spännande att titta på?

Kommentarer
Postat av: Sandra

att hoppa över eldar låter ju lite som det persiska nyårsfirandet. hahaha, så det kanske är en blandning av allt - hahaha

2011-06-24 @ 20:02:10
URL: http://parole.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0