En lång gårdag med vinlunch

Igår kändes som en lång dag, för att citera mannen på kvällskvisten, och jag höll med. Vet inte riktigt varför dagen kändes så lång, men tror det berodde på att vi fick gjort en hel del. Gick upp i hyfsad tid, drack lite kaffe och åt varsin persika innan vi båda körde varsitt tufft träningspass. Sedan var Vasse en ängel som dammsög och moppade hela lägenheten. Luktade så fräscht när allt blivit moppat. Efter den öppningen på dagen var vi båda utsvultna och det fick därför bli en vinlunch på stan. Försökte först få plats på den mysiga lilla restaurangen på andra sidan floden, tvärs över från där vi bor, men det visade sig vara fullt. Alla platser på uteserveringen var reserverade. Så vi har ännu inte lyckts prova det där stället. Kanske nästa helg.

Promenerade vidare till ett annat café där vi blev sittande på uteserveringen i typ 5 minuter utan att bli sedda av servitören. Detta trots att vi blängde intensivt medan han gick och plockade glas några bord längre bort. Så då fick det va. Vi lämnade caféet som annars är en favorit att sitta och pimla vin på och hamnade på en uteservering nåt kvarter längre ner. Ett trevligt ställe där vi fick bord längs med gågatan med parken i bakgrunden. Beställa fick man göra inomhus över bardisken och själv bära ut sin dricka, men de kom i all fall ut med maten. Vi blev inte besvikna. Klart prisvärda och samftiga hamburgare med pommes satt som en smäck i kistan. Jag åt en variant med stekt svamp (ostronskivling), stekt ägg, ost och roquefortsås och till det ett glas vitt. Vasse tog också en hamburgare med roquefortsås, men med dubbla köttbitar, dubbelost, tomat och sallad. Två hamburgetallrikar och varsitt glas vin för 17 euro. Skulle gissa att det är typ halv priset mot hemma.

Efter maten päste vi i sanden på La Concha innan de grå molnen fick oss att dra oss hemåt. Men regnet kom lustigt nog inte och när vi senare satt i soffan och tittade ut så sken kvällssolen på nytt. Det blev lite mer vin hemma, Ry Cooder i högtalarna, 4 omgångar Yatsy (jag vann 3 av 4 omgångar) och sedan avslutades kvällen med två avsnitt av miniserien "The Kennedys". Ja, jo...men det var nog en lång dag.


Nöjda miner


Hamburguesas!


Mannen tyckte det var kul att ta kort på snedden. Jag tyckte det var kul att dricka vin.


Parkpose innan vi slappade på stranden

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0