Under en regning dag

Inför helgen hade vi noterat att helgens väder var perfekt för en filmkväll. Med andra ord vankades det mycket regn á la San Sebastian-stil. Våra kära grannar var inte sena att hänga på och efter att ha plockat två filmer i videobutiken och handlat hem mat för ett helt kompani så bosatte vi oss i deras lägenhet resten av eftermiddagen och kvällen.

 

Planen var att baka calzones, vilket vi också förberedde för, men en dubbeljäst!?! deg satte stopp för de inbakade pizzaplanerna. Det visade sig nämligen att det speciella "bakmjölet" som vi köpt redan innehöll torrjäst och vi tillsatte lika mycket jäst till ungefär...så resultatet blev en monsterdeg som aldrig ville slute att jäsa! När det var dags för utbakning så var degen helt enkelt alldeles för elastisk så det gick inte att göra tunna, fina calzones av den. Buh! Så istället fick vi baka ungsplåtspizza med tjock botten. Det blev visserligen också gott tack vare alla smarriga ingredienser, men calzone är ju något i en klass för sig va?

 

Filmerna vi såg var "Amerrika" som skulle vara en komedi om en familj som flyttade från Palestina till USA, men som mer liknande ett drama. Visserligen rätt bra, men med den lilla missen att orginalspråket var engelska OCH arbiska. Vilket visade sig vara mest arabiska. Så större delen av filmen kunde vi inte förstå vad de sa utan fick läsa texten på spanska. Vilket gick okej för oss som kan spanska alltså, men värre var det för resten av sällskapet ;)

 

Andra filmen var "Splice" och den tyckte nog ingen var något att hänga i granen. Den kvalar in i kategorien Thriller-Science Fiction och det är ju inte vanligtvis min favoritkategori av filmer direkt. Två vetenskapsmän som försöker klona fram en människa i jakten på botemedel till världens alla sjukdomar och som väntat går något fel. Jäsp, ja man har sett de förr liksom. Förrutom att denna var något mer utflippad.

 

Den svenska chokladpuddingen med vispgrädde i pausen mellan filmera var räddningen som gjorde att filmkvällen ändå inte floppade med tanke på filmvalen. Vår italienska vän tog fyra gånger av desserten och tyckte det här med chokladpudding var fina grejer ;) Det tyckte vi andra med. Fy fasen vad mysigt det är med filmkvällar ibland!

Paulina och Vasse knådar pizzadegen till perfektion ;)

Man kan aldrig ha för mycket snacks ;)

Vi roade oss med att spela tärning medan degen jäste, och jäste och jäste...

Så här fin blev pizzan ändå till slut.

Vi hade gjort svensk pizzasallad till och det tyckte dem var väldigt intressant. De hade aldrig hört talas om att man kan äta sallad till pizzan :)


Kommentarer
Postat av: Helena

haha tack :)



Vilken rolig kväll ni ser ut att ha haft.

2011-09-18 @ 21:42:50
URL: http://helenaskvarter.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0