Suckers for burgers

Nej, det är väl knappast någon hemlighet att vi är omåttligt förtjusta i hamburgare. Ett arv från tiden i Florida skulle jag tro, även om vi var starkt gillande redan innan dess. När vi igår blev uppmärksammade på en blogg om en svensk kille som precis påbörjat en 6 veckor lång rundresa i USA för att provsmaka de bästa hamburgarna, så snöade vi verkligen in på ämnet. När han avslutat sin resa skall han förövrigt öppna en egen hamburgerestaurang i Stockholm, den hade man ju velat besöka alltså! Vi läste alla blogginlägg han gjort so far igår och hamnade även in på andra sidor med folk som älskar hamburgare. Vattnades i munnen som attans, så inte helt oväntat blir det alltså hamburgare till middag idag :)

I förmiddags gick vi ner till marknaden där bönderna säljer frukt och grönt för att handla lite dagsfärska ingredienser. Vi såg karl johanssvamp och var tvungna att köpa två stora, fina svampar. De kostade 320kr kilot, så inget man köper i mängder, men två svampar blir alldeles lagom i en krämig pasta med vitt vin, grädde och vitlök imon. I mataffären fixade vi resterande ingredienser till hamburgarna så som bröd, cream cheese och självklart köttfärs. Lite fräckt att man kan få nymalen köttfärs rätt över disk där. Såg hur de valde två stora fina köttbitar som sedan kom ut som köttig, vacker köttfärs. Då vet man att det är äkta vara! Toppingen med cream cheese och stekt rödlök som det skall bli på burgarna ikväll fick vi inspiration till ifrån den här hamburgebloggen (Flippin' burgers för Magasin Morberg) med killen som reser runt i USA nu. Dock skulle man enligt receptet haft färsk, hackad jalapeño på också, men det finns inte att frambringa här. Så det får bli en annan gång. Funderar på att slänga på serranoskinka på dem också....ja, vi får se vad vi trollar fram i köket. Mm...burgers!


Det var mycket folk som handlade på marknaden i förmiddags


Tomaterna ser goda ut. Blev tomater, potatis, vitlök och karl johansvamp för vår del idag.


Vasse vid köttdisken i mataffären.


Shoppingkorgen. Notera donutsen som ligger överst :) De satt bra till frukost


En blick av fiskdisken i mataffären. Kanske inte bästa bilden. Men de gillar fisk och skaldjur här, finns
så mycket att välja på!

Kommentarer
Postat av: Johannaty

Jasså har du varit och äventyrat i florida också, va häftigt!

Tack vi förlovade oss på nyår :) Inte lätt att veta :)

Och så måste jag poängtera att det där var en gammal bild så riktigt så smal är jag inte än :) Men snart så med lite träning :) Hoppas ni haft en trevlig helg!

2011-05-08 @ 18:48:08
URL: http://johannaty.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0